Moderátoři: smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
28. 4. 2021, 18:27

Sbíráte mince Františka II./I. tak jistě máte přehled o vzácnosti a výskytu mince v odkazu:

https://www.sixbid.com/en/fritz-rudolf-kuenker-gmbh-und-co-kg/649/habsburgische-erblande-sterreich/657597/habsburgische-erblande-sterreich?term&orderCol=lot_number&orderDirection=asc&priceFrom&displayMode=large&auctionSessions=465|14336&sidebarIsSticky=false

Kolik mincí tohoto ročníku jste v životě objevil? V kolika i těch největších a nejucelenějších sbírkách tato mince chybí? Pak si všimněte označení vzácnosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
28. 4. 2021, 19:38

Sbíráte mince Františka II./I. tak jistě máte přehled o vzácnosti a výskytu mince v odkazu: https://www.sixbid.com/en/fritz-rudolf-kuenker-gmbh-und-co-kg/649/habsburgische-erblande-sterreich/657597/habsburgische-erblande-sterreich?term&orderCol=lot_number&orderDirection=asc&priceFrom&displayMode=large&auctionSessions=465|14336&sidebarIsSticky=false Kolik mincí tohoto ročníku jste v životě objevil? V kolika i těch největších a nejucelenějších sbírkách tato mince chybí? Pak si všimněte označení vzácnosti.

Tak samozřejmě, tohle je v podstatě to co tvrdím,ona idividualnost.. například sám jistě víte, při našich soukromých debatách viz odkazy u Valdštejnových rážeb a to zejména u větších nominalu v podstatě u všech se uvádím rarita, nehledě na původní poměrně značný náklad, dochovaní minimální vzhledem k politice po smrti Valdštejna.. Náklad tolarových a krejcarovych nominalu na svou dobu byl docela značný..
Také příklad levantských tolarů, a jejich mincovních varianty Kapitola sama o sobě, kde se dá k jedné jediné minci publikovat celá kniha.. Jedná se o minci s pohledu nákladů jednu z nejvíce raženych po celém světě.Mince s širokým spektrem variant a mincoven..V jediném ročníku množství raritnich exemplářů..
Koukněte na již zmiňované oběživo ČR v každém nominalu máme poměrně běžně se vyskytující rarity,které jsou již léta v numizmaticke obci takto charakterizována bez ohledu na výskyt (ona vzacnost)...
Dále třeba mince v podstatě výskytu dnes minimální.. V minulosti častější. U minci Františka např. u ražeb pro uhry( s madonou) měl jste možnost někdy shlédnout vídeňský 20 Krejcar 1831 , či kremnické tolary 1830 obě varianty..
Ve své sbírce vlastním absolutní unikát,který výskytem není znám v publikaci pouze zmínka o možném výskytu, podotýkám možném výskytu..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
28. 4. 2021, 19:52

Tak samozřejmě, tohle je v podstatě to co tvrdím,ona idividualnost.. například sám jistě víte, při našich soukromých debatách viz odkazy u Valdštejnových rážeb a to zejména u větších nominalu v podstatě u všech se uvádím rarita, nehledě na původní poměrně značný náklad, dochovaní minimální vzhledem k politice po smrti Valdštejna.. Náklad tolarových a krejcarovych nominalu na svou dobu byl docela značný.. Také příklad levantských tolarů, a jejich mincovních varianty Kapitola sama o sobě, kde se dá k jedné jediné minci publikovat celá kniha.. Jedná se o minci s pohledu nákladů jednu z nejvíce raženych po celém světě.Mince s širokým spektrem variant a mincoven..V jediném ročníku množství raritnich exemplářů.. Koukněte na již zmiňované oběživo ČR v každém nominalu máme poměrně běžně se vyskytující rarity,které jsou již léta v numizmaticke obci takto charakterizována bez ohledu na výskyt (ona vzacnost)... Dále třeba mince v podstatě výskytu dnes minimální.. V minulosti častější. U minci Františka např. u ražeb pro uhry( s madonou) měl jste možnost někdy shlédnout vídeňský 20 Krejcar 1831 , či kremnické tolary 1830 obě varianty.. Ve své sbírce vlastním absolutní unikát,který výskytem není znám v publikaci pouze zmínka o možném výskytu, podotýkám možném výskytu..

