Moderátoři: smith

krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:14

Garfield52 napsal/a:

Se mě zdá, na druhou stranu, že by jste chtěl nakupovat "za hubičku", na úkor prodávajícího.
...Tož posílejte jen limity kteréí skutečně jste ochoten zaplatit, a né nesmysly. To si pak nestěžujte, že jste to vyhrál, když druhý umanutej taky pošle nesmysl.👿 👿 👿

Garfílde, čti napřed, než něco napíšeš. Za prvé jsem nic nevyhrál. Za druhé, jelikož mi tato položka již několik roků utíká, tak jsem byl ochoten za ni dát i trojnásobek kupní ceny. Takže za třetí, nákup za hubičku na úkor prodávajícího to asi nemohl být, nemyslíš???

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:18

Evropa1: jak jsem jiz uvedl, slo mi zejmena o korespondencni casti aukci a tam je to resitelne - viz vyse.

krokodill: mel jsem na mysli dodatečné přidání fiktivniho limitu ze strany poradatele - samozrejme prihazujici by mel moznost svuj limit menit az do doby uzaverky aukce (nahoru i dolu)

Garfield52: i toto se da jednoduse resit - kdo neni schopen zadat limity on-line (podle me bude takovych malo - pozadaji napr. nekoho mladsiho z rodiny apod., navic pocet techto sberatelu bude dale klesat),
poslal by klasicky papirovy limit postou - a na pobocce by ho zadali standardnim zpusobem (on-line) do systemu jako kdokoliv jiny - jen u techto papirovych limitu by bylo nutno pocitat s moznosti dalsiho fiktivniho limitu, ktery by byl zadan uplne stejnym zpusobem a dorovnal by papirovy limit na maxima.
Kdo by se tomuto chtel vyhnout (a kdo by nechtel ?), limitoval by on-line.

numismat@seznam.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:21

A takových dalších kolizních situací, které by se při uzavřeném (tajném) systému staly neřešitelnými může vzninout daleko víc. Třeba navýšení limitu, nebo dodatečná oprava původním zájemcem. Nebo dodatečné limitování položek. Zrušení limitu, z nejrůznějších důvodů ( insolventnost zájemce, úmrtí, dodatečně zjištěná vada mince,....).
Něco takového by asi bylo naprosto disfunkční.
A propó : nějaký "nezávislý" server ve správě ČNS by nebyl nezávislý ani náhodou,
a hlavně, by bylo nanejvýše problematické kamsi zadávat osobní data klientů.
A kdo by to platil???????? Vy snad ze svého?👿 👿 👿 👿

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:27

Omylem někdo přiklepne "0", místo 10T bude 100.000,- o co pak s tím, když do toho se nebude moci vstoupit? To pak bude zavázaný to zaplatit a odebrat, ca cenu kterou dát nechtěl, když mu to vyjde třeba na 15T???👿 👿 👿

Samozrejme by prihazujici mel jako jediny ke svym datum pristup a mohl si je kontrolovat, menit, vytisknout apod.
Veskere prihozy i jejich zmeny by byly archivovany, ale tyto soubory by byly uvolneny pro poradatele aukce az dodatecne po uzavreni aukce pro pripadne reklamace.

numismat@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:32

A takových dalších kolizních situací, které by se při uzavřeném (tajném) systému staly neřešitelnými může vzninout daleko víc. Třeba navýšení limitu, nebo dodatečná oprava původním zájemcem. Nebo dodatečné limitování položek. Zrušení limitu, z nejrůznějších důvodů ( insolventnost zájemce, úmrtí, dodatečně zjištěná vada mince,....). Něco takového by asi bylo naprosto disfunkční. A propó : nějaký "nezávislý" server ve správě ČNS by nebyl nezávislý ani náhodou, a hlavně, by bylo nanejvýše problematické kamsi zadávat osobní data klientů. A kdo by to platil???????? Vy snad ze svého?👿 👿 👿 👿

Nevidim zadnou nevyhodu proti papirovym limitum v techto pripadech - snad jen krome umrti - vse ostatni se mi naopak zda jednodussi.

numismat@seznam.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:37

Evropa1: jak jsem jiz uvedl, slo mi zejmena o korespondencni casti aukci a tam je to resitelne - viz vyse. krokodill: mel jsem na mysli dodatečné přidání fiktivniho limitu ze strany poradatele - samozrejme prihazujici by mel moznost svuj limit menit az do doby uzaverky aukce (nahoru i dolu) Garfield52: i toto se da jednoduse resit - kdo neni schopen zadat limity on-line (podle me bude takovych malo - pozadaji napr. nekoho mladsiho z rodiny apod., navic pocet techto sberatelu bude dale klesat), ...

