Moderátoři: smith
Mám na mysli samozřejmě největší volně přístupnou databázi ForgeryNetwork.com
Také mne to překvapuje-proto se zde ptám na názor i ostatních..i u Raucha..
Dostal jsem jen vyčerpávající odpověd že se nejedná o falešnou minci,nýbrž o velmi pěknou minci-jen mne mrzí že p.Reichlová neuvedla i to,že je kulatá-mohla být informace kompletní-zaslal jsem proto dotaz znovu i s odkazy,včetně toho z francouzského numis.bulletinu fm.cgb Paříž odkud byla zřejmě do databáze převzata.
Jen ještě dodám co se týká zasílání limitů do zahr.aukcí...k čemuž se zřejmě chystáš.
Každá firma má SVÉ podmínky a poplatky/provize/,jsou vesměs vyšší nežli třeba v Aurei-na které nesmíš zapomenout,jinak tě může výše přišlé faktury nemile překvapit.
Také je dobře si rozmyslet jakou výši stropu kam zaslat-u solidnějších firem typu již zmíněného Raucha,či třeba Kuenkera,nebo Lanze bývají dosažené částky vyšší,nežli u menších,at už z toho či onoho pohledu méně spolehlivých firem.
Také pokud doufáš,tak jako všichni ve vydražení položky ve svůj prospěch za méně než své maximum nezasílal bych vůbec limity na aukce salzburského Fruehwalda.
Například třeba právě u něj začíná aukce samotná až na plné výši nejvyššího přišlého limitu,tedy nikoli na výši předposledního navýšeného o jeden příhoz..
Také bych se být tebou nepouštěl do zasílání limitů firmám které nejsou v EU.
Snad by bylo dobře zúčastnit se některé třeba tuzemské aukce naživo..třeba právě květnové Aurei,a rozhlédnout se..
V první řadě si musíte rozmyslet, jestli budou mince plnit roli záliby nebo je budete brát pouze jako investici. Oba náhledy nejde spojovat. Samozřejmě i sběratel nechce prodělávat, ale zároveň primárním hlediskem není ani výdělečná snaha, která dokáže radost ze záliby podstatně pokřivit.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Podle mého názoru byste měl nejdříve navštívit nějakou aukci a mince si fyzicky prohlížet. V našich aukcích je bohužel nabídka velmi omezená a proto by nebylo od věci navštívit například Vídeň nebo Mnichov. Ze západních Čech to není daleko. Při prohlídce položek těchto aukcí byste teprve pochopil některé souvislosti, které se z obýváku od počítače nikdy nenaučíte a přitom se jedná o naprosté základy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Podle mého názoru není ani ve Vašem zájmu, jako začínajícího sběratele, začínat se sbíráním velmi širokého historického období. Sběratelství se nezakládá pouze na znalosti cen, ale měli bychom také pochopit základní historické souvislosti, které se váží k měnovým systémům daného období. Proto to bude trvat několik let, než se propracujete alespoň základními náležitostmi. Nebylo by tedy smysluplnnější si pro začátek vyčlenit užší období a na něm si vyzkoušet své možnosti?
Sběratelství je ryze individuální záležitostí, kdy se v konečném rozhodnutí musíte spoléhat především pouze na sebe. Z tohoto důvodu všechny názory ostatních musíte brát jako pouhý doplněk, který Vám může pomoci. Proto se nikdy nesmíte nechat nekriticky ovlivnit takovými a podobnými větami.
Myslím že zde bude mít obavy z jazykové bariéry,a bude to pro něj jako úplného začátečníka příliš velký skok,ale pokud se tak rozhodne pak bych se přimluvil za mnichovského Lanze,..snad pro příjemné vystupování,a taky z jisté nostalgie,protože to byla první němec.firma kterou jsem po revoluci navštívil🙂
Zlatá slova...
No, pokud chce mit hezkou doryvanou (tedy z historickeho i sberatelskeho hlediska znicenou) minci za cenu normalni, s trochou stesti i padelek, proc ne... 😈
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.