Zaregistrován
23. 10. 2006
Zimná nemrznúca zmes značky SLIVOVICA v čaji má svoje čaro.😃
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
12. 6. 2012
To ne, slivovica je moc chuťově silná a úplně přehluší ten čaj (i když jen ten pro sprostý lid, ale ne pro bezďáky). Jednou jsme dali slivovicu do fondue a taky to nebylo ono. Přímo bych řekl, že to tu chuť pokazilo.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Každý druh čaje má svou specifickou chuť, pokud do něj dáte rum, už tam ta chuť není, tím ji totálně zabijete. Takže proč kazit čaj rumem (nebo opačně rum čajem) a nepít každé zvlášť (nikoliv však společně). K tomu opravdu stačí udělat si ten pigi ...
Ale to už si tu z toho děláte srandu a od zábavy tu máme tlachárnu😉 Takže opět vás požádám, abyste tu zbytečně nespamovali a nechali tu čajařům svůj koutek ke sdílení zkušeností s čajem, díky😉 Ostatně to tu vzniklo na žádost některých z vás, kteří si stěžovali, že v tlachárně obtěžujeme s čajem a pak sem stejně chodíte a prudíte ...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Grog se da pripravit i bez caje, jen s horkou vodou a dokonce se takhle ma delat, ten caj je tam zbytecny..🙂
Takze spis je to hloupost nez karmokradez..
Zaregistrován
26. 7. 2007
ta dohneda zafarbena voda ma ale vzdy vyliecila. takze som jej verny 😃
a pridavam si tam este cukor a citron😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
17. 3. 2014
Tak právě piju ten indickej zelenej. Chuťově mi přijde dost podobnej s tou Jemčou. Ale já to takhle mám se vším. Nerozeznám "kvalitní" víno, přijde mi stejné krabicové jako nějaké za 20 tisíc. Totéž mám s pivem - chutnají mi všechna stejně. Atd, atd. Aspoň vím, že teď piju kvalitu, tak doufám v nějaký pozitivní účinek.😉
Zaregistrován
11. 3. 2009
To Kacuro, Tenzor :
Děkuji za reakce. S tou obarvenou vodou máte asi pravdu. Ale pro mne jako nečajíčkáře to na začátek bylo tak akorát. Ale asi zkusím dle vaší rady silnější.
Já se k tomu dostal vlastně náhodou. Ten můj příbuzný byl v Číně v rámci studentského výměnného programu, bydlel tam v čínské rodině a oblíbil si tam ty jejich čaje. Nějaké nám pak přivezl jako present.
Netušil však, že to dává čajovým barbarům. Mám totiž od něj i nějaký balený - ten jsem ochutnal jenom jednou a tedy nic moc. Když jsem mu to včera říkal, tak jsem z toho vyšel jako úplný blbec - to co já pil, se mělo vylít a to co já vyhodil se mělo ještě několikrát zalít 😳
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
7. 10. 2006
Lukas105s: kdo ví, jak jsi ten čaj připravil. Když to vezmu obecně, tak u zelených čajů platí:
1-2 polévkové lžíce čaje na 1 litr (tady záleží na zpracování listu čaje, když je hodně nadýchaný, dá se více, když mají listy pevný tvar a menší objem, dá se méně)
zalít vodou o 80°C (zde zase jak který čaj, někdy je teplota uvedena na obalu, bývá od 75-85°C, když nevíme kolik, je dobré držet se středu)
louhovat cca 3 minuty (řídíme se barvou čaje a počtem nálevů)
Pokud toto dodržíš a čaj bude mít stále chuť jako Jemča, tak máš buď naprosto nekvalitní čaj (což by v tomto případě být nemělo) a nebo máš jalový jazyk😃
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ander: Ano, v Číně se první (krátký) nálev vylévá, slouží jen k tomu, aby se listy namočily a rozvily. V podstatě téměř všechny čaje jsou vícenálevové, dokonce i z těch "černých" indických, cejlonských atd. se dají udělat minimálně dva dobré nálevy. Blbec je spíše ten příbuzný, když doveze čaj a nedá instrukce😉
Zaregistrován
17. 3. 2014
Vidím to spíš na ten jazyk. Viz to s tím vínem a pivem.😉 Je fakt, že 80 stupňů těžko odhadnu, takže to zalejvám vroucí vodou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.