Moderátoři: smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 10:33

Posuzování a hodnocení kvality je a zřejmě na vždy bude jen a pouze subjektivní záležitost. Kvalita je vyjádřena číslem od 0 do 5. Jednotlivé vyjádření se velmi liší - podívejte se do aukčního řádu ČNS, katalogů páně Novotného, aukčních katalogů (ne ČNS, pro ně závazný aukční řád). Uvedená stupnice není lineární - tedy není stejný rozdíl mezi 0 a1 jako mezi 3 a 4. V první řadě je nutné si uvědomit co je oním kouzelným zlomkem 0/0, 1/1, +3/-4 vyjádřeno. Já osobně, a nikomu níže uvedený názor nevnucuji, chápu tuto známku kvality jako míru opotřebení mince oběm. Tedy jak se čas, uložení a ti co s mincemi platili, podepsali na tom jak je mince poškozená. Zde bych si dovolil poškození rozdělit ještě na dvě skupiny řekněme primární vady, které bych ještě rozdělil na vady výrobní (krajový střížek, neroražení, justování,...) a vady z oběhu - běžnou manipulací, uložením, dobovým testováním pravosti (setřelý obraz mince,...). Druhou skupinou tvoří sekundární vady - úrpavy mincí do šperků, ouška, závěsy, spony... ...

Seznámení se s atributy, které náležejí jednotlivým stupňům zachovalosti, by neměl být vážný problém. Mnohem složitější je otázka získání citu pro cenu. To je pole velmi složité, na kterém se nedá absolutně zevšeobecňovat. V některých případech může být cenový rozdíl mezi sousedními stupni zachovalosti 3x, aby v jiném případě 5x atd. Zároveň musíme získat přehled o věcech spojených s různým druhem poškození a různými vadami. Asi zjednodušeně řečeno platí, že na výrobní vady má cena jiný pohled, než na vady z oběhu. Jistě absolutně platí, že úpravy všeho druhu, které doma někteří lidé provádějí za účelem zkrásnění (velmi chybné myšlení) cenu snižují podstatným způsobem. Atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 12:25

Pekna diskuze se tu sesla. Ale rad bych se vratil k tematu aukci. Prave si ctu podminky u raucha, nastesti je ma v anglictine. A jak jsem se docetl jako novy uzivatel potrebuji bud dve reference ( netusim jestli z jinych aukcnich domu ci zdruzeni atp... nebo od jinych uzivatelu jejich aukci) nebo zaplatit 25% drazebni hodnoty predem. Tedy me opravte jestli to chapu spatne, ale tet jim teda poslu 250e abych mohl drazit do 1000e, kdyz vydrazim teda za 1000e bude ta zaloha pouzita a doplatim zbylich 750e? A taky me zarati, ze zaplatim 18%dph z drazeneho predmetu a zaroven 22% aukcni poplatek. Takze pokud vydrazim za 1000e v konecne fazy zaplatim 1400e. Je to tak?

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 12:29

Pekna diskuze se tu sesla. Ale rad bych se vratil k tematu aukci. Prave si ctu podminky u raucha, nastesti je ma v anglictine. A jak jsem se docetl jako novy uzivatel potrebuji bud dve reference ( netusim jestli z jinych aukcnich domu ci zdruzeni atp... nebo od jinych uzivatelu jejich aukci) nebo zaplatit 25% drazebni hodnoty predem. Tedy me opravte jestli to chapu spatne, ale tet jim teda poslu 250e abych mohl drazit do 1000e, kdyz vydrazim teda za 1000e bude ta zaloha pouzita a doplatim zbylich 750e? A taky me zarati, ze zaplatim 18%dph z drazeneho predmetu a zaroven 22% aukcni poplatek. Takze pokud vydrazim za 1000e v konecne fazy zaplatim 1400e. Je to tak?

Konečné poplatky jsou 22%. Tedy z vydražené mince za 1000 € zaplatíte konečnou cenu 1220 €.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

rst

Uživatel

Zaregistrován:
19. 5. 2010

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 12:35

Zálohu pouze můžou požadovat, po mě ji nikdo nikdy nechtěl. Reference chtějí na jiné aukční domy u kterých jste dražil. Ovšem dost pochybuji, že by to ověřovali.
Jediné, čím se v praxi liší přístup k novým dražitelům je to, že pokud něco vydražíte, tak Vám nejdříve pošlou fakturu a až po zaplacení mince. Když už budete zavedený tak posílají fakturu přímo s mincemi.
Poplatky jsou u západních aukčních společností vyšší než u nás, liší se podle kategorie mince. Těch 18% DPH se platí jen z provize, takže v tomto případě 22% x 18% čili cca 26%.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 12:38

Zkuste se u Raucha registrovat, napište, že reference nemůžete poskytnout a uvidíte, do jaké finanční částky budete moci dražit. Do kolonky dražební výše napište třeba 2000 €.
Reference by Vám měly poskytovat dražby v relevantních aukčních domech. Tuto situaci můžete například obejít tím, že v některých aukcích podáte pouze minimální příhozy, kterými mince nevydražíte, pouze jde o to, že dražitel získá referenci, že v konkrétní aukci dražil.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 13:15

rst
Zálohu pouze můžou požadovat, po mě ji nikdo nikdy nechtěl. Reference chtějí na jiné aukční domy u kterých jste dražil. Ovšem dost pochybuji, že by to ověřovali. Jediné, čím se v praxi liší přístup k novým dražitelům je to, že pokud něco vydražíte, tak Vám nejdříve pošlou fakturu a až po zaplacení mince. Když už budete zavedený tak posílají fakturu přímo s mincemi. Poplatky jsou u západních aukčních společností vyšší než u nás, liší se podle kategorie mince. Těch 18% DPH se platí jen z provize, takže v tomto případě 22% x 18% čili cca 26%.

Konečné poplatky u Raucha jsou podle mého názoru 22 %.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 13:30

tuším když jsem se tam registroval, tak to akorát trvalo (2-3 dny?) než mi přišlo, že můžu dražit. v jiné aukci to bylo hned (tam určitě nic neověřovali).
jinak u raucha také počítám vždy s 22% navrch a zatím jsem se nespletl. jen bacha, tuším zvedal poštovné. a případně poplatek za platbu kartou... se to hezky naskládá🙂

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 13:32

k tomu mě napadá, tuším to byl fruhwald, který mince rád rozděluje (a počítá různou provizi a poplatky) dle typu/stáří mince. jen mě pobavilo (jo, děsná sranda zaplatit víc), že jednou byla typově stejná mince v jedné a podruhé v druhé (vyšší) kategorii - na jedné faktuře🙂
máte s tím zkušenost, jaký může být klíč?

rst

Uživatel

Zaregistrován:
19. 5. 2010

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 14:43

Rauch, používá 3 kategorie pro výpočet poplatků:
B - 18,5 %
D - 22 %
V - 18,5 % + 20 %
Tedy ne 18 % + 22 %

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 15:18

A tet mi doslo ze jeho aukce bezi na sixbidu, jsem se divil ze sem ho tam videl. Takze u raucha neni treba se registrovat, akorad na sixbidu kde uz registrovany jsem. A z jeho podminek jsem ten cenik pochopil jak pise rst

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.