ja som zacal tak,ze ked som bol v 3 triede(teraz som v 8 triede)som isiel po takom moste,a nieco mi zastrngotalo pod nohu,zdvihol som to,pozrel nato,pichol do vacku,doma som to umyl,a bola to minca frantiska-1 krajciar 1800-cu,hodnota 10 korun,myslel som si ze to bude mat velku cenu:)),a mam ju doteraz v albume,a ma pre mna obrovsku zberatelsku cenu.

No ja som mal 25 BANI - Banca nationala Romania. To bola panečku šupa! Potom mi otec daroval MT levantský toliar a povedal som si, že budem veľký numizmatik. To som mal osem rokov, toliar som vzápätí stratil a na numizmatiku som sa vykašľal. Znova som začal zbierať až o 10 rokov neskôr a zbieram doteraz.

já si šel jako malý klučina koupit za komančů zmrzlinu a prodavačka mi vrátila zpátky místo dvacetníku nějakou francouzkou minci z dvacátých let 20 stol. byl jsem z ní úplně vykulený a měl jsem jí jako svůj poklad🙂 pak ale přišla puberta a kdoví, kam se zakutálela🙂 pak byla skoro třicetiletá pauza a teď jsem v tom až po uši🙂

moja zberateľská éra začala ešte v roku 1974, keď som "zdedil" 10 starých mincí. Bol medzi i denár MT z roku 1765, takmer nečitateľný. Myslím že to bol ten prvotný impulz pre môj záujem o numizmatiku. Dodnes ho mám a z úcty k predkom zo zbierky nepustím , a tiež u mňa zostanú i všetky tie PRVÉ mince.
Potom som bol takým pasívnym numizmatikom a asi od roku 1990 sa numizmatike venujem trošku viac.

Kdysi jsem ve školce vyhrabal na dětském hřišti relativně mladou trojkorunu, snad ji někde i dodnes mám. O mnoho let později jsem strávil nějakou dobu v Anglii a ty jejich poctivý masivní zlaťáčky, to bylo něco na mě ... každá s jinýma zádíčkama, královna taky postupně stárla ... v podstatě každá mince jiná
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.