Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 06:31

To Lopez1506: co je to za databazi padelku? Ten kus od Raucha je pravy na 100 % a podle techto fotek to vypada, ze muze byt pravy i ten druhy.

Mám na mysli samozřejmě největší volně přístupnou databázi ForgeryNetwork.com
Také mne to překvapuje-proto se zde ptám na názor i ostatních..i u Raucha..
Dostal jsem jen vyčerpávající odpověd že se nejedná o falešnou minci,nýbrž o velmi pěknou minci-jen mne mrzí že p.Reichlová neuvedla i to,že je kulatá-mohla být informace kompletní-zaslal jsem proto dotaz znovu i s odkazy,včetně toho z francouzského numis.bulletinu fm.cgb Paříž odkud byla zřejmě do databáze převzata.

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 06:36

Otravný komár:
K te aukci nelze co říct - je to odlitek-což krásně vidíš na první pohled nejlépe v opisech po obou stranách tolaru.
Kupující skutečně překvapují-stačilo se snad zeptat,(pokud to tedy nevidí) na hmotnost-zde by měla být kolem 24gr.

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 08:51

Jen ještě dodám co se týká zasílání limitů do zahr.aukcí...k čemuž se zřejmě chystáš.
Každá firma má SVÉ podmínky a poplatky/provize/,jsou vesměs vyšší nežli třeba v Aurei-na které nesmíš zapomenout,jinak tě může výše přišlé faktury nemile překvapit.

Také je dobře si rozmyslet jakou výši stropu kam zaslat-u solidnějších firem typu již zmíněného Raucha,či třeba Kuenkera,nebo Lanze bývají dosažené částky vyšší,nežli u menších,at už z toho či onoho pohledu méně spolehlivých firem.

Také pokud doufáš,tak jako všichni ve vydražení položky ve svůj prospěch za méně než své maximum nezasílal bych vůbec limity na aukce salzburského Fruehwalda.
Například třeba právě u něj začíná aukce samotná až na plné výši nejvyššího přišlého limitu,tedy nikoli na výši předposledního navýšeného o jeden příhoz..

Také bych se být tebou nepouštěl do zasílání limitů firmám které nejsou v EU.

Snad by bylo dobře zúčastnit se některé třeba tuzemské aukce naživo..třeba právě květnové Aurei,a rozhlédnout se..

