Moderátoři: smith, Koniáš

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#71 - 20. 11. 2014, 20:44

Zimná nemrznúca zmes značky SLIVOVICA v čaji má svoje čaro.😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#72 - 20. 11. 2014, 21:04

To ne, slivovica je moc chuťově silná a úplně přehluší ten čaj (i když jen ten pro sprostý lid, ale ne pro bezďáky). Jednou jsme dali slivovicu do fondue a taky to nebylo ono. Přímo bych řekl, že to tu chuť pokazilo.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#73 - 20. 11. 2014, 21:11

Každý druh čaje má svou specifickou chuť, pokud do něj dáte rum, už tam ta chuť není, tím ji totálně zabijete. Takže proč kazit čaj rumem (nebo opačně rum čajem) a nepít každé zvlášť (nikoliv však společně). K tomu opravdu stačí udělat si ten pigi ...

Ale to už si tu z toho děláte srandu a od zábavy tu máme tlachárnu😉 Takže opět vás požádám, abyste tu zbytečně nespamovali a nechali tu čajařům svůj koutek ke sdílení zkušeností s čajem, díky😉 Ostatně to tu vzniklo na žádost některých z vás, kteří si stěžovali, že v tlachárně obtěžujeme s čajem a pak sem stejně chodíte a prudíte ...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#74 - 20. 11. 2014, 21:17
Jen tak mimochodem, dá se ten specielní čaj v zimě vylepšit rumem? Nebo to je proti bontónu a karmakrádež?😎 Karmakrádež podle vzoru svatokrádež.

Grog se da pripravit i bez caje, jen s horkou vodou a dokonce se takhle ma delat, ten caj je tam zbytecny..🙂
Takze spis je to hloupost nez karmokradez..

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#75 - 20. 11. 2014, 22:01
jano7B9 napsal/a: Robit z caju taku vedu , to je sila . pripadam si ako uplny barbar, ked mi chuti pigi caj dohneda sfarbena voda alebo hociktory "odpad" za euro, euro pade 😁 ...

ta dohneda zafarbena voda ma ale vzdy vyliecila. takze som jej verny 😃
a pridavam si tam este cukor a citron😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2014

#76 - 21. 11. 2014, 08:34

Tak právě piju ten indickej zelenej. Chuťově mi přijde dost podobnej s tou Jemčou. Ale já to takhle mám se vším. Nerozeznám "kvalitní" víno, přijde mi stejné krabicové jako nějaké za 20 tisíc. Totéž mám s pivem - chutnají mi všechna stejně. Atd, atd. Aspoň vím, že teď piju kvalitu, tak doufám v nějaký pozitivní účinek.😉

Ander

Uživatel

Zaregistrován
11. 3. 2009

#77 - 21. 11. 2014, 09:22

To Kacuro, Tenzor :
Děkuji za reakce. S tou obarvenou vodou máte asi pravdu. Ale pro mne jako nečajíčkáře to na začátek bylo tak akorát. Ale asi zkusím dle vaší rady silnější.
Já se k tomu dostal vlastně náhodou. Ten můj příbuzný byl v Číně v rámci studentského výměnného programu, bydlel tam v čínské rodině a oblíbil si tam ty jejich čaje. Nějaké nám pak přivezl jako present.
Netušil však, že to dává čajovým barbarům. Mám totiž od něj i nějaký balený - ten jsem ochutnal jenom jednou a tedy nic moc. Když jsem mu to včera říkal, tak jsem z toho vyšel jako úplný blbec - to co já pil, se mělo vylít a to co já vyhodil se mělo ještě několikrát zalít 😳

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#78 - 21. 11. 2014, 10:54

Lukas105s: kdo ví, jak jsi ten čaj připravil. Když to vezmu obecně, tak u zelených čajů platí:

• 1-2 polévkové lžíce čaje na 1 litr (tady záleží na zpracování listu čaje, když je hodně nadýchaný, dá se více, když mají listy pevný tvar a menší objem, dá se méně)

• zalít vodou o 80°C (zde zase jak který čaj, někdy je teplota uvedena na obalu, bývá od 75-85°C, když nevíme kolik, je dobré držet se středu)

• louhovat cca 3 minuty (řídíme se barvou čaje a počtem nálevů)

Pokud toto dodržíš a čaj bude mít stále chuť jako Jemča, tak máš buď naprosto nekvalitní čaj (což by v tomto případě být nemělo) a nebo máš jalový jazyk😃

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#79 - 21. 11. 2014, 11:09

Ander: Ano, v Číně se první (krátký) nálev vylévá, slouží jen k tomu, aby se listy namočily a rozvily. V podstatě téměř všechny čaje jsou vícenálevové, dokonce i z těch "černých" indických, cejlonských atd. se dají udělat minimálně dva dobré nálevy. Blbec je spíše ten příbuzný, když doveze čaj a nedá instrukce😉

Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2014

#80 - 21. 11. 2014, 11:13

Vidím to spíš na ten jazyk. Viz to s tím vínem a pivem.😉 Je fakt, že 80 stupňů těžko odhadnu, takže to zalejvám vroucí vodou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.