Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
24. 3. 2016, 22:08

To je nemile, ale budou asi 7x lacinejsi nez coinsarchive...

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
24. 3. 2016, 23:29

uz im to tam funguje,
namiesto ceny u skoncenych aukci je poznamka premium account

uvazoval som o nejakom skupinovom nicku,
uzavreta spolocnost, poplatok alikvotne rozdeleny ?

jacisin76@yahoo.com

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
24. 3. 2016, 23:33

takze nic. rataju s tym.
maju tam tuto poznamku:

Attention: It is strictly forbidden to share a premium account. In case of any violation, the concerned premium account will be deactivated immediately (see terms of use).

jacisin76@yahoo.com

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 00:46

Já bych opravil tu informaci, že placené konto bude umožňovat podrobnější fota - to už umožňuje normální neplacené konto.
Premium konto má jen dvě funkce navíc

• informace o starých aukcích do roku 1999
  • informace o veškerých dosažených cenách (což je ale u většiny nových aukcí veřejná a dohledatelná informace)
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 06:18

Tak už se nám i na acsearch.info chystá rozdělení na volnou a placenou část - podrobnější fota, cenové záznamy a nově zpracované starší aukce budou pouze v placené sekci (viz infosloupek vlevo) https://www.acsearch.info/

No to musí být šok... Zvláště pro ty, kdo vyžadují přístupy všude zadarmo, nest-ce pas?:-D
BTW: i český internet omezuje donedávna bězné vyhledávání např. podle nominálu a roku. Jistě jste zaznamenali... A vidím v tom docela i logiku. Proč by měl mít informaci o cenách každý - i ten, kdo není ochotný si za ni zaplatit!;-)
Ono je spousta chytráků, co tomu nerozumí, na Internetu si najdou něco hodně podobného, ale desetkrát dražšího a tu cenu pak chtějí i za zcela běznou věc...
Jsem přesvědčený, že i numismatika.cz či nume.cz by se měli zamyslet nad bezplatným zveřejňováním full verzí aukčních katalogů zejména neveřejných aukcí ČNS a dosažených cen z nich. Takové informace by měly být k dispozici pouze členům ČNS jako benefit jejich členství...

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 07:14

No to musí být šok... Zvláště pro ty, kdo vyžadují přístupy všude zadarmo, nest-ce pas?:-D BTW: i český internet omezuje donedávna bězné vyhledávání např. podle nominálu a roku. Jistě jste zaznamenali... A vidím v tom docela i logiku. Proč by měl mít informaci o cenách každý - i ten, kdo není ochotný si za ni zaplatit!;-) Ono je spousta chytráků, co tomu nerozumí, na Internetu si najdou něco hodně podobného, ale desetkrát dražšího a tu cenu pak chtějí i za zcela běznou věc... Jsem přesvědčený, že i numismatika.cz či nume.cz by se měli zamyslet nad bezplatným zveřejňováním full verzí aukčních katalogů zejména neveřejných aukcí ČNS a dosažených cen z nich. Takové informace by měly být k dispozici pouze členům ČNS jako benefit jejich členství...

Děkuji za Vaše hodnocení. Jen pro Vaši informaci platba mi nečiní problém, měl jsem i předplacené Coinarchives Pro za několikanásobně vyšší poplatky a m.j. pomohl jsem s informacemi z něho opakovaně i některým zdejším uživatelům z fóra. Pokud narážíte na náš dřívější spor ohledně volného zpřístupnění databáze mincí na webových stránkách ČNS pobočka Pražské groše kdy jste mě také napadal že jsem vyžírka který chce vše zadarmo, tak opět pro Vaší informaci - byl jsem v té době členem uvedené pobočky (můžete se dotázat kolegy PEHU) a platil jsem si pobočkové příspěvky které zahrnovaly i přístup do databáze. Ano, navrhoval jsem bezplatný přístup i pro nečleny, ne však z důvodu své osobní ziskuchtivosti. Pokud bylo tehdejším zájmem pobočky plnění databáze i od nečlenů, bylo dobré jim za to i něco nabídnout. Jako vyžírka jsem dle Vás byl asi i proto že jsem pobočce nabízel sponzorování webu pobočky proti kterému jste Vy byl ostře proti. Jsou mi tedy záhadou ty Vaše nepřestávající invektivy zde na fóru. Bohužel Vy jste důvodem proč se nezůčastňuji výročních schůzí pobočky, kdybych Vás tam zítra uviděl bylo by mi na zvracení.

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 07:48

Ubohá potrefená husa zakejhala?;-)

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 07:57

pro patason:
Jestli jste členem ČNS, začnu vážně uvažovat o ukončení členství v této pobočce.
Chcete udělat z ČNS uzavřený klub? Předražené věci k prodeji vidím nejčastěji na stolcích každé třetí pondělí v Praze na hlavním nádraží. Pořádá ČNS.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 08:47

No to musí být šok... Zvláště pro ty, kdo vyžadují přístupy všude zadarmo, nest-ce pas?:-D BTW: i český internet omezuje donedávna bězné vyhledávání např. podle nominálu a roku. Jistě jste zaznamenali... A vidím v tom docela i logiku. Proč by měl mít informaci o cenách každý - i ten, kdo není ochotný si za ni zaplatit!;-) Ono je spousta chytráků, co tomu nerozumí, na Internetu si najdou něco hodně podobného, ale desetkrát dražšího a tu cenu pak chtějí i za zcela běznou věc... Jsem přesvědčený, že i numismatika.cz či nume.cz by se měli zamyslet nad bezplatným zveřejňováním full verzí aukčních katalogů zejména neveřejných aukcí ČNS a dosažených cen z nich. Takové informace by měly být k dispozici pouze členům ČNS jako benefit jejich členství...