Pokud vlastníte unikátní ražbu, pak bych měl zájem o bližší informace, včetně fota - tyto informace by byly použity do mého soupisu ražeb, který bude později zveřejněn - děkuji.

Vídeňský uherský 20 krejcar 1831 A jsem zaregistroval již ve více kusech - dokonce jsem jeden chtěl koupit, měl jsem ho několikrát v ruce, ale majitel ho vyleštil a tak zničil. Zde je nejzachovalejší mně známý kus.

Kremnické tolary 1830 B jsem neviděl.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
28. 4. 2021, 19:55

Ten kus pokud se nemýlím, foto pochází s poslední aukce známého výskytu v roce 2013 a rok pred ním 2012 byl také dražen..

milan.heczko@yahoo.com

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
28. 4. 2021, 20:00

Pokud vlastníte unikátní ražbu, pak bych měl zájem o bližší informace, včetně fota - tyto informace by byly použity do mého soupisu ražeb, který bude později zveřejněn - děkuji.

Nejedná se o minci s ražeb Františka ...
Více informací k danému exempláři bohužel aktuálně nemohu zveřejnit..

milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
29. 4. 2021, 09:19

Super. Díky za informace. Vidím že skutečně vaše metrologicka studie nese ovoce ve vašem bádání. Těším se až si o tom přečtu v časopise. Přesvědčil jste mě a musím souhlasit i s tím rčením, jen bych ho nestavil do pozice demagogickeho pravidla. Jistě každý dle svých preferencí najdeme mnoho důvodů proč si koupíme do sbírky mincí v 1/1 nebo dokonce 2/2 v extrému horší pokud se jedná o unikát nebo prostě peněženka nedovolí lepší a podobně. K tomu justovani jsem také slyšel od jednoho zkušeného sběratele že šlo o z různých důvodů otreni panovníka či titulu i když to mi nikdy nedávalo smysl jelikož jsem moc tolik justovanych mincí aby nebyl vidět portrét nebo opis neviděl. Spíš jen jemný ubrani materiálu.

Otravnykomar napsal/a:

Jistě každý dle svých preferencí najdeme mnoho důvodů proč si koupíme do sbírky mincí v 1/1 nebo dokonce 2/2 v extrému horší pokud se jedná o unikát nebo prostě peněženka nedovolí lepší a podobně.

Samozřejmě to je téma ryze individuální a záleží na mnoha okolnostech. Pokud dovolíte napíši v kostce některé své priority. Předně mně pomohla skutečnost, kdy jsem měl možnost shlédnout velmi hodnotné komplety mincí, navíc v odpovídající zachovalosti. Na tomto základě jsem opustil cestu logiky - běžná mince musí být hezká, vzácná může vykazovat horší zachovalost, protože jí nelze sehnat. Tyto sbírky v sobě ale obsahovaly i mimořádné ražby a světe div se, i v krásných stavech. Na tomto poznání jsem přešel na logiku - běžné mince krásné, vzácné mince musí vykazovat nadstandardní zachovalost v rámci všech známých kusů. Tedy snažím se v každém případě, u všech ročníků, sbírat pouze nejlépe zachovalé kusy z nabídky mincí daného ročníku. Pak je zde samozřejmě otázka vyšší ceny. Zde se řídím jedním heslem - nevlastním takové finanční konto, abych byl schopen koupit všechny mince v hezké zachovalosti, které mně trh nabízí! Proč bych tedy kupoval mince horší a blokoval si tak možnosti na nákup mincí hezkých? A že si některé mince v hezké zachovalosti nebudu moci pro jejich vysokou cenu dovolit? Na tom přeci svět nestojí.

Které justování je pravé a které poškození vzniklo na jiných základech, to lze při troše zkušeností poznat. Na justování byly použity jednotné nástroje a struktura rýh tomu odpovídá - pouze lze registrovat u některých mincoven specifická místa na mincích, kde bylo justování prováděno. Váš kolega měl ale také částečnou pravdu. Např. v severní Itálii, v oblastech, které patřily pod správu monarchie, místní obyvatelstvo na protest proti nadvládě vyškrabávalo na rubu mince prsní štítek atd. To je ale zcela jiný druh poškození.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
29. 4. 2021, 12:15

Evropo souhlas 👍..... Ale pánové komáre, evropo,také já. Pokus me se diskusi přenést do jiného vlákna, nejlépe do kecarny numismatické problematice..

milan.heczko@yahoo.com

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
29. 4. 2021, 14:03

Otravnykomar napsal/a: Jistě každý dle svých preferencí najdeme mnoho důvodů proč si koupíme do sbírky mincí v 1/1 nebo dokonce 2/2 v extrému horší pokud se jedná o unikát nebo prostě peněženka nedovolí lepší a podobně. ...

