Moderátoři: smith
Na pražském hl. n., jsem za posledních 20 let viděl akorát kupu Jablonecké bižuterie a kupu "šrotu". Mince žádné.🙄 🙄 😈 😈
Asi jsem moc náročný.😈 😈 😈
Zdravím všechny uživatele. Nemohli by jste lajkovi poradit nějaké aukcni servry a weby? Popřípadě třeba ověřené prodejce na ebay? Zatím to vše okukuji a kdyz už najdu co hledám nejsem si u toho jisty nebo to najdu v obchode kde jsou ceny naprosto mimo jakýchkoli katalogu nebo už probehlich aukcich. Taky bych se rad zeptal ostrilenych uživatelů tohohle webu zdali je tu také podobne vlákno jako aukce týkajících se klasickych obchodu s pevnou venou? Diky za každou odpověď.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pokud jste laik, pak se nezajímejte o aukční servry. Nejdříve je ve Vašem zájmu pochopit podstatu sběratelství, podstatu cen, poznávat mince fyzicky, jejich zachovalost a vzájemný vztah mezi kvalitou a cenou. Dnešním problémem je i otázka padělků. Máte v tomto oboru alespoň základní přehled? Pokud se bez těchto znalostí pustíte do dražení v internetových aukcích nevalné pověsti, je šance, že to skončí průšvihem.
Omlouvám se za upřimnost, ale ze své zkušenosti znám několik podobných případů, které skončily neslavně.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Všichni jsme zaplatili nějaké to "školné". Jenom že my jsme zaplatili nějakých 20.000,- tak ti noví zaplatí holt 500.000,- nebo i milion.🙄 🙄 Takových je víc. Znám jednoho, co zaplatil asi 3 Mega!👿 👿 👿 👿
Také znám jednoho, co dal Mega za falešnej "vácnej" tolar. 😈 😈
Skolne chapu, me skolne bylo prozatim v katalozich od Novotneho ktere jak uz si dnes myslim nejsou moc smerodatne ale zase to nebylo skolne vysoke,.) zatim jsem se delsi dobu jen prokousaval tim co chci a nechci zbirat, co se mi libi a jak bych si to predstavoval, nacetl jsem co mi cas dovolil a prohlidl co v mem nejblizsim okoli slo a ruzne weby nabidly. Celkem zacinam mit jasno. Jako kluk jsem mince zbiral a pred nejakou dobou me zlanarili kamaradi do detektoringu takze z detstvi a nakopano neco mam ale nic co by me zajimalo. Jelikoz mi jde spis o dlouhodobou investici, nechci na tom vydelavat ani nechci delat nejakou rozsahlou chlubirnu. Zanedlouho budeme planovat potomstvo a rad bych jim k nejakemu zivotnimu milniku mel co predat, finance jsou nestale, sporeni je taky nejiste, zlato me nelaka a myslim ze mince jsou dobre uloziste a mam k nim nejblize. Chtel bych prurezovou zbirku tolarove meny ceskych kralu a habsburskych panovniku naseho uzemi koncic M.T. A prave proto se tu ptam. Jelikoz v mem nejblizsim okoli nikoho s hlubsim numismatickym zajmem neznam. Vsude samej znamkar a maximalne kluci od detektoru ale ty jen co si nakopou a to je z 99% srot ale take sem tam se mi diky tomu dostane do ruky neco z krejcaru tech o ktere mam zajem v tolarech a rad se podivam a prostuduju. Taky nestojim o clenstvi v zadnem numis klubu atp... Jinak me okoli je Plzensko, Varsko. Takze zapad ale neni problem zajet kamkoliv po CR a prihranici kdyz bude proc. Zatim sleduji Aukro, Ebay, Aureu a od vcera raucha ( nemcinu nedavam a anglicky maji prelozeno jen neco) + par pevnych obchodu a katalogu jako coinshome atp..., vas web (sberatel), par ceskych mensich obchudku s obcasnymi aukcemi i pevnym prodejem atp... Je toho opravdu hodne a casu malo. Takze netlacim na pilu. Lanze jsem na Ebay taky objevil. plus par dalsich. Ale jak to tak vidim u nas je trend hrozne prestreleny a u tolaru teprve natoz vsude sami extra super vzacny mega kousky hlavne teda na Ebay a Aukru coz chapu jelikoz to nejsou aukce zamerene primo na sberatelstvi a taky se dost bojim tech falz. Bylo by opravdu nemile za 20let dat synovi album aby se zajistil a pri prodeji by zjistil ze jsem mu dal hromadu plechu. Kazdy z toho chce vytlouct maximum. Tak nejak se domnivam ze treba londynske a newyorske aukce ktere sem tam zbezne prokouknu maji urcite rozdili, mince v opravdu dobre kvalite tam jsou opravdu hodne drahe, zato mince 1-/1- atp uz jdou razantne dolu. kdezto u nas jsou mince mensi kvality porad dost drahe ale kdyz uz se objevy opravdu pekny kus nejde zase do tak horentnich sum. Zatim jsem tedy koukal konkretne v tehle aukcich na Leopolda I a Karla VI, pokud se mejlim budu rad za kazdy argument.Takze zatim hoodne koukam a proto jsem chtel radu aby se mi to treba trosku vyclenilo a nemusel jsem studovat 300 obchodniku ale vedel ze treba onen ktery ma ten kousek co chci nebude kafka ktera mi streli tolar s vyoperovanym ouskem atp... Uz jsem takle diky vasemu serveru nad nabidkama jednoho obchodnika na aukru zlomil hul. Jelikos se tady jeho jmeno objevilo ve vice vlaknech s totoznyma recenzema o ouskach a retusovanou kvalitou. Za coz jsem vdecny jelikoz bych bejval nakoupil a tudiz prohloupil. Samo si uvedomuji ze je to slozitejsi nez si trba vybrat leopolda, 3 kreuzer a treba konkretni mincovnu. Tam uz si clovek jede v jasny lince. Takle toho musim studovat opravdu dost. ALe kdyz clovek chce tak vsechno jde ,.) Omlouvam se za rozsahlou odpoved a snad se treba dockam par dalsich odpovedi. PS kdyby me treba nekdo chtel osobne zasvetit nebo neco ukazat a podebatovat budu jen rad. Jak rikam zapad a pokud to bude mit nejakou vahu dojedu kamkoliv ,.) Kovu zdar.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.