Ale tyto informace (zde hovořím jménem svým a jménem několika kolegů, které znám) nemají valnou cenu. Viz slabá úroveň katalogů, v nichž nepoznáme, jestli se jedná o minci v zachovalosti 0, nebo 2, deklarované popisy ve většině případů absolutně neodpovídají skutečnosti a pak konečné ceny ve vztahu k deklarované zachovalosti jsou pouze zdrojem nepochopení skutečných cen na trhu. Pak můžeme poměrně silně slyšet absolutně chybné názory, že v našich končinách jsou mince stále levné. Pravdou je ale fakt, že skutečný stav v případě hůře zachovalých ražeb je opačný. Proto z mého pohledu, zveřejňování katalogů ČNS nepředstavuje žádný benefit, ze kterého bych měl čerpat zkušenosti pro svoji sběratelskou praxi. Tyto katalogy si (až na vyjímky v počtu třech kusů) neshovávám, protože je nepotřebuji. Naopak například katalogy Raucha si zakládám a to z mnoha důvodů. Kvalitní fota, ze kterých je na první pohled zřejmá kvalita, vysoká nabídka a konečné ceny, které odrážejí skutečnou náladu na trhu v rámci středoevropského regionu.
Samozřejmě někdo s mým názorem nemusí souhlasit a má na tuto problematiku jiný názor, ale podívejme se také na jisté skutečnosti. Od velkých zahraničních firem dostáváme kvalitní katalogy zdarma, nebo si je můžeme zdarma vyhledat, naopak nekvalitní katalogy poboček ČNS musíme částečně platit. Z tohoto důvodu část bývalých odběratelů fyzickou formu zrušila a spoléhají se pouze na internetovou formu. Pokud budeme lidi nutit platit i za tuto formu, asi si část z nich rozmyslí účast na našich aukcích a svoje aktivity v době internetu přesunou na tyto místa. To bychom opravdu chtěli? Stačí se podívat na účast na pobočnových aukcích ČNS, ve většině případů je žalostná. Pokud budeme členům házet další klacky pod nohy, aby se časem nestalo, že ČNS bude před zrušením, protože si velká část dnešních členů uvědomí, že jí vlastně ke své sběratelské činnosti nepotřebují. A můj osobní pohled. Dnes již většina micí pro moji sbírku pochází ze zahraničních aukcí. Pak jsou případy, kdy si zaškrtnu kolem dvaceti mincí, které si na našich aukcích chci prohlédnout a kvalitou neodpovídá jediná. Brzy ráno musím vstávat, utrácím nemalé finanční částky za dopravu, za vstup do sálu atd. a výsledek je jediný, že všechna snaha je zcela zbytečná. Na tento stav poukazuji nejenom já, ale zatím chci být členem ČNS, ale .........

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 08:55

Omlouvam se ze sem jeste jednou vstupuji, povazoval jsem to jiz za uzavrene, ale pro patasona: Umite vubec cist, asi ne co? Tak jeste jednou pro osvezeni pameti: ...

Kucera napsal/a:

Děkuji za Vaše hodnocení. Jen pro Vaši informaci platba mi nečiní problém, měl jsem i předplacené Coinarchives Pro za několikanásobně vyšší poplatky a m.j. pomohl jsem s informacemi z něho opakovaně i některým zdejším uživatelům z fóra. Pokud narážíte na náš dřívější spor ohledně volného zpřístupnění databáze mincí na webových stránkách ČNS pobočka Pražské groše kdy jste mě také napadal že jsem vyžírka který chce vše zadarmo, tak opět pro Vaší informaci - byl jsem v té době členem uvedené pobočky (můžete se dotázat kolegy PEHU) a platil jsem si pobočkové příspěvky které zahrnovaly i přístup do databáze. Ano, navrhoval jsem bezplatný přístup i pro nečleny, ne však z důvodu své osobní ziskuchtivosti. Pokud bylo tehdejším zájmem pobočky plnění databáze i od nečlenů, bylo dobré jim za to i něco nabídnout. Jako vyžírka jsem dle Vás byl asi i proto že jsem pobočce nabízel sponzorování webu pobočky proti kterému jste Vy byl ostře proti. Jsou mi tedy záhadou ty Vaše nepřestávající invektivy zde na fóru. Bohužel Vy jste důvodem proč se nezůčastňuji výročních schůzí pobočky, kdybych Vás tam zítra uviděl bylo by mi na zvracení.

Mi to nedalo a tu diskusi o webu ČNSPG jsem si pročetl... Za toho vyžírku jste se označil sám... :-D

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.