To uz tak byva ze se tema diskuze rozvine nebo zmeni smer. Ale je fakt ze jsme jinde.

Ve smes souhlasim, mam to podobne ale na opravdu krasne exemplare nekterych minci proste moje penezenka nedosahne a treba konkretne mam dost slusny bezny slikuv gros ale nedavno se objevil o tridu lepsi ale sel za zavratnou sumu a to jsem proste bez litosti nechal byt protoze uz ten muj je dost rozumny. I kdyz trosku si to bezlitosti namlouvam. 😆 Dalsi okolnosti nedavno zapocate sbirky stredoveke mince grosoveho typu, ze najdu treba nejaky francouzsky nebo italsky gros mimo statni mincovnu (treba rodovou nebo mestskou) nebudu prahnout po top kusu za X set nebo tisic eur ale spokojim se s jen nadprumernym stavem ktery dovoli minci nest komplet opisy a motivy, ze nebude dorazena na 100% nebo bude nekde mirne okrojena, i kdyz to je zrovna vada ktere se opravdu snazim vyhnout preziju to a usetrim na minci kterou bych rad v opravdu dobrem stavu a vlozim prostredky do ni, neb ta cizokrajna mince z lokalni produkce bude slouzitr spis jako doplnek a ilustrativcni exemplar. Dalsim faktorem je likvidita, rad bych si poridil nejaky zajimavy exoticky kus v perfektnim stavu ale cast prostredku vkladam do minci s investicnim zamerem, pro sve deti a dany prostredky bych radsi vlozil treba do nejake habsburske vladni razby u ktere v nasem rybnicku bude mnohem vetsi likvidni sance v budoucnu ji zhodnotit svymi detmi. To je tak nejak muj pohled na danou problematiku.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
2. 5. 2021, 09:31

Evropa 1: mnou uváděné ceny jsou tady vždy bez aukčních %, ale zmínit nutnost si k ceně připočíst aukční% považuji za důležité, aby si potencionální kupec nebo prodejce spočítal celkové náklady na koupi. Je ale fajn, že jste zde vysvětlil rozdíl % mezi jednotlivými aukčními domy i rozdíl % pro kupujícího a prodávajícího vzácnost mince je téma na dlouhou diskusi, ale já ta různá katalogová množství "R" moc neuznávám. Je to jen katalog a ne skutečnost. I relativně běžnou minci v běžném nákladu, ale v 0/0 nebo RL je dnes třeba problém vůbec na trhu sehnat … plastové krabičky? Mně se prostě tato americká móda inportovaná sem k nám, nelíbí. Minci si v ní nemůžu celou prohlédnout, vůbec v nich není vidět celá hrana apod. A věřit těm, kteří takovou minci ohodnocují? V tom množství to musí být pomalu továrna a podle toho asi kvalita posouzení vypadá... a vůbec neznáme ty, kteří to posuzují, jaké mají znalosti a znaleckou historii za sebou - i ve Vámi zmiňované filatelii, čím víc atestů dělal a stíhal zkušební znalec, tím víc to stálo za prd a chyboval... Já mám rád mince volné. Nezapomenu na dávná setkání s jedním starým pánem, který numizmatice opravdu rozuměl a předal mi mnoho svých poznatků... ten tvrdil, že pravá mince musí znít, musí mít zvuk a pak pustil minci kterou držel na stůl …. to by se dnešní sběratelé a investoři asi zbláznili😃

Je hodně trapné že to dělám taky, aniž by mě to někdo učil? 🙂

Nemůžu si pomoct, já si na ně musím sahat a musím si s nima hrát😁

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
lub121

Uživatel

Zaregistrován:
13. 4. 2014

Vytvořeno:
2. 5. 2021, 09:57

Kdysi po revoluci ke mě do obchodu přišel němčour a také testoval jestli je ta mince stříbrná. Pustil ji od pasu na mramorovou podlahu a poslouchal zvuk :-)
Naštěstí to byla nějaká obyčejná pamětní a vzal si ji.

lub121@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.