Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 09:15

Garfield: uvedené případy ale vyžadují aktivní spolupráci aukční společnosti (třeba u příkladu limitenta + přihazovače v sále to v opačném případě vyhraje ten limitent a nevím jak se aukční firmy tváří na vrácení mince jen z toho důvodu, že se limitentovi vydražená mince nelíbí, pokud má fotku a možnost prohlídky, tak bych spíš čekal že ho pošlou do háje).. a potom se nabízí zásadní otázka proč jezdit na aukci někoho, o kom víte že je podvodník.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:09

No jo, jenže bez možnosti kontroly vám to zlomyslný člověk nebo prašivá konkurence, od někud z internetové kavárny klidně zkazí celou aukci zasláním podvodných nesmyslných limitů. V sálové aukci se dají dělat podvody s limity ještě větší. 1) "von to dražil někdo na sále" /poučený najatý člověk, který ale ucukne náhodou zrovna před vrchním limitem a nikdy nic nekoupí/ 2) s limity na telefonu👿 👿 👿 Těch už jsem viděl😉 😉 😉

Pokud mate na mysli zmareni aukce zaslanim nesmyslne vysokych limitu, toto by nebylo mozne, protoze kazdy zajemce by od poradatele dostal prihlasovaci udaje po overeni sve totoznosti (technicky lze jednoduse resit mnoha zpusoby). Takze anonymne by se do systemu neovereny uzivatel nabourat nemohl.

numismat@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:19

Pokud mate na mysli zmareni aukce zaslanim nesmyslne vysokych limitu, toto by nebylo mozne, protoze kazdy zajemce by od poradatele dostal prihlasovaci udaje po overeni sve totoznosti (technicky lze jednoduse resit mnoha zpusoby). Takze anonymne by se do systemu neovereny uzivatel nabourat nemohl.

Ale mohl.
Jak si ověřují poctivost identifikace například aukční firmy, které používají systém Core Tech?
Já se zaregistruji, na můj email mě příjde zpráva, kterou já potvrdím a tímto okamžikem můžu dražit v jejich aukcích. Pokud budu darebák, pak si vymyslím nesmyslnou adresu, v internetové kavárně si založím email, zaregistruji se a v dané aukci, z tohoto počítače vydražím mince za 10 000 €. Jednoduché.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:22

Zajimalo by me, jestli existuje nejaka tajna databaze zakazniku, nebo jak si to spolecnosti overuji. Stalo se mi uz nekolikrat, zejsem se prihlasil v zahranici do aukce na posledni chvili a za hodinu uz mi prislo potvrzeni, ze mohu limitovat. Ve vetsine prihlasek je kolonka na reference, tak jestli si to aukcni domy proveruji?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:27

Zajimalo by me, jestli existuje nejaka tajna databaze zakazniku, nebo jak si to spolecnosti overuji. Stalo se mi uz nekolikrat, zejsem se prihlasil v zahranici do aukce na posledni chvili a za hodinu uz mi prislo potvrzeni, ze mohu limitovat. Ve vetsine prihlasek je kolonka na reference, tak jestli si to aukcni domy proveruji?

Asi si to neověřují, ale předpokládají seriozní chování zákazníka o jejich služby.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:29

Připomenu zde ještě jedno s......o které je někdy na našich aukcích k vidění u velmi vzácných ražeb. Majitel totiž minci ve skutečnosti nechce vůbec prodat a aukce mu slouží pouze ke zjištění možné dosažené aukční ceny.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:37

Připomenu zde ještě jedno s......o které je někdy na našich aukcích k vidění u velmi vzácných ražeb. Majitel totiž minci ve skutečnosti nechce vůbec prodat a aukce mu slouží pouze ke zjištění možné dosažené aukční ceny.

Nebo dochází i k případům, kdy se dohodneme a určitou minci úmyslně vyženeme do nesmyslných cenových výšin. Tím vytvoříme cenu, která nám bude vyhovovat. Pak šáhneme do svých skladů a začneme prodávat, za ceny o trochu nižší. Samozřejmě, že i daná dražba v aukci byla pouze fingovaná a dražili jsme možná minci dalšího svého kamaráda. V aukci vydražitel samozřejmě zaplatil, ale mimo aukci si vše vrátíme.
Viz některé případy v nejmenované internetové aukci. Psychologie je mocná zbraň.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:42

Evropa1: Zpusob registrace, ktery popisujete, preferuje pohodlnost uzivatelu pred bezpecnosti a prinasi poradateli uvedene riziko. Overeni jen pres e-mail nebo mobil je z bezpecnostniho hlediska nedostatecne.
Naproti tomu vyssi bezpecnost a slozitejsi overovani odradi nektere zajemce, coz si zase nepreje poradatel aukce.
Ostatne zmarit aukci muzete i papirovym limitem - takze bezpecny system elektronickeho limitovani by mel jeste treti vyhodu (krome vylouceni chyb a podfuku poradatelu by zamezil i mareni aukci z vnejsku). Stale se to tyka jen korespondencnich casti aukci - na salove pochopitelne zadna technika nedosahne.

numismat@seznam.cz

jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:43

Co jsem tak postřehl, tento způsob umělého navyšování ceny v sále je doménou polských obchodníků jezdících na naše aukce. Taky už jsem zažil, že licitátorovi ujely nervy a oba dotyčné pány, kteří se takto přehazovali před celým sálem seřval.

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
10. 10. 2013, 10:48

Do takového světa spekulací, křiváren a podrazů naštěstí nepatřím a nikdy patřit nebudu. Takových sprosťáren se odmítám účastnit a jestli se to ve velkém měřítku děje v aukcích pořádaných ČNS za její tiché podpory, zvážím brzký konec v takové společnosti. S tímhle svinstvem nechci mít nic společného.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.