Moderátoři: smith
Zaregistrován
25. 11. 2016
no to je otázka, já nemyslím, že by to bylo spravedlivé, propagace proběhla. ve finále i koupě...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Jenze z kupujiciho Aukro dluh nikdy nevyrazi a zablokovani nic neresi.
Jako prodejce mohu prijit max. o poplatky za vystaveni, kupujici je na tom hur, pokud zaplati podvodnemu prodejci.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 11. 2016
tak pokud bych chtěl být zlý, tak beztrestně může, protože mu to dovolíš. tím, že to vydražil přeci vzniká smluvní vztah. propagace proběhla. prostředník přeci nemůže za to, že kupující neuhradí. provize nehradí kupující, ale prodejce. ten má bohužel smůlu, že narazil na špatného kupujícího. ale i tak hážeš na aukro odpovědnost za to, co bys měl řešit ty. bohužel
Zaregistrován
25. 7. 2006
Ano, propagace probehla, ale podvedeny prodejce by jiste ocenil, kdyby ji Aukro v techto pripadech vratilo. Jiny pripad je aukce bez prodeje, tam je platba za propagaci jasna.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Tohle je ještě úplně v pohodě..Ebay apod. to je jiná liga, tam je prodávající v zenužitelný pozici a ebay stojí vždy za kupcem, ne prodejcem.
Mohl bych vyprávět.. klidně můžeš i "nakupovat" zadarmo..Nikdy bych to ovšem neudělal.
Stačí nahlásit, že zásilka přišla prázdná. Nebo jí trošku poškodit a chtít část cash zpět...+ x dalších triků...pročítám často komunitu na ebay..
Zaregistrován
25. 7. 2006
A co bys tedy radil? Soudit se s kupujicim?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Paul napsal/a:
Tohle je ještě úplně v pohodě..Ebay apod. to je jiná liga, tam je prodávající v zenužitelný pozici a ebay stojí vždy za kupcem, ne prodejcem.
Mohl bych vyprávět.. klidně můžeš i "nakupovat" zadarmo..Nikdy bych to ovšem neudělal.
Stačí nahlásit, že zásilka přišla prázdná. Nebo jí trošku poškodit a chtít část cash zpět...+ x dalších triků...pročítám často komunitu na ebay..
Jeden z duvodu, proc na ebay neprodavam.
Takze nakonec budme radi za Aukro...
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
A je ta propagace v numismatice nezbytná? Já ji třeba nikdy nevyužil. Souhlasím že za uslou propagaci je logicky vymáhat poplatek po kupujícím. Na druhou stranu i pro Aukro je propagace "jen" digitální funkce a nemusela by být při nedokončeným obchodu účtována. Tedy pokud vůbec je.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
26. 8. 2012
Je nezbytná.
Zkoušel jsem zpočátku obojí-nakonec jsem zůstal u propagace,kterou využívám tak z 98 %.
Ten rozdíl mezi propagací,nebo ne je v počtu zhlédnutí a nakonec i docílených částek vskutku markantní...a za těch 50-100 korun za položku to stojí.
Všiml jsem si už dřív že vystavuješ i velmi slušné kusy bez propagace.
Zaregistrován
25. 11. 2016
stalo se mi to nevím, třeba 5-6x. a asi 2x (jednou z toho byla dohoda, kupující poloviční blázen) z toho jsem peníze fakt neviděl. u mě to tedy byli položky v řádu stovek, jedna tuším přes tisíc a jednou za asi deset.
jasnéže to za soudy nestojí, ale třeba předžalobní výzva už někomu stačí...
ovšem nakonec kdyby šlo o větší částku peněz, tak bych to klidně dal i k soudu...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.