Moderátoři: smith, Koniáš

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#311 - 19. 2. 2015, 20:22

Na kvalitni jasminovy caj by to byla dobra cena. Draci oci tady stoji vic za 50 gramu🙂

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#312 - 20. 2. 2015, 09:04

tenzor
Pozor. U Číny nemůžeš zevšeobecňovat. Díky neorganickému - jak strukturálně, tak geograficky - překotnému vývoji, který nemá v dějinách na zeměkouli obdoby, se tu setkáš se všemi extrémy. Už gigantický rozdíl mezi jihem a severem zabraňuje hodnotit něco paušálně. Někde máš možnosti relativně dobré, jinde v praxi nulové. Už kvůli korupčnímu systému, jehož rigidita a síla je v některých místech obrovská a pro nás nepředstavitelná. Svoboda je tam pojem z učebnic, v praxi ji mnoho chudáků využít nemůže. Skoro cokoliv, co řekneš o Číně, bude někde pravda a jinde zcela vyloučeno.

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#313 - 20. 2. 2015, 18:36

Dorazila mi ďalšia várka na ochutnávanie. Viem, že tam nie sú žiadne extra špecialitky, ale aj tak sa už neviem dočkať...Pri China Yellow sa mi šmykla ruka, ale nevadí, lupola si chce zobrať pár balíčkov do práce, tak jeden kandidát je jasný🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#314 - 20. 2. 2015, 19:00

Viem, že som neobjavil Ameriku, ale Milk Oolong chutí úplne ako... 😃

Obrázky:

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#315 - 20. 2. 2015, 19:06

tenzor & Filozof: mam nejake vazby na Cinu a je vubec zajimave, jak to tam funguje. Zvlast, kdyz mluvite s "normalnimi" lidmi. Oni treba vubec nechapou problem Tibetu a nejde jim na rozum, proc se porad ve svete resi. To tu pisu jen jako zajimavost, jak ruzne je nase a jejich vnimani.

Kvalita je problem - oni se snazi vsechno dost flakat, takze se musi porad kontrolovat. Ale kdyz maji dozor, tak zase dokazi delat super kvalitni veci. My jsme zvykli na cinske smejdy - ale nase spolecnost vyzaduje zimni bundu za 250 Kc, takze se neni cemu divit. Zajedte si do USA a tam nakoupite paradni kvalitni znackove (pod oficialni licenci) veci vyrobene v Cine. Smutne je, ze je ve slevach sezenete jen o neco draz nez u nas ty smejdy...

Jinak v jihovychodni Cine plat inzenyra ve velke prumyslove tovarne je 8-10 tisic Kc, takze je 2x-3x nizsi nez u nas. Jak je to v IT bohuzel nevim, ale mohu zjistit.

Pro me ale bylo zajimave poznani, jak casto tam lidi meni praci (vysokoskolaci). Ja myslel, ze tam bude o praci nouze, ale oni (hlavne mladsi) ze spatne prace proste drive ci pozdeji odejdou.

Na zaver neco odlehceneho - me vzdy pobavi, jak nechapou slozitost samospravy, uradu, zakonu a nevim ceho vseho Ceske Republiky. Pro ne je to jen jedno vetsi mesto🙂

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#316 - 20. 2. 2015, 20:41

Tovy
Já jsem zase slyšel, že byrokracie v Číně - právě díky neuvěřitelné korupci - zabraňuje normálnímu fungování v mnoha místech. Ale to nemusí nutně znamenat, že je složitá.
Například tady (Švýcarsko) sice je veliká, ale fční. Například tu nechápou složitost úřadování v sousedních státech. Minulý týden jsem tu byl na přednášce "Tipy a triky z praxe v personalistice" a dozvěděl jsem se, že zde je 6-8 kolonek pro vyplnění mzdového formuláře na konci měsíce. Ve 2 km vzdáleném Německu 15-20 a v 3 km vzdálené Francii 30-50. :-)

V pondělí si manželka koupila auto (no comment) a celé převedení, uzavření pojistky, obdržení značek a vystavení TP tu zabralo 1 návštěvu úřadu a ca 6 minut času. Založení firmy tu trvá asi 3 minuty. V Čechách nepředstavitelné.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#317 - 21. 2. 2015, 10:22

sigur napsal/a:

Dorazila mi ďalšia várka na ochutnávanie.

Některé čaje už mi došly nebo pomalu docházejí, tak jsem právě udělal menší objednávku na jejich doplnění😃 Naštěstí většina z mých oblíbených je ještě v nabídce ...

Sigur: od koho bereš ty čaje? Trochu bych pochyboval o jejich kvalitě, protože na nich ani nevidím napsané, o jaké odrůdy jde ... (pokud to není napsané těmi malými nečitelnými písmeny na spodku etikety).

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#318 - 21. 2. 2015, 10:30

Takto vypadá můj malý čajový koutek (nádobí mám jinde). Jak jsem psal, mám jen pár oblíbených čajů, které odebírám dlouhodobě, sem tam zkusím něco nového, pokud se ten čaj osvědčí, zařadím ho do VIP😃 Momentálně máme 13x druhů (+ jeden ještě nenačatý PE ve skříni).

Obrázky:

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#319 - 22. 2. 2015, 01:48

Ááááhhhhh Halbnacht Či-Hong hmmm, to je pochoutka...

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#320 - 22. 2. 2015, 10:22
sigur napsal/a: Dorazila mi ďalšia várka na ochutnávanie. ...

No veď som naznačil, že si nerobím nejaké extra ilúzie, najmä ak je tam napísané china yellow alebo vietnam green 🙂 Ale niektoré majú uvedenú aj odrodu. Ku kvalite sa časom prepracujem.
Je to jeden z mála slovenských e-shopov, ale ako som zistil, ide to k nám z Prahy. Nabudúce vyskúšam tú tvoju amanu, či čo to je 😉
Momentálne ma ale skolila chrípka, takže všetky mi chutia rovnako, teda ako horúca voda.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.