Moderátoři: smith
Vážení sběratelé, musím odpovědět na tento kritický příspěvek Pana kolegy (Evropa1) z 9.2.2012, 9:37 hodin,zejména tím, že uživatel Evropa1 je na www.oelberger.cz přihlášen , zde opakovaně nakupuje mince Františka II., osobně mi několikrát poděkoval za vstřícnost i kvalitu. Pán (Evropa1) je extrémě náročný na stav a posuzování mincí. Myslím že to bere měřítkem moderních proof mincí, ale tyto mince jsou 200 let staré, rovněž i technologie ražeb není tak dokonalá jako současné mince. Z tohoto důvodu není možné takto srovnávat.
Abych byl objektivní, reklamoval jednu minci kterou zakoupil . K fotografiím a vzácnostem můžete posoudit, že jsou opravdu velice detailně focené cca 20x zvětšené, barevné a natočené tak, aby byla vidět jaká koliv vada na patině.
Dále si prosím udělejte úsudky sami.
Děkuji
A k cenám, jen to, že zde , po nákupu neplatíte žádný navyšovací poplatek , který může dosahovat až 25% z konečné ceny. O tyto peníze mohou jinde snížovat vyvolávací ceny , které vypadají velmi lákavě , ale zaplatíte navyšovací poplatek a je to stejné. Nemluvě o nesmyslně nízkých vyvolávacích cenách některých položek(kryté limity), za které ji určitě nedostanete. To na www.oelberger.cz. není. Zde jsou ceny bez limitů a skutečně odkoupitelné.
S pozdravem oelberger
Vážený pane kolego.
Sám víte, že na téma ohledně kvality jsme s spolu již několikrát mluvili a znáte můj názor, který jsem Vám již několikrát zdělil. Nejsem jediný, komu se Vaše posuzování nelíbí, ale jsem asi sám, kdo se snaží Vám některé věci vytknout, protože se mě nelíbí postoje jiných, kteří Vás pomlouvají pouze za rohem.
V žádném případě neposuzuji mince podle nějakých nerealistických hledisek, ale pouze tak, jak se mají posuzovat a jak je například ve většině případů posuzují v relevantních aukcích Rauch, Künker, Dorotheum atd.
Víte sám, že moje první mince koupená od Vás, na Aukru, byla velmi hezká a odpovídala popisu. Za ní jsem Vám poděkoval a dal Vám pochvalný komentář, protože vše odpovídalo deklarované kvalitě. Nezlobte se, ale například v současné 6. velké aukci, v sekci mince Františka II, neodpovídá deklarované kvalitě většina mincí a to není pouze můj názor, ale i názor jiných sběratelů, kteří si sice nabídku prohlédnou, ale nedraží, protože ani nemají potřebu se zaregistrovat.
Kdo má zájem může si náš spor skonfrontovat na Vašich stránkách a podívat se na aukční nabídku mincí Františka II a srovnat realitu s popisem. Nechci zde náš spor o kvalitě příliš ventilovat na veřejnosti, ale na druhé straně není pravdou, že moje náročnost pramení z nerealistických kriterií, protože ty jsou na trhu všeobecně respektované.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Nevím či v minulosti v těchto nabídkách Evropa1 koupil a je to asi o jedno. Je sice pravda že je v posuzování stavu někdy možná až moc přísný, ale to co napsal o nabídce na www.oelberger.cz je víceméně pravda. Ačkoliv jsem myslím schopen v popisech občas lecos odpustit, po prohlédnutí současné nabídky bych konstatoval, že popisy lišící se od reálného stavu o celý jeden stupeň tam nejsou žádnou vzácností. Pokud k tomu připočteme jak v pevné nabídce tak i aukci často značně vysoko nadsazené ceny u většiny materiálu vzhledem ke kvalitě, mohu souhlasit s Evropou1, že nakupovat tam může spíše začínající či neznalý sběratel, který není dobře obeznámen s nabídkou na trhu, spráným hodnocením kvality mincí a nezná dobře ani správné ceny za tyto mince.
Ačkoliv tedy tuto stránku znám již delší dobu, nikdy mne žádná položka vůbec nepřesvědčila, abych se na té stránce vůbec registroval. To již si spíše něco koupím na zatracovaném aukru nebo na ebay, pokud už ne raději v klasických aukcích u nás či v zahraničí.
Ale jak již tu padlo, úsudek si každý může udělat sám, stačí pro srovnání sledovat jiné aukce a nabídku na trhu vůbec jak u nás, tak případně i v zahraničí.
P.S. Vaši poznámku ke kvalitě uveřejněných fotografií mohu brát spíše jako dobrý vtip, protože i začátečník fotící s kompaktem do 2000Kč kde má makro, by měl být schopen udělat lepší fotografie než ty na uvedených stránkách.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Toto je jeden z eshopů který jsem měl na mysli v mém minulém vstupu, před rokem jsem do něho nakoukl, nic mne nezaujalo a více jsem se jím nezabýval, až teď.
A hle, hned úplně první mince kterou vidím je 10 krejcar 1852 A, RL!! Ražební lesk??? Už dlouho jsem se tak nezasmál.😁
PS
To teď budem všechno psát 2x ? 😁
no treba potom "prohlédne" 2x tolik lidí naivně nakupující, i když to pak budeme mít 2x větší konkurenci na nákup kvalitních věcí... a sakra 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
http://www.oelberger.cz/mince/marie-terezie/10-krejcar-1773-wien-1-1-r-11324
Nemá smysl se myslím dále vyjadřovat! 👿
PS: stránky jsem parkrát navštívil, ale bohužel mne žádná mince nikdy koupit nenapadla...
Mohu se zeptat pana Oelbergera-CZ jestli mince i vykupuje? Prodám rád nějaké stříbrné mince (dle jeho hodnocení -0/0-) za ceny o 20% nižší než nabízíte v e-shopu 😉 Poštovné platím!!!
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.