Moderátoři: smith
Češtinu občas zvládám. Se slovenčinou je to taky vpohodě ( bohužel začali dabovat původní slovenské pohádky, takže už nemám tolik cviku ). V ruštině jsem hrál divadlo ( řepu v Pohádce o veliké řepě ) a vyprávěl první díl Vetřelce. Angličtinu zvládám plynně po šestém pivu a němčinu jen v totálním deliriu.
Jo, sranda byla dohledávat informace o panovnících ve finštině a portugalštině. Ale rozumný slovo ze sebe stejně nevypustím ani v češtině.😳
To robis prieskum pre ten softver co si spominal ze pises?
Ja osobne som odporca lokalizovanych verzii a vyhybam sa im ak sa to da. (Paradoxne) Soft ktory ma byt dospupny pre sirsiu verejnost, by som ale od zaciatku pisal tak aby ho bolo co mozno najlahsie lokalizovat (trebars aj nejakymi nezavislymi nadsencami).
Juraj.
Jojo.
Robim to primarne v anglictine, zlokalizovat to chcem minimalne do nemciny, prip. aj dalsich jazykov podla potreby. Je to od zaciatku robene tak, aby bola lokalizacia jednoducha, ci uz ide o aplikaciu alebo data. Plna podpora unicode, vstupy cez virtualne klavesnice pre lubovolny jazyk (ktory nemusi byt nainstalovany na pocitaci), prekladaci modul pre data je priamo zabudovany v aplikacii.
Opisy chcem napr. uvadzat v 3 formach: povodny jazyk, transliteracia a preklad (do vsetkych podporovanych jazykov), vyrobil som za tym ucelom aj specialne ovladacie prvky, ktore integruju vsetky tieto funkcie do jedineho policka. Este nemam doriesene ako verne zobrazit opisy na stredovekych minciach, kde su pismena rozne pootacane, skomolene atd.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Já už mám program v češtině hotovej několik let, ale narazil jsem s cenou za databázi, nad kterou to běží. Sice jsem se po víc, než ročních jednáních dostal s cenou z 3.000,- pod 1.500,-, Ale pořád to je ještě moc.😞 . Bohužel poslední rok jsem totálně přehlcenej, takže jsem to pod jinou DB, která je zdarma ještě nestačil převést. Pořád najivně doufám, že budu mít na podzim tejden dovolený a konečně to budu moci převést. Pak bych se pohyboval na úrovni pár stovek. Což by už bylo zajímavé.
Z toho, co jsem zkoušel by byla Oracle celkem vyhovující, ale tam jsem nebyl schopen vytvořit úplně čistou databázi s mnou definovaným administrátorským účtem ( tedy ne standardním ). Na fórech na to nikdo nereagoval. Druhá, která se mi velmi líbila, byla DB2. Tam jsem však narazil na to, že při každém vytváření transakce se zobrazil dialog pro připojení, kterej se musel odklepnout. I když všechna nastavení byla vpořádku. Vzhledem k tomu, že při otevírání každého okna otevírám i 3 transakce, je to nepoužitelné. Na dotaz opět nikdo neodpověděl.😞 . Microsoftí ksindl nepřipadá v úvahu, protože, pokud spadne instalace, tak člověk musí být kouzelník, aby dostal systém do původního stavu a mohl se o instalaci znova pokusit. MySQL jsem vyřadil už si nepamatuju proč. Poslední, která mi zbývá prověřit je Firebird( doufám, že jsem to napsal správně ). K té jsem se ještě nedostal.
Převod programu na jiné db.prostředí je velmi jednoduché, protože používám pouze základní SQL příkazy bez jakýchkoliv divočin. Takže stačí pouze upravit připojení k databázi a naplnit číselník chybových hlášení od té které databáze. Na DB2 to byla práce asi na 2 hodiny.
Bohužel mám určité požadavky, ze kterých nechci slevit. Jsou to :
Tichá instalace Runtime databáze do mnou předdefinovaných adresářů. Možnost automatického vytvoření ODBC profilu s mnou definovanými parametry. Možnost provádět změny struktur databáze pomocí SQL příkazů přes příkazovou řádku ( tedy spustit nějaký exáč do jehož parametru se může zadat profil a seznam souborů se změnami ). Možnost vytváření vlastních účtů včetně účtu admina ( respektive alespoň standardnímu adminovi změnit heslo ). Jednoduchá možnost vytvoření zálohy a přenesení na jiné PC.
To je asi tak všechno. Ostatní jsou již drobotiny. Ono spíš je to o tom mít čas se do té které databáze ponořit a naučit se s ní dělat. Určitě toto uměj skoro všechny, ale na to člověk potřebuje alespoň pár dní v kuse, aby se mohl věnovat pouze jednomu problému. pokud vím, že budu mít na to čas 3 hoďky, a další hoďku až za pár dní, nemá se tím cenu zabývat, protože do té doby člověk stejně vše zapomene. Mám v plánu ji prověřit, jakmile dostanu pár dní volna v celku. Samozřejmě, pokud máš s nějakou databází dobré zkušenosti, dej vědět na mail, ať to tady nemotáme. Můžu na to po chvilkách koukat.
pavelgregor napsal/a:
Já už mám program v češtině hotovej několik let.
Databaz zdarma je dnes viacej, doporucujem Firebird, hlavne z dovodu, ze cela databaza je v jedinom subore (tym padom jednoducha udrzba). Existuje aj verzia "embeded", kde sa nemusi vobec nic instalovat, staci jeden dll subor.
Zatial som sa nestretol ani s jednym numizmatickym programom, ktory by mi vyhovoval, varujem napr. pred programom NumizDat, je to obycajna databaza, ktoru vie priemerny programator urobit za vikend a aj taky Excel je lepsi.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.