Moderátoři: smith

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:11

To neni opet moc prava. Pokud se clovek rozhodne sbirat Recko, tak je mnoho krasnych minci, ktere se daji sehnat do 1000kc, klidne i do 500..jen clovek musi byt v pravy cas na pravem miste nebo vyuzit zajimave nabidky. Nemluvim zde o vetsich nominalech a zlatu popr. nekterych stribrnych minci.

A poznamka na zaver. Myslim ze 99% minci ve CHLVBIRNE je opravdu na chlubeni a je zalozeno pro lidi co maji radost z noveho prirustku, i kdyz neni dokonale vyrazenej a neleskne se jako psi koule. Lidi co sbiraji antiku tady na sberateli tak jsou super a rozhodne bych nerad, aby je nekdo odrazoval nejakyma histerickyma nesmyslama, jen aby musel onen clovek zase vyvolavat konflikty.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:15

Neco z meho Recka, ktere i kdyz nejsou uplne dokonaly, tak jsou podle me rozhodne vhodne do sbirky...a ani jedna me nestala vic jak 600 kc...nektere i pod 500.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:16

Ten lev je neskutočný....

jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:32

Když už se o tom bavíme, Mišáku, poslal jsem ti maila

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:36

Neco z meho Recka, ktere i kdyz nejsou uplne dokonaly, tak jsou podle me rozhodne vhodne do sbirky...a ani jedna me nestala vic jak 600 kc...nektere i pod 500. Obrázky: ...

presne na takove mince se zamerim, tech 500-1000 se mi jevi jako rozumna castka, za kterou se da poridit paradni mince.
Nicmene zelvu Aeginy si proste budu muset poridit v nejlepsi mozne kvalite (drive jsem zelvy sbiral kamenne a mam i plysovou :-)
Libi se mi i Byzantske mince a ty nejsou tak popularni a cenove dost dostupne (neni jejich mala popularita zpusobena tim, ze je malo razeb stribrnych)

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Meander

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2011

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 14:53

Tak s takymto rozpoctom by som ja nad zbieranim Grekov ani nezacal uvazovat. Za uvadzane sumy si kupis maximalne bezne bronzy a zo striebornych so stastim nejaky naozaj drobny nominal. Pozri napriklad decembrovu Aureu. Co je tam z greckych minci v tejto hodnote?
Na tu Aeginu si priprav radovo vyssiu sumu. Najst korytnacku, ktora neuplavala z plochy a pritom ma slusne viditelne detaily, je narocne.
Jo a pokial ide o tie byzantske mince, tak si myslim, ze nie su popularne hlavne preto, lebo su z umeleckeho hladiska vyslovene seredne. Na to z akych kulturnych korenov vyrastla byzantska risa je az zarazajuce, aki "umelci" tam ryli razidla.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 15:02

wuttke napsal/a:

presne na takove mince se zamerim, tech 500-1000 se mi jevi jako rozumna castka, za kterou se da poridit paradni mince.

😃 Předpokládám že máš na mysli dolary?

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 15:04

Misak33:
Nejde o žádní hysterický nesmysl a konflikt tu zmiňuješ(z toho děláš) jen Ty. Také nikoho od ničeho neodrazuji a každý ať si sbírá co chce(tedy co se mu líbí, baví ho či co peněženka dovolí…).
Specialně u starořeckých ražeb ale prostě platí to(ať už se mi to bude líbit či nikoliv), někdo sbírá tyto ražby jako dokolalé antické umění pro jejich krásu(jako sochy, keramiku apod.) a tam musí být ražba minimálně v silně nadprůměrné kvalitě kde vynikne její krása v plné míře např. centrované ražby včetně detailů ozdob, portrétů…a ceny jsou také dle toho relativně vysoké (podobných ražeb je vždy zlomek z dochovaného počtu mincí). Toto platí pro mince rozhodně bez ohledu na kov použitý k ražbě(a lze někdy aplikovat i pro jiná období).
Jiná skupina sběratelů/hromaditelů tyto starořecké ražby sbírá spíše jako historické artefakty s vazbami na bohaté dějiny a spokojí se pravidelně s průměrnou či velmi často podprůměrnou kvalitou z různých důvodů(napoprvé se mu líbí, baví ho toto období či co peněženka dovolí…nebo velmi často z neznalosti reality).
Nikde jsem také nepsal žádné pravidlo co smí/patří a nesmí/nepatří do chlubírny, pravdou ale je že mince patřící do první popisované kategorie by byl asi problém tam většinou najít(to je bohužel také realita).

P.S. I já mám ve své sbírce určité oblasti mincí z různých důvodů nejednou ražby patřící do druhé nastíněné kategorie, to mi však nebrání mít z mincí i jejich historických vazeb radost, ale ani se na mince dívat bez pokroucení reality(tedy bez růžových brýlí a nadhodnocování toho co mám). 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 15:07

Tak s takymto rozpoctom by som ja nad zbieranim Grekov ani nezacal uvazovat. Za uvadzane sumy si kupis maximalne bezne bronzy a zo striebornych so stastim nejaky naozaj drobny nominal. Pozri napriklad decembrovu Aureu. Co je tam z greckych minci v tejto hodnote? Na tu Aeginu si priprav radovo vyssiu sumu. Najst korytnacku, ktora neuplavala z plochy a pritom ma slusne viditelne detaily, je narocne. Jo a pokial ide o tie byzantske mince, tak si myslim, ze nie su popularne hlavne preto, lebo su z umeleckeho hladiska vyslovene seredne. Na to z akych kulturnych korenov vyrastla byzantska risa je az zarazajuce, aki "umelci" tam ryli razidla.

Tak to bych se divil, kdyz ten stater 2581 skonci radove vys, opravdu za nej nekdo da 30000,-?

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

Vytvořeno:
22. 11. 2013, 15:08

wuttke napsal/a: presne na takove mince se zamerim, tech 500-1000 se mi jevi jako rozumna castka, za kterou se da poridit paradni mince. ...

Tak za nejakou peknou tetradrachmu, i v dolarech (kanadskych, americkych ci australskych) to bude hodne nizka castka, ale nez se odvazim na takovou koupi, tak do te doby neco nasetrim :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.