Moderátoři: smith

tenzor napsal/a:
m1234: ano, na cesko-slovenskem pisecku nebudou mit M&CH problem stat se jednickou, vubec nepopiram, ze to s aukcemi v CR jde obecne z kopce. Ale pokud by se jednou chteli stat v evropskem nebo dokonce svetovem meritku spickovou aukcni spolecnosti, na kterou si snazi hrat, pak je to otazka dlouheho a trpeliveho budovani povesti. Myslim si, ze v tom jim nijak nepomuze vymezovani se vuci "obycejnym" sberatelum, na jejichz spokojenosti by ji mohli a meli stavet. Spickovi sberatele z Nemecka nebo Francie budou hodne opatrni, nez zacnou brat nejakou aukcni spolecnost ze zemi byvaleho komunistickeho bloku vazne a to ani nemluvim o spouste lidi z Britanie a USA, kteri naprosto neduveruji nikomu vychodne od nemeckych a rakouskych hranic. Tenzor suhlasim s tebou a o take 2-3 roky uvidime ako sa dari stuke v novom rybniku
mamabc1234@gmail.com

Dracek to napsal dobře.
Kolik sběratelů se u nás účastní aukci venku? Slyšel jsem o sběrateli, který si letěl vydražit minci do USA. Pár lidí na eBay. Než jsem začal číst fórum na Sběrateli neslyšel jsem o nikom.
Možná mám štěstí, ale nabídka našeho trhu je pro mě dostačující. Samozřejmě, když vidím nabídku medailí u Raucha .... Nemůžu mít vše a musím být realista.
Pro mě je největší přínos v poslední době možnost dražit přes Nume.cz.
Já jsem (opakuji zde po několikáté) u M a Ch koupil zatím jednu medaili a s jejich přístupem jsem byl max. spokojen. Někdo může brát účast na aukci za společenskou událost a má na to plné právo a někdo za ztrátu času.
Možná už bychom se měli přesunout do Pokecu o m..

to pavelgregor, to Garfield52 - mě jen vždycky zaráží tyhle výkřiky, jak něco není dle mé představy (cena za oběd, cena za kvalitu mince, něco co neznám, nezkusil jsem apod.), tak je to hned zlodějina, snobárna a tak dále.
neberte si to příliš osobně, ale tento přístup mi přijde když už ne primitivní, tak rozhodně povrchní. možná by to chtělo aspoň víc pochopení či tolerance, když už reflexe svého skvělého života neumožní chápat, že jsou i jiné alternativy, které rozhodně nejsou špatné je proto, že jsou jiné.
omlouvám se za OT, ale již první příspěvek, který to rozpoutal byl vlastně OT, nebo minimálně hozený hadr.

smith napsal/a:
Radim, a nie si ty náhodou ich zamestnanec, že vždy keď padne nejaká kritika na nich tak vehementne ich obhajuješ? 🙂 😎
NumizmatSR napsal/a:
Smith - nie, podnikám a v inom obore, ale zberateľsky a ľudsky mi sedia a preto nemám problém dávať veci na správnu mieru.
http://www.burza-minci.com/node/72944?page=15
14 príspevok na stránke od užívateľa Radim = NumizmatSR
Radim napsal/a:
OZNAM
Podávam oficiálne stanovisko Numizmatiky Macho a Chlapovič...
Užívateľ Radim mal ešte prednedávnom priamo v nicku logo M&CH. Prečo sa hanbíš ?😃
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Kto sa hanbi? Vzdy zasnem ako ti stojim za ten cas co sa hras na detektiva😃
Ako tu vela ludi vie, od zaciatku som sympatizant M&Ch a isty cas som s nimi spolupracoval uzko a snazil som sa pomoct ci uz pracou na katalogu alebo zhananim materialu, ale to vie kazdy kto ma pozna. Ja mam svoj vlastny biznis ktory sa netyka numizmatiky ani zberatelstva. Vzdy ked mozem im pomozem a podporim ich lebo to co robia vedia robit a robia to dobre. Vytvara sa tu konecne nieco co treba podporit a nie stale kritizovat. Vsak logika kaze ze cim viac aukcnych spolocnosti tym vacsi vyber a moznost zohnat nieco do zbierky. Ci sa mylim?

Příště to jistě bude v La Palais Prague na Vinohradech, tam je to ještě 2x dražší než v takovém "obyčejném" Mandarinu. 😋 😋😈 😈 😈

garfield uz sa opakujes. je to potrebne?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Nejen od Kunkera.
Také WAG, MaS, Lanz, Rauch, Fruehwald, Hohn a spousta dalších jsou rádi, že mě smějí posílat své katalogy zdarma. Oběd či večeři tam pokaždé dostanu také a nic za to nevybírají. Ani tehdy né, když náhodou nic nevydražím. Ale zúčastnil jsem se a "přizvedl" ceny. Kuenker dokonce účastníkům platí placené parkoviště v Remarque hotelu. A to tam můžete "vegetit" třeba celých 5 dní co trvá aukce!😋 😋 😋 😈 😈 😈

Logika káže: Čím více aukčních společností, tím více se materiál "rozmělní" protože kvalitního materiálu je omezené množství. Neznamená to, že 2x více společností znamená 2x více materiálu!
PS: U MaCh jsem ještě neviděl minci, kterou bych chtěl do sbírky, páč je tam omezený sortiment, vlastně jen antika, KB-čka a ČSR! 🙄 🙄 🙄 🙄 👿 👿
a není to o ceně (kupuji i za 6-platných číslic).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.