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 09:04

Skolne chapu, me skolne bylo prozatim v katalozich od Novotneho ktere jak uz si dnes myslim nejsou moc smerodatne ale zase to nebylo skolne vysoke,.) zatim jsem se delsi dobu jen prokousaval tim co chci a nechci zbirat, co se mi libi a jak bych si to predstavoval, nacetl jsem co mi cas dovolil a prohlidl co v mem nejblizsim okoli slo a ruzne weby nabidly. Celkem zacinam mit jasno. Jako kluk jsem mince zbiral a pred nejakou dobou me zlanarili kamaradi do detektoringu takze z detstvi a nakopano neco mam ale nic co by me zajimalo. Jelikoz mi jde spis o dlouhodobou investici, nechci na tom vydelavat ani nechci delat nejakou rozsahlou chlubirnu. Zanedlouho budeme planovat potomstvo a rad bych jim k nejakemu zivotnimu milniku mel co predat, finance jsou nestale, sporeni je taky nejiste, zlato me nelaka a myslim ze mince jsou dobre uloziste a mam k nim nejblize. Chtel bych prurezovou zbirku tolarove meny ceskych kralu a habsburskych panovniku naseho uzemi koncic M.T. A prave proto se tu ptam. Jelikoz v mem nejblizsim okoli nikoho s hlubsim numismatickym zajmem neznam. Vsude samej znamkar a maximalne kluci od detektoru ale ty jen co si nakopou a to je z 99% srot ale take sem tam se mi diky tomu dostane do ruky neco z krejcaru tech o ktere mam zajem v tolarech a rad se podivam a prostuduju. Taky nestojim o clenstvi v zadnem numis klubu atp... Jinak me okoli je Plzensko, Varsko. Takze zapad ale neni problem zajet kamkoliv po CR a prihranici kdyz bude proc. Zatim sleduji Aukro, Ebay, Aureu a od vcera raucha ( nemcinu nedavam a anglicky maji prelozeno jen neco) + par pevnych obchodu a katalogu jako coinshome atp..., vas web (sberatel), par ceskych mensich obchudku s obcasnymi aukcemi i pevnym prodejem atp... Je toho opravdu hodne a casu malo. Takze netlacim na pilu. Lanze jsem na Ebay taky objevil. plus par dalsich. Ale jak to tak vidim u nas je trend hrozne prestreleny a u tolaru teprve natoz vsude sami extra super vzacny mega kousky hlavne teda na Ebay a Aukru coz chapu jelikoz to nejsou aukce zamerene primo na sberatelstvi a taky se dost bojim tech falz. Bylo by opravdu nemile za 20let dat synovi album aby se zajistil a pri prodeji by zjistil ze jsem mu dal hromadu plechu. Kazdy z toho chce vytlouct maximum. Tak nejak se domnivam ze treba londynske a newyorske aukce ktere sem tam zbezne prokouknu maji urcite rozdili, mince v opravdu dobre kvalite tam jsou opravdu hodne drahe, zato mince 1-/1- atp uz jdou razantne dolu. kdezto u nas jsou mince mensi kvality porad dost drahe ale kdyz uz se objevy opravdu pekny kus nejde zase do tak horentnich sum. Zatim jsem tedy koukal konkretne v tehle aukcich na Leopolda I a Karla VI, pokud se mejlim budu rad za kazdy argument.Takze zatim hoodne koukam a proto jsem chtel radu aby se mi to treba trosku vyclenilo a nemusel jsem studovat 300 obchodniku ale vedel ze treba onen ktery ma ten kousek co chci nebude kafka ktera mi streli tolar s vyoperovanym ouskem atp... Uz jsem takle diky vasemu serveru nad nabidkama jednoho obchodnika na aukru zlomil hul. Jelikos se tady jeho jmeno objevilo ve vice vlaknech s totoznyma recenzema o ouskach a retusovanou kvalitou. Za coz jsem vdecny jelikoz bych bejval nakoupil a tudiz prohloupil. Samo si uvedomuji ze je to slozitejsi nez si trba vybrat leopolda, 3 kreuzer a treba konkretni mincovnu. Tam uz si clovek jede v jasny lince. Takle toho musim studovat opravdu dost. ALe kdyz clovek chce tak vsechno jde ,.) Omlouvam se za rozsahlou odpoved a snad se treba dockam par dalsich odpovedi. PS kdyby me treba nekdo chtel osobne zasvetit nebo neco ukazat a podebatovat budu jen rad. Jak rikam zapad a pokud to bude mit nejakou vahu dojedu kamkoliv ,.) Kovu zdar.

V první řadě si musíte rozmyslet, jestli budou mince plnit roli záliby nebo je budete brát pouze jako investici. Oba náhledy nejde spojovat. Samozřejmě i sběratel nechce prodělávat, ale zároveň primárním hlediskem není ani výdělečná snaha, která dokáže radost ze záliby podstatně pokřivit.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 09:30

