Moderátoři: smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#91 - 23. 12. 2008, 14:24

:D to bys měl teda napravit a udělat si tu správnou inhalaci😃

Michaela

Uživatel

Zaregistrován
12. 10. 2007

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#93 - 23. 12. 2008, 22:19

dobry den mam jednu otazku ci sa na tieto aukcie da spolahnut ,ze ja mu poslem predom na ucet peniaze a ci mi aj minca vobec pride? ,ake mate s tym skusenosti?

A este nasiel som na AUKRO.SK mincu za 1sk + nejake postovne ,aj mi to niekto posle ked to stoji len tak malo?

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#95 - 23. 12. 2008, 22:25

V takovém stavu bych ji nechtěl ani za tu korunu... raději si připlať za hezčí 😃

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#96 - 23. 12. 2008, 22:29

asi mas pravdu ,tak si tam pockam na nieco lepsie ,ale da sa tomu verit ked tam poslem peniaze ci mi to ten dotycny naozaj aj posle?

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#97 - 23. 12. 2008, 22:31

no v tomto stavu takto mladou minci bych tedy také nekupoval! při internetových aukcí je to běžné, že se peníze nejdříve pošlou na účet. musíš si ale nejdřív prolustrovat prodávajícího, podívat se mu na hodnocení, jestli to není nějaký podvodník. u ověřených prodávajících nemusíš mít žádné pochybnosti😉

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

Robbie

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2007

#99 - 23. 12. 2008, 22:46

Záleží na tom... když si od něj koupíš více věcí, tak mu to vadit nebude. Když si vydražíš za kačku jen tuhle samotnou věc, tak to bude spíše nefér vůči tomu prodejci - i Tobě by asi bylo blbé, kdyby ses kvůli jedné koruně trmácel na poštu, o tom dost pochybuji😉 ...asi by se s Tebou domluvil že to nemá cenu.

Naozaj Ti to pošle, u těchto věcí většinou nemusíš mít strach že by tě někdo odrbával kvůli pár korunám. Něco jiného kdyby jsi kupoval nějakou elektroniku za desítky tisíc, to už je třeba být na pozoru, ale u drobných předmětů se podvody ani nevyplatí cíleně uskutečňovat. Lidi co jsou na aukru už dělší dobu a mají více komentářů už ví co a jak to funguje... pokud má samé pozitivní komentáře, tak bych v tom neviděl problém.

A co se týče předmětů za korunku - je to jen počáteční vyvolávací cena - pokud je to zajímavý předmět a něco pěkného, nebo zajímavého, většinou nikdy konečná cena nezůstane jen na jedné koruně😉. Pokud je to nějaký šmuk, tak to pak ani nemá cenu kupovat - raději si připlatit za kvalitu. Nejde jenom o to minci mít, ale taky se z nich potěšit jejich kvalitnou. I sebevzácnější mince v mizerné kvalitě pro mě nikdy nebude mít takovou hodnotu jako nádherně zachovalá mince byť třeba běžného ročníku.

Pokud se chceš dát do sbírání, raději navštiv numismatické obchody, nebo nějaké burzy, nebo sběratelské trhy, nebo něco podobného skoro v každém větším městě.. tam Ti většinou poradí a dají informace. Podíváš se alespoň jak různé mince vypadají v reálu, pořídíš si nějaké katalogy atd. Až se oťukáš a budeš vědět co a jak, tak pak bych se teprve pustil do dražení...

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.