Moderátoři: smith

Horacio

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2008

#131 - 13. 8. 2010, 09:06
Decka, decka... to tu stale objevujete objevene, zkousite dokola veci uz vynalezene, ale ze by nekdo zagooglil napr., to ne? Nasledujici materialy jsou sice v neprilis privetivem jazyce pro vetsinu z nas, ale myslim, ze obrazova dokumentace je natolik bohata, ze pochopi kazdej... http://leteckaposta.cz/804979370 http://leteckaposta.cz/667218811 ...

Teda to podložení mince, ať je o dost výše než podložka, mně zatím nenapadlo. A přitom to vypadá fakt lépe - mám radost 🙂

Obrázky:

Local=https://www.sberatel.com/diskuse/imagesExtension/img/1410/99540/

Ooops,]https://www.sberatel.com/diskuse/imagesExtension/img/1410/99540/

Ooops,[/imgLocal]

Obrázek vložený uživatelem

Tomako

Moderátor

Zaregistrován
22. 7. 2007

#132 - 13. 8. 2010, 17:59

docela ten pristrojecek za ty prachy foti pekne,mohl bych vas nekoho poprosit zda by s tim nafotil proof minci (pokud neco takoveho mate doma🙂 ) dekuji

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#133 - 21. 11. 2010, 09:04

Koiko Tomio napsal/a:

už jsem přišel mna to,že tam lze v nastavení měnit intenzitu světla.😲 Napřed omrkni můj web ,přišel jsem na to na konci focení, takže až mince Františka Josefa Jsou dobré, zbytek mírně přesvícen.😋

Tak jsem si koupil notebook s Win7 (z jinych duvodu) a intenzita menit nejde - resp. v nastaveni jdou menit veci jako jas a kontrast a korekce spatneho osvetleni, ale skoro zadny vliv to nema a uz vubec ne na mikroskop, ty LEDky proste sviti nechutnym zpusobem po zapojeni, coz zpusobuje u stribrnych minci prekontrastovani (je fakt, ze ne vzdy pusobi uplne spatne) a odlesky na povrchu bronzovych/medenych minci s patinou (coz pusobi spatne skoro vzdy a dela z mince opticky horsi). Dokonce v manualu pisou ze to svetlo nastavit nejde a doporucuji zkusit jiny uhel (coz je skvele vzhledem k tomu, ze LEDky sviti tam, kam je cocka nasmerovana, da se to obejit jen snimanim z prehnane vzdalenosti a posunem mince do nepresvetlene oblasti, to jde ale jen u malych a pri celkovem rozliseni 1280x1024 pak kvalita dost trpi). O vypnuti se tam nic nepise, ale predpokladam, ze to taky nejde.
To uz ani nemluvim o tom, ze po par minutach zacna ta aplikace zobrazovat tak 1 frame / s a musi se ukoncit a spustit znova, mozna za to muzou windowsy, ale vyhody jako moznost udelat si video nebo elektronicky zmerit vzdalenost oproti OS X uz mi neprijdou tak skvele.
Asi budu muset udelat jednoduchou vec - necim nejspis home made bud zastinit nebo rozptylit svetlo z tech LEDek, protoze v tehle intenzite je to fakt na 2 veci..

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2009

#134 - 21. 11. 2010, 09:40

Tenzor: Když už to budeš chtít zastínit Home-Made, tak bych navrhnul ty LEDky přelepit pauzovacím papírem. Světlo nebude potom tak ostré, ale stále pěkně osvětlí.

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

jan322

Moderátor

Zaregistrován
27. 12. 2009

#135 - 28. 11. 2010, 13:48

Máte někdo nějaký návod jak fotit ZLATÉ mince? V reálu je mince hezká, ale ve chvíli, kdy ji vyfotím, vypadá na fotce jako poškrábaná světlá mosaz😞

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#136 - 10. 12. 2010, 00:06

Luke: neco podobneho jsem zkusil (papirovy mezikruh, aby stinil ledky a nechaval otvor pro cocku... vysledky jsou, ehm, rozporuplne. Sice jsem dosahl rozptyleni a zeslabeni svetla, ale ukazuje se, ze je ho pak prilis malo pro nevykonou optickou soustavu... kresba minci je mekci, ale take tmavsi detaily tonou v seru, je tam sum a mince v realu vypada porad lepe. Se silnym nasvicenim je tu zase problem presvetleni urcitych ploch plus neprijemne pruvodni efekty, i kdyz je to lepsi, nez to bodove od ledek. Je otazka jestli s tim mikroskopem vubec jde delat pekne fotky (ne jen par minci), jestli je to v jeho technickych moznostech.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#137 - 10. 12. 2010, 00:10

Pro ukazku - prvni mince se vzdaleny sekundarnim osvetlenim, Caesar nejdriv bez pridavneho osvetleni a pak s primym nasvicenim.
Fotky minci, ktere uz jsem fotil normalne pro srovnani, nejakych bronzovych minci a pripadne zlatych asi necham na zitra, vikend a jindy, uz je docela pozde. A stejne asi budu muset konstatovat, ze tudy cesta nevede.

Obrázky:

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#138 - 10. 12. 2010, 00:20

a jak mas nastavenou expozici (clona, cas)?

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#139 - 10. 12. 2010, 00:43

Automat.. nic se tam nastavit neda😞 Lituju, ze jsem dal kompakt tatovi, i kdyz delal az prilis ostre fotky, bylo to na manual a s rucni ostrenim porad rychle a bez problemu. A se zrcadlovkou s ohniskem min 45 cm se mince oc fotit nedaji.

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#140 - 10. 12. 2010, 00:58

pekne povedanee..
tudy fakt cesta nevede..
skus automatom makro na balkone,

jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.