Skolne chapu, me skolne bylo prozatim v katalozich od Novotneho ktere jak uz si dnes myslim nejsou moc smerodatne ale zase to nebylo skolne vysoke,.) zatim jsem se delsi dobu jen prokousaval tim co chci a nechci zbirat, co se mi libi a jak bych si to predstavoval, nacetl jsem co mi cas dovolil a prohlidl co v mem nejblizsim okoli slo a ruzne weby nabidly. Celkem zacinam mit jasno. Jako kluk jsem mince zbiral a pred nejakou dobou me zlanarili kamaradi do detektoringu takze z detstvi a nakopano neco mam ale nic co by me zajimalo. Jelikoz mi jde spis o dlouhodobou investici, nechci na tom vydelavat ani nechci delat nejakou rozsahlou chlubirnu. Zanedlouho budeme planovat potomstvo a rad bych jim k nejakemu zivotnimu milniku mel co predat, finance jsou nestale, sporeni je taky nejiste, zlato me nelaka a myslim ze mince jsou dobre uloziste a mam k nim nejblize. Chtel bych prurezovou zbirku tolarove meny ceskych kralu a habsburskych panovniku naseho uzemi koncic M.T. A prave proto se tu ptam. Jelikoz v mem nejblizsim okoli nikoho s hlubsim numismatickym zajmem neznam. Vsude samej znamkar a maximalne kluci od detektoru ale ty jen co si nakopou a to je z 99% srot ale take sem tam se mi diky tomu dostane do ruky neco z krejcaru tech o ktere mam zajem v tolarech a rad se podivam a prostuduju. Taky nestojim o clenstvi v zadnem numis klubu atp... Jinak me okoli je Plzensko, Varsko. Takze zapad ale neni problem zajet kamkoliv po CR a prihranici kdyz bude proc. Zatim sleduji Aukro, Ebay, Aureu a od vcera raucha ( nemcinu nedavam a anglicky maji prelozeno jen neco) + par pevnych obchodu a katalogu jako coinshome atp..., vas web (sberatel), par ceskych mensich obchudku s obcasnymi aukcemi i pevnym prodejem atp... Je toho opravdu hodne a casu malo. Takze netlacim na pilu. Lanze jsem na Ebay taky objevil. plus par dalsich. Ale jak to tak vidim u nas je trend hrozne prestreleny a u tolaru teprve natoz vsude sami extra super vzacny mega kousky hlavne teda na Ebay a Aukru coz chapu jelikoz to nejsou aukce zamerene primo na sberatelstvi a taky se dost bojim tech falz. Bylo by opravdu nemile za 20let dat synovi album aby se zajistil a pri prodeji by zjistil ze jsem mu dal hromadu plechu. Kazdy z toho chce vytlouct maximum. Tak nejak se domnivam ze treba londynske a newyorske aukce ktere sem tam zbezne prokouknu maji urcite rozdili, mince v opravdu dobre kvalite tam jsou opravdu hodne drahe, zato mince 1-/1- atp uz jdou razantne dolu. kdezto u nas jsou mince mensi kvality porad dost drahe ale kdyz uz se objevy opravdu pekny kus nejde zase do tak horentnich sum. Zatim jsem tedy koukal konkretne v tehle aukcich na Leopolda I a Karla VI, pokud se mejlim budu rad za kazdy argument.Takze zatim hoodne koukam a proto jsem chtel radu aby se mi to treba trosku vyclenilo a nemusel jsem studovat 300 obchodniku ale vedel ze treba onen ktery ma ten kousek co chci nebude kafka ktera mi streli tolar s vyoperovanym ouskem atp... Uz jsem takle diky vasemu serveru nad nabidkama jednoho obchodnika na aukru zlomil hul. Jelikos se tady jeho jmeno objevilo ve vice vlaknech s totoznyma recenzema o ouskach a retusovanou kvalitou. Za coz jsem vdecny jelikoz bych bejval nakoupil a tudiz prohloupil. Samo si uvedomuji ze je to slozitejsi nez si trba vybrat leopolda, 3 kreuzer a treba konkretni mincovnu. Tam uz si clovek jede v jasny lince. Takle toho musim studovat opravdu dost. ALe kdyz clovek chce tak vsechno jde ,.) Omlouvam se za rozsahlou odpoved a snad se treba dockam par dalsich odpovedi. PS kdyby me treba nekdo chtel osobne zasvetit nebo neco ukazat a podebatovat budu jen rad. Jak rikam zapad a pokud to bude mit nejakou vahu dojedu kamkoliv ,.) Kovu zdar.

Podle mého názoru byste měl nejdříve navštívit nějakou aukci a mince si fyzicky prohlížet. V našich aukcích je bohužel nabídka velmi omezená a proto by nebylo od věci navštívit například Vídeň nebo Mnichov. Ze západních Čech to není daleko. Při prohlídce položek těchto aukcí byste teprve pochopil některé souvislosti, které se z obýváku od počítače nikdy nenaučíte a přitom se jedná o naprosté základy.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 09:39

Podle mého názoru není ani ve Vašem zájmu, jako začínajícího sběratele, začínat se sbíráním velmi širokého historického období. Sběratelství se nezakládá pouze na znalosti cen, ale měli bychom také pochopit základní historické souvislosti, které se váží k měnovým systémům daného období. Proto to bude trvat několik let, než se propracujete alespoň základními náležitostmi. Nebylo by tedy smysluplnnější si pro začátek vyčlenit užší období a na něm si vyzkoušet své možnosti?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 09:53