Některé O-line systémy u zahraničních aukcí, hned do světa ukážou kolik je aktuální cena. Něktré i pošlou e-mail "váš limit byl překonán".
Jinak zase by to bylo jaksi "schozofrenní" Něco on-line, něco písemně???
Nehledě na to, ža by některé nápady asi tvrdě narazili na platnou legislativu!
Ale ať to někdo zkusííííííííí. Já si osobně myslím, že by to zkrachovalo!, ještě dřív, než by začal.
Podfuky s limitama dělají některé pob. i při sálové aukci. A jak chceta zatajit, limity před pořadatelem, když musí limitář pro ně dražit.??? Nebo to jim to napáláte rovnou "na tvrdo".?
No to jsme si "pokecali".😈 😈 😈

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:40

Nechci narušit neformální obsah tohoto fóra, přesto však považuji za vhodné za Nume odpovědět na dotazy a reagovat na některé nepřesnosti. Vztah mezi pořadatelem sálové aukce a Nume je opravdu shodný jako vztah mezi Sixbidem a např. firmou Rauch. Na základě dohody s pořadatelem aukce zajišťujeme na Nume propagaci aukce a prostřednictvím elektronického katalogu vystaveného na Nume sbíráme limitní příkazy od uživatelů. Limity odcházejí ze serveru Nume přímo pořadateli aukce e-mailem a ten s nimi pracuje stejně jako s limity doručenými poštou či e-mailem přímo od limitenta. Co se týká vstupu do dražby, limitent neuzavírá právní vztah s Nume, ale s pořadatelem aukce, v jehož aukci je limitováno. Vydražený materiál účtuje a rozesílá pořadatel aukce. Pro uživatele, kteří si katalog aukce prohlíží na Nume, je pohodlné poslat limity z Nume, ostatní tuto možnost využívat nebudou a využijí jinou cestu. Způsob, jak pořadatel aukce s limity nakládá, Nume neovlivní, je ale pravděpodobné, že se ke všem limitům, bez ohledu na způsob doručení, ve vlastním zájmu chová stejně. Všem pořadatelům aukcí poskytuje Nume limitovací službu zdarma. Zásadní rozšíření služby připravujeme pro listopadovou 70. aukci Dukátu (Ivan Chládek, Brno), ve které bude možno přes Nume dražit po internetu v živé (live) aukci v reálném čase. ...

Moje zkušenost z aukcí kde zavedli on-line dražbu na internetu je taková, že se všude dražba zpomalila cca na polovinu. To žam budou všichni sedět do 10-ti do večera, nebo to bude 2 dny místo jednoho a zaplatějí si všichni ještě hotel.👿 👿 👿

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:48

Garfiled: jak jsem jiz 2x uvedl, slo mi zejmena o korespondencni casti aukci a moznost zadani limitu on-line do cerne skrinky, nikoliv on-line aukci. Jedina zmena by tedy spocivala v tom, ze muj limit bych zadal jako skryty a poradatel aukce by ho neznal. Samozrejme tim nelze odstranit podfuky v salove aukci...

numismat@seznam.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 13:50

Nevidim zadnou nevyhodu proti papirovym limitum v techto pripadech - snad jen krome umrti - vse ostatni se mi naopak zda jednodussi.

Já jsem možná trochu ze staré školy, ale "čím větší automat" tím větší "krám". Ale papír je papír. Když se server položí nebo se to dokonce smaže), tak jste s celou aukcí v ........... Proto se na aukcích všude píše i ručně protokol.
Z papíru to třeba znovu opíšete, ale když ho nemáte???? Tak máte "po aukci".👿 🙄 😈 🙄

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 14:06

Garfiled: jak jsem jiz 2x uvedl, slo mi zejmena o korespondencni casti aukci a moznost zadani limitu on-line do cerne skrinky, nikoliv on-line aukci. Jedina zmena by tedy spocivala v tom, ze muj limit bych zadal jako skryty a poradatel aukce by ho neznal. Samozrejme tim nelze odstranit podfuky v salove aukci...

Pokud by se jednalo pouze o korespondenční aukce, pak tím neodstraníme podstatnou část problému, protože ten primárně vězí v sálových aukcích.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.