Nepřehlédla jsem, ale reagovala jsem na tu část vašeho tvrzení o chybějící maturitě. Rozhodla jsem se, že se mi nějak nelíbí vaše útočnost a volba slov.
Jinak o této paní nic nevím, ani o její práci.
Mnoho malířů Akademii dokončilo, mnoho nedokončilo.
Však on si to pak život přebral.
Omlouvám se. Pravda bolí.
V celkovém hodnocení práce má i vzdělání své nezastupitelné místo, stejně tak jako jméno někoho, kdo si zaslouží být použit jako důkaz pravdy atd.atd.atd. Lituji pana Kamila Lhotáka, Willi Nowaka a mnoho dalších. Toto si nezasloužili.. Dějiny se opakují (i v této zbytečné „debatě“, která je jenom slabý odvar). Vidím, jak si to život dál přebral.
Zareagoval jsem na dotaz majitele obrazu dle svého vědomí i svědomí. Opakovaně jsem zde jinými poučován, že mnoho malířů..., K tomuto poznání jsem došel před sedmdesáti lety a není ani v rozporu s přáním paní malířky, která také naletěla na správně naservírované rady na správné jednání. Tady není důvod k neshodě. Ale neshoda účinně odvádí pozornost od pravdy.
... Vy jste tak roztomile patetický, že prostě nemohu odolat... a přitom Vám jde o nějakou paní, kterou vlastně nikdo nezná, jak to tak vypadá...
https://www.youtube.com/watch?v=HWR_9RWXyTY
Děkuji. Kdo jinému jámu kopá. O co Vám jde, když tu paní neznáte, mne neznáte a nevíte o co jde? (Nápověda. Nechci odpověď zde, odpovězte sám sobě.) Ale nedokážete odolat. Já dokážu odolat. Jsem zvyklý odpovídat a nebo předem oznámit, že na "další podobné" ureagovat nebudu.
Vaše příspěvky nedávají smysl. Pokud chcete něco říct, zkuste psát jasně a přímo. Asi si myslíte, že píšete nějaká moudra, ale vycházejí z toho jen závěje prázdných slov.
Dílo s autorem nijak nesouvisí. Je úplně jedno, jestli byl autor nedouk, feťák, alkoholik, nevěrník, hrubián, lhář nebo i třeba někoho zabil nebo cokoliv jiného. Dílo mluví samo za sebe a buď má nějakou kvalitu nebo ne.
Omlouvám se. Jsem ze staré školy a vidím, kam dospěla nadvláda vědeckotechnické revoluce, žádající jen „jasně a přímo“.
Za mých mladých let se trkalo a napovídalo. Dnes se jenom oponuje. Proto vznikl pocit: „vycházejí z toho ...“. Tady se lišíme. Ukvapeně nepoučuji a nereaguji jen na svůj pocit. Nepožaduji změnit názor, nebo mlčet. Ozvu se tam, kde mám širší (nejen své) poznatky. Umění není věda. Věda mne 20 let živila. Ani tam se výsledek nedostaví jasně a přímo.
„Dílo s autorem nijak nesouvisí.“ Proč se malíř podepisuje a odborníci ověřují pravost atp? Upřesňuji. Nejsem zastánce ani odpůrce ničeho, nic nevidím 100% správné či špatné. Vaši dokonalou znalost, a definování přesně nedefinovaných vlastností autorky obdivuji.
Jeden významný odborník, až s dlouhým odstupem, definoval decentněji přesně to co Vy. Přivedla ho k tomu „divná“ myšlenka, pochybnosti o titulu. (Myšlenka se později potvrdila.) VTR kromě jiného, dokonale vymazala z našich slov i myslí termín „kýč“ (a mnoho dalších). Kvalita je vždy a u všeho. Jaká je, záleží na tom, kdo a podle čeho hodnotí. Mezi uměním a kýčem je tenký led, a propast mezi nimi je nekonečná. Souvislosti i nejasnosti jsou všude. Rozumnější je zaměnit boj za hledání shod, tedy mír a smír. Přeji všem klid.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.