Lopez: K te aukci, koukal jsem na ni a jednoznacne bych do ni nesel, jen zminim par duvodu: Prodejce ma prvni prodej, zadny popis a k tomu "pohadka" o dedeckovi. Zadna vaha, rozmer atp... a dobre se chrani slovem kupujete co je na fotce. Zase nejsem uplny pako a hra na neznalka je vcelku ohrana ze vsech moznych buissnesu(a budu rad kdyz mi k tomu treba neco reknes, hodne me zajima jestli je to falzum) Ale trosku jsi me zdesil tema Josefama, necekal jsem ze se "pancujou" i beznejsi typi a rocniky 😲 , domnival jsem se tedy nespravne ze podvodnik kdyz si da tu praci s padelkem, bude taky chtit dostatecne ohodnoceni ale taky se mi loudila myslenka ze beznejsi typy nebudou tak sledovane jako raritni kusy. Tet prave jsem se na Josefova I a Leopolda I zameril. Mam zcihleho toho Raucha 101 a vybral jsem si tam josefa jen rok 1706(lot 2192) mozna ta Viden (lot 2191). Tak uvidim na kolik se vylezou. Bude to moje prvni aukce na podobnym portalu, stejne jako tet v nadchazejici aukci aurea na livebidu(ale tam mi jde jen o jednokrejcar slika) a vlastne 2. nakup minci v zivote tak snad to bude oukey, Rauch je na webu docela opevovan spolehlivosti v tom co prodava. A snad taky tem jejich webovkam prijdu na kloub. Chtel jsem hodit limit ale nejak mi to hapruje a podminky drazeni tam ma jen v nemcine 😞 , jeste to musim pocihnout. Voloda: Urcite se rad mrknu, sleduju to tu pravidelne a treba nejakeho vezmu. ( ja se zrovna ted par objektivu zbavoval, mel jsem malou zbirku Zeisse a tet to davam pryc protoze neni misto a uz je nevyuzivam). Co je z ruky jestli se muzu zeptat? Kdybych si neco vybral a treba by i bylo na co se podivat ( samo chapu ze nikdo jen tak nekomu nebude ukazovat svuj material pokud v tom ma raketu) ale klidne bych zajel. Jinak Teda si dovolim ukazat moji vyhranou prvotinu zrovna z aukra XD, za prodejcem jsem si dojel. Trosku pokecal, ukazal mi nejaky svoje kousky na prodej, byl to evidentni prekupnik ale sympatak akorad me zdesil jeho vychodni prizvuk uz pri pozdravu. Uz jsem ho postoval do vlakna urceni a ohodnoceni a do vlakna karla VI. Tak snad me tu nenakopete do zadnice ,.) Obrázky: ...

Sběratelství je ryze individuální záležitostí, kdy se v konečném rozhodnutí musíte spoléhat především pouze na sebe. Z tohoto důvodu všechny názory ostatních musíte brát jako pouhý doplněk, který Vám může pomoci. Proto se nikdy nesmíte nechat nekriticky ovlivnit takovými a podobnými větami.

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 09:54

Podle mého názoru byste měl nejdříve navštívit nějakou aukci a mince si fyzicky prohlížet. V našich aukcích je bohužel nabídka velmi omezená a proto by nebylo od věci navštívit například Vídeň nebo Mnichov. Ze západních Čech to není daleko. Při prohlídce položek těchto aukcí byste teprve pochopil některé souvislosti, které se z obýváku od počítače nikdy nenaučíte a přitom se jedná o naprosté základy.

Myslím že zde bude mít obavy z jazykové bariéry,a bude to pro něj jako úplného začátečníka příliš velký skok,ale pokud se tak rozhodne pak bych se přimluvil za mnichovského Lanze,..snad pro příjemné vystupování,a taky z jisté nostalgie,protože to byla první němec.firma kterou jsem po revoluci navštívil🙂

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 11:18

Sběratelství je ryze individuální záležitostí, kdy se v konečném rozhodnutí musíte spoléhat především pouze na sebe. Z tohoto důvodu všechny názory ostatních musíte brát jako pouhý doplněk, který Vám může pomoci. Proto se nikdy nesmíte nechat nekriticky ovlivnit takovými a podobnými větami.

Zlatá slova...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 11:30

Myslím že zde bude mít obavy z jazykové bariéry,a bude to pro něj jako úplného začátečníka příliš velký skok,ale pokud se tak rozhodne pak bych se přimluvil za mnichovského Lanze,..snad pro příjemné vystupování,a taky z jisté nostalgie,protože to byla první němec.firma kterou jsem po revoluci navštívil🙂

No, pokud chce mit hezkou doryvanou (tedy z historickeho i sberatelskeho hlediska znicenou) minci za cenu normalni, s trochou stesti i padelek, proc ne... 😈

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.