Moderátoři: smith

Mám tady katalog Monetarium kde je dokonce "R 7"😲
Ale koneckonců alespoň průměrně vzdělaný sběratel ví co chce, jakou to má cenu
a hlavně kolik je ochoten nebo spíš schopen za to zaplatit. Hlavně to poslední
nemůže žádné množství "R" ovlivnit.😁

problem navic je, ze tech "stupnic" je spousta - tady je napr. odkaz na jedno forum, kde to take resi...

Oni ty pohledy na vzacnost se mohou lisit i dle jakych hledisek se to posuzuje. Muzeme stanovit stupnici dle poctu dochovanych exemplaru - toto vsak nebude zohlednovat skutecnou dostupnost, dochovane kusy mohou byt u sberatelu i v muzeu. Dle meho nazoru by oznaceni vzacnosti melo vyjadrovat skutecny vyskyt na trhu ktery je ovlivnen nejen poctem dochovanych exemplaru ale i zajmem sberatelu, toto se vsak da zjistit pouze dlouhodobym sledovanim trhu.

Presne tak.. sranda je, ze treba i v RIC je v jednom dile uplne jina stupnice nez predchozim (nejen dle poctu kusu, ale jsou tam treba i nove zavedene kategorie). Chtelo by to udelat nejakou stupnici, ktera by byla zalozena ciste na evideovanych kusech z aukci (pricemz je jedno, jestli se prodava jeden a ten samy na trech behem jednoho roku) - ale muselo by se to delat zvlast pro nas trh a celosvetovy, jsou mince, ktere jsou tady nesehnatelne a na eBayi a v internetovych obchodech na USA a jinde uplne bezne.
Otazka je, kdo by se s necim tak silenym delal, kdyz uzce zamereni sberatele maji o "svych" mincich prehled a pro ostatni dnes staci u kazde mince prohledat databazi nasich salovych aukci a pak pouzit strycka Googla, aby mel clovek docela dobry prehled o jeji sehnatelnosti a cene🙂

Opet mam na kolegy jeden dotaz k aukci - tentokrat Nummus OL. Poslal jsem limit na korespondencni aukci, ktera probehla 4.6., limit byl potvrzen, podle vysledku bych mel nejake mince dostat, ale zatim mi nic neprislo.
Je to jiz skoro 3 tydny, na dotaz mailem mi neodpovidaji - je to normalni dodaci doba ?
numismat@seznam.cz

mě to přišlo teď v pátek... ale zatím jsem pro to nebyl... trochu jsem s tím už nepočítal.
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.