Moderátoři: smith

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 22:24

to Karel: mohu vás ujistit, že jsem, a to téměř sám, zpracoval a zorganizoval asi pět aukcí ČNS, pob. v Domažlicích v devadesátých letech. Takže si svoje "ani jednu" laskavě nechte (popletové popletení...:-D) Tehdy nebylo úplně pravidlem zveřejňovat aukční katalogy na internetu. Pokud bych dělal aukci dnes, výsledky by tam byly co nejrychleji po skončení. Taky mně to tehdy neživilo a navíc mi s aukcemi téměř nikdo nepomáhal. Problém byl i sehnat pár lidí, co byli ochotní hlídat mince během prohlídky před aukcí. Když pak při zpracování mincí po aukci jeden z "pomocníků" ukradl, tuším to byl tolar, přestal jsem aukce dělat a od té doby už ji tam nikdo neudělal. Podobně, jako jsem skončil s badatelskou a publikační činností potom, co se právě z královéhradecka začaly šířit určité pomluvy... Na druhou stranu chápu, že ukvapené zveřejnění výsledků aukce by nedalo prostor pro případné úpravy "pojistných limitů"... to chce čas ... spoustu času;-)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 01:15

Limity prijimane pres internet by mely byt zpracovane zcela automaticky, ty pisemne se pak musi prepsat, ale pokud jich nebudou tisice, tak je to prace na jeden vecer pro dva lidi (zadavani + kontrola). Pokud jsou zpracovavany prubezne, tak i mene. Ale i s ohledem na ten pozdni cas aukce a prijimani limitu predpokladam, ze ucastnikum aukce vetsinou nevadi, ze se to par dni zpracovava.

Abych se nenavazel jen do CNS🙂 - mrkl jsem se konecne na Nummus Olomouc a musim konstatovat, ze je v antice cim dal vetsi prevaha kvantity nad kvalitou. Pravda, sem tam i pekne kousky (trochu zamaskovane spatnymi fotkami), ale veci jako bezne antoniniany za vic jak dva tisice (ja blbec je prodaval za par set🙂 ) moc nechapu. V par pripadech tam sly mince za vyssi ceny (a v horsim stavu) nez na ruznych zahranicnich aukcich. V mnoha pripadech (a nekdy prekvapive) se mince naopak neprodaly. Ale s ohledem na nekvalitu fotkek a celkovou uroven aukce se neni cemu divit.

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 06:17

ČNS je dobrovolná organizace a aukce dělají lidé ve volném čase. I já jsem netrpělivý na výsledky, ale neprudím. Smekám přede všemi, co aukce organizují.

Arthur Schopenhauer
"Lidé se starají tisíckrát více o to, aby získali bohatství, než aby vzdělali svůj rozum a své srdce, ačkoli je pro lidské štěstí nepochybně důležitější, co člověk je, než co člověk má."

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 06:48

I já smekám před všemi organizátory a poředateli aukcí (tedy těmi poctivými:-)), vím, co to dá práce a vím i to, že jim to nepřinese žádný vděk (i když v HK to bude, soudě dle reakcí tady, možná jinak...). Časově náročná je příprava aukce (balení mincí, příprava katalogu), samotná aukce, rozdělení a odeslání limitů, vyúčtování s dodavateli... to všechno beru. ČASOVĚ NÁROČNÉ ALE NENÍ VYEXPORTOVÁNÍ TABULKY S VÝSLEDKY, to ať se na mně nikdo nezlobí.
BTW: Schopenhauer byl oblíbeným (i když těžko sehnatelným:-)) filosofem mého starého já. Nicméně i přispěním Hradečáků se ze mně stal skeptik a pragmatik a moje nové já ví, že za obětavou práci pro společnost, ani za slušnost si člověk pěknou minci nekoupí;-)

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 12:39

pojďme se vrátit k aukcím. Včera a předevčírem proběhla aukce u Kunkera. Byla tam mimořádně zajímavá kolekce 9ti bodových denárů Boleslava I. a k tomu i krásný Kempfův groš. Sledoval to někdo, případně podařilo se Vám vydražit nějakou položku?

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 12:59

Dovolím si opravit - ne Künker ale WAG

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 13:41

jj samozřejmě WAG :-) Mně se podařilo vydražit jen jednu položku, jakmile mi přijde, tak ji na Sběratele dám, třeba se k tomu dovím(e) i něco zajímavého.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
2. 3. 2015, 17:04

Co je na tom tak časově náročného, dát na web tabulku s čísly? Pokud to týden přepisujete ručně, no tak jste neandrtálci. A hasičáky neprodávám ...popletové popletení:-D

No oni v HK nemají program BURMIC jako třeba jinde. V tom to jde dát na web minutu po aukci. Tož tak. 😈 😈

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
11. 3. 2015, 13:26

Prisly mi mince z(e zatim) nejmenovane aukce a fyzicky chybi jedna polozka, ktera ale je na dodacim listu vyuctovana.
Slo o sadu minci, prisla jen karticka z aukce, sada chybela, zasilka neporusena, evidentne tedy doslo k chybe pri baleni. Reklamace mailem bez odezvy. Co s tim? Mate nekdo podobne zkusenosti?

numismat@seznam.cz

bertik-b1

Uživatel

Zaregistrován:
20. 12. 2012

Vytvořeno:
11. 3. 2015, 14:14

Mám.Dvě.Na maily nereagovali.Pokud je to aukce ČNS,musí to být písemně do pěti dnů.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.