Zaregistrován
6. 2. 2008
toml: naopak, i přední zahraniční numismatici se přiklánějí k tomu, že devítibodové denáry razil až Boleslav II. Dříve se mělo za to, a čeští numismatici se toho stále drží, že tyto denáry razil už Boleslav I.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 12. 2010
No, už dřív jsem četl Petráňovy argumenty (Nejstarší české mince) proti tomuhle posunu a přišly mi docela pádné. Obě knížky jsou tak stejně staré, tak se v tom teď hůř orientuju. Objevilo se od té doby něco nového, nebo ta diskuze uvázla na mrtvém bodě?
Zaregistrován
6. 2. 2008
toml: určitě se něco chystá, otázka je kdy co vyjde. Jinak z těch známějších článků doporučuji:
Suchodolski, S. - Spór o poczatki mennictwa w Czechach i w Polsce
Hahn, W. - Die alteste bohmische Munzpragung Boleslaus II.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 12. 2010
Díky. Rakušáka jsem nenašel, ale Suchodolského už mám staženého, 11 stran v polštině časem určitě dám 🙂
Zaregistrován
6. 2. 2008
toho Hahna najdeš ve sborníku nazvaném Moneta Mediaevalis, vyšlo v Polsku. Online ale dostupný není, pouze knižně.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 12. 2010
Dík ještě jednou. Jestli jsem to správně pochopil, tak Hahn je největší odborník na zdroj tehdejších plateb- bavorské denáry a Suchodolski na cíl- polské depoty.
Tak se nedivím, že jejich názory není snadné odmítnout.
Zaregistrován
9. 7. 2007
https://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.asp?document=39321 Ty ceny bych bral:-D
Zaregistrován
26. 8. 2012
Aby ne,když jsi dnes za 226 dal víc než dvojnásobek částky zprůměrované na posudku...🙂
Zaregistrován
9. 7. 2007
Lop: odpovídající varianta tomu, co dnes šlo na Aukru je tam oceněná na 13T. I když netuším, co je na té ceně zprůměrované, vezmu jich kýbl za tu cenu:-D
Zaregistrován
26. 8. 2012
No vždyt to píši..více než dvojnásobek.
Hodil jsem na něj hned po vystavení 22T.,...a pak úplně zapomněl že končí dnes. 🙂
Také by mne zajímalo odkud ty průměry😲
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.