Zaregistrován
12. 1. 2010
Zalezi (a to velmi) na druhu caje a jeho kvalite, dale samozrejme na podminkach skladovani. Vetsina caju by ale mela v beznych podminkach vydrzet aspon dva roky.
Draci oci je vyborny caj, na chut jsem mu prisel okamzite. Rozdil oproti obycejnym sortam jasminoveho caje je obrovsky.
5 kulicek na 400 ml je hrozne malo, plna chut nemuze vyniknout.
Ano, mel by byt skladovany v chladu, i kdyz ne v lednici (udajne prilis nizka teplota) ale v specialnim chladicim boxu. Ve slusnych cajovnach ho maji, ale u konzumentu neco takoveho asi tezko hledat🙂 A kdyz ho vypiju behem par tydnu, tak je to stejne jedno.. 😁
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mne vydrzi 50 gramu tak na 7-8 pracovnich smen😞 Jeste ze 4 nalevy nejsou zadny problem..
Ale rozhodne si myslim ze nema smysl setrit. Ta plna chut a nadherna vune za to stoji.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pak poreferuj, ale z vlastnich zkusenosti si bohuzel troufam odhadnout, ze se bude chut blizit senu 😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ale jiste ze ano. Jmenuje se to sackovy caj 😉
A samozrejme, i u slavnych caju se delaji velice spatne sorty, ktere se ve velkem vyvazi do Evropy protoze v Cine by to nepil nikdo.. jde to ale poznat nejen podle ceny, ale i podle prvniho pohledu a privoneni.
Zaregistrován
12. 6. 2012
My, chudí lidi, jsme rádi i za pytlíkový čaj. Teda pokud to není značka Lidl (nebo tak něco), to už jsou rozemletý cigánovy ponožky. Totéž se používá (dle vůně) do instantního kafe, jak to nepiju.😉
Ale kam se ztratil ten sypaný zelený z Jemče (zelený, ne černý, černý je fakt humus, ale furt ještě aspoň čaj smetený z podlahy), dobrý čaj pro velmi chudého středoevropana, to by mne zajímalo.
A šidit by se to dalo různě, třeba vyhnat práškama. To prý s úspěchem používají na zeleninu. A do mlíka taky (to asi odkoukali od Angličanů z doby před 120 lety). A do Evropy posílají hračky plné jedů. Nejspíš proto, aby tu uvolnili pro sebe životní prostor.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Lidl nabizi nejen levne veci, ale casto i velmi kvalitni a pritom v porovnani s jinymi obchody lacine zbozi (francouzske syry, nemecke sunky a madarske klobasy kupuju jedine v Lidlu🙂 ). Ale to je off topic.
Pytlikovy caj je dnes odpadni produkt a nezalezi na tom jestli to vyrabi znama firma, to znamena jen vyssi cenu. Kdyz si pak srovnam, ze to vychazi draz nez treba sypany Ahmad Ceylon, coz je sice "nejaky" cejlon nevalne kvality, ale podle chuti opravdu ze Sri Lanky, tak se musim smat. Ostatne dokonce kdyz si vezmu vetsinu levnejsich kvalitnich sypanych caju, tak mi vyjde cena nalevu u zeleneho caje na nejake 2-3 koruny, u "znackovych" se to blizi 2 Kc na sacek, cili cenovy rozdil nepatrny a chutova asi jako kdyz budu srovnavat u vina krabicak a vydareny pozdni sber.
Takze poznamka o chudych lidech mozna neni moc na miste😉
Sidit se da vsechno mozne, ale tady se obavam, ze by to byl problem udelat tak, aby neslo poznat, ze neco nehraje dokonce uz pred uvarenim caje. Jinak konkurence je velka...
Zaregistrován
7. 10. 2006
Přesně tak, nějaký menší producent čaje, který žije celý rok z jediné sklizně čaje, v lepším případě z vícero sklizní, si musí dávat setsakra pozor, aby byl čaj deklarované kvality, jinak ztratí svého odběratele. Když to pak neprodá nějakému dobrému zákazníkovi, bude to muset dát za hubičku obchodníkovi, který to smíchá s jinými podobnými čaji ...
Zaregistrován
7. 6. 2010
suhlasim Lidl ma dobre resp. najlepsie rybie konzervy, syry, vody...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 6. 2012
Vody? To jako ústní?
Francouzské sýry ale nejsou "značka Lidl" a navíc jich mají stejně jen pár. Ostatní sýry jsou v podstatě ty samé co jinde. Rybí konzervy nedokážu porovnat.
Ovšem tuhle jsem si koupil cosi co bylo deklarováno jako kokosová či marcipánová tyčinka a to bylo tak opravdu tak hnusný jako ty jejich velkokapacitní chlívy co to v nich prodávají (a mám na ně spadýno, pár jsem jich rozpočtoval - kapitolka sama pro sebe a zároveň ukázka toho, že podvodné soutěže a úplatky nejsou jen ve státním aparátu). Možná ještě hnusnější.
Jasně nejhorší nápodoba čaje byla pod značkou Mana. Jednou se to omylem koupilo. To už ty fusekle byly i 3× vyvařený. Ve stejné vodě.
Zaregistrován
7. 6. 2010
ustne vody urcitie nie mam na mysli bezne na pitie - mineralky...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.