Moderátoři: smith
Nic ve světě lidském není bezvadné a vše se pouze odvíjí od morálních priorit jednotlivců. Proto nic nemůžeme paušalizovat, tedy nemůžeme používat ani jednotvárný pohled na ČNS. I zde jsou slušní a zároveň i neslušní lidé.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
To je sice pravda, souhlasím, ale pokud se to ví, tak by z vedení takové společnosti měla být učiněna rozhodná opatření, aby k takovým nehoráznostem nedocházelo a členy, kteří toto praktikují nemilosrdně nadoživotí vyloučit. Pokud ale vedení bude lhostejné k těmto nešvarům, opravdu nevidím sebemenší důvod zde setrvávat.
Malá otázka. Jste registrovaný na Aukru a dražíte zde?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Hurley: naprosto souhlasim s Evropa1 - kromě ČNS jste treba i obcanem ČR, platite dane a vlada s nimi nejak naklada - treba i k Vasi nelibosti - a s tim nic neudelate, pokud se nestanete zebravym mnichem ...
Jinak vždy patříte "do světa spekulací, křiváren a podrazů" a Vasimi danemi ho podporujete ...
Nastesti ani ja to nevidim takto zle - klady clenstvi v CNS u me prevazuji a mnichem taky byt nechci ...
numismat@seznam.cz
podvadi se vsude a ve vsem. a numismatika stezi muze byt vyjimkou. coz je skoda, ale ubranit se tomu neda. ja to resim tak, ze proste drahe veci nenakupuju a pokud si obcas koupim neco lepsiho, cekam alespon v ramci nejakeho casoveho horizontu (mesice, nekdy i roky) na rozumnou cenu. nemusim mit vsechno hned a nikdy nebudu mit vsechno, tak co se stresovat. slunce zitra vyjde i pres to, ze pg ludvika mit nikdy nebudu.
vodou na mlyn podobnym nekalym praktikam jsou jen a pouze vasnivi a netrpelivi sberatele, ci majetni lide (nebo lide perouci spinave penize). nejsem nic z toho. staci se ovladat, byt pragmaticky a brat prumerny nebo podprumerny plat a jste vseho tohoto jednoduse usetreni. problemy hornich deseti tisic mne sice rmouti, ale zasahuji mne minimalne (byt celkove neprijemne zvyseni cen prehlizet nelze).
co se tyce CNS - nemyslim, ze je v jejich silach neco zasadniho udelat. drzet se zednarskych praktik a vyzadovat ruzna doporuceni pro nove cleny byl prezitek, navic snadno obejitelny, je to spolecnost sdruzujici slusne lidi i podvodniky - tak jako kazda strana ci organizace. pri vstupu se nezada ani vypis z rejstriku trestu, ani ciste lustracni osvedceni (to by mozna s clenskou zakladnou, hlavne s tou starsi, mozna slusne zamavalo). taky bych radeji zil v republice, kde nejsou svine, ale nemuzu. a dovolavat se prava a spravedlnosti? mozna jsem zazil za zivot vic krivaren nez nekteri optimisti, ale diky tomu vim, ze to je ztrata casu - smysluplnejsi je boj s vetrnym mlynem nez se svinema. pravo v teto zemi existuje jen pro vyvolene.
shrnuto a podtrzeno. v mrve clovek slape celej zivot. s tim nic neudela a zaplat panbu za to, kdyz je jen po kolena a neni po krk. dulezity je mit sam cisty svedomi, ostatni zmenit nejde a je zbytecny to komentovat, resit a snazit se to zmenit.
To Hurley.
Tady se ale nebavíme o finanční otázce, ale v rovině morální. Každý člověk, každá firma by měla mít určité zásady, které by neměla překračovat. Pokud je překročí, pak by měla společnost svojí vahou dát najevo, co si o daném člověku, nebo firmě myslí. Tedy pokud budu mít nějaké zásady jako jednotlivec, pak je musím ctít ve vztahu ke všem stejným dílem. Tedy v ČNS se dějí špatné věci a proto v této organizaci nemohu setrvat. To samé musím konstatovat v případě Aukra, pokud se mě některé věci nelíbí.
To je přeci něco jiného. Občanem ČR jsem sice také dobrovolně, ale daně platím jako určitý solidární desátek, který, i když doufám, že tomu tak nebude, se mi možná v budoucnu bude hodit a budu na těchto penězích pak závislý. Odbíháme od tématu.
Hurley: Bylo by fajn, kdyby dane byly jen "desatek". Socialni pojisteni je solidarni vec, dane ale konci z velke casti v kapsach Rathu, Pancovych, Kottu, sefu Metrostavu a velkych cernych dirach typu energetickych a telekomunikacnich firem apod.
Abych se tedy vratil k tematu: Aspon ze v numismatice to neni takova dzungle !!!
numismat@seznam.cz
Neni pravda, nebo aspon nebyvala, Coretech vyzadoval reference od aukcnich firem, kde clovek uz drazil.. otazka je nakolik to overovali.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.