Moderátoři: smith
Zaregistrován
9. 7. 2007
tenzor:
ad 1. když půjde při opakované dražbě za rozumnou cenu, proč bych si jí nekoupil? Navíc v další aukci nemusí být pro pochybné praktiky pořadatele, ale protože se třeba novému majiteli po pečlivé prohlídce nelíbí, nebo sehnal v krátké době kus v lepší zachovalosti. Je spousty důvodů, proč se mince v krátké době dostávají znovu na trh. (v případech, o kterých jsem psal výše, nedražil sběratel, ale zástupce pořadatele!)
ad 2. to by znamenalo vyhýbat se největším českým pořadatelům aukcí komplet... Ale jak říkám: né všechny položky jsou přizvedávané a někdy se třeba přizvednout nestihne, takže položka uteče za "rozumnou cenu" pro normálního kupujícího. (taky se mi stalo, že jsem vydražil jistou věc za přijatelnou cenu a během chvíle za mnou přišli dva lidé - nejdřív pořadatel, když neuspěl, nastoupil známý - a nabízeli o 50% víc, když jim to přenechám, že to zapomněli dražit... :-))
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak za rozumnou cenu by mohla jít jedině tehdy, kdyby šlo opravdu o jeden z jmenovaných důvodů, pokud je to skutečně tak, že je stanovena minimální cena, tak budu akorát za blbce, který navíc spolupracoval na zvednutí ceny.
Ano, v současné době neznám v ČR aukci, kde by se dalo s klidným srdcem, ať už z hlediska těchto praktik nebo vyššího procenta podezřelých mincí a mezerám ve znalostech, ať už skutečným nebo předstíranéým, dražit, bohužel. Na druhou stranu asi i díky tomu se některé mince dají u nás koupit podstatně levněji než v zahraničí.
Zaregistrován
9. 3. 2010
patason - vďaka za odpoveď.
Zaregistrován
1. 8. 2010
tak na tomto som sa pobavil.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
7. 7. 2010
To už se stalo v sezóně 1980/1981. Zlato spadlo z cca 870 USD na ca 235 USD za unci. To stáhlo pochopitelně dolů "přehřáté" ceny mincí a investoři pak řvali: "Zasrané mince", a masově prodávali. Tím srazili cenu ještě více.😆 😁 😈 😈
Zaregistrován
9. 7. 2007
:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.