Moderátoři: smith

elsky

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2010

#451 - 8. 6. 2017, 07:58

Nedávno jsem prodělal nucený přechod na iPhone (SE), tak jsem byl zvědavý, jestli na blízko fotí lépe, než můj starý Samsung. Nechci k němu kupovat stativ ani žádné přídavné čočky, prostě jsem namydlil několik fotek z ruky a vybral tu nejlepší. Neupravené foto a (asi rozumnější) zmenšené 1:2. Co tomu říkáte?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#452 - 8. 6. 2017, 09:12

na fotku mobilem z ruky je to pekne a i barevne to je prijemne. kdyby vsechny prispevky zde na SB byly takove. pro podobne foceni mobilem (je-li to z domu) je dobre mit napr. idealme vysokou (rozumej vysokou tak, aby se bez potizi podarilo ostrit) sklenicku jako podlozku pro mobil - jednak muze mit clovek mince focene v ruzne dny "se stejnym meritkem" a jednak se eliminuje rozmazani vlivem klepajici se ruky.

ja jsem si udelal kdysi pro mobil i prenosny "stativ" na foceni minci - 3 karticky z tenkeho plastu o velikosti cca kreditky s vyrezy, ktere do sebe vzajemne zapadly. pak jsem mel oporu pro mobil a fotit slo i na mistech s horsim svetlem. asi sem to uz sem nekdy psal, ani nevim.

elsky

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2010

#453 - 8. 6. 2017, 17:52

Zkoušel jsem to i s tou skleničkou, ale výsledek byl, nevím zatím proč, horší, tak ho sem nedávám.
Jinak mi jde spíš o focení v terénu, když někdo něco přinese na ukázku a p. Pokud tedy někdo máte tipy na focení zblízka s iPhonem, přivítám je. Jednak jsou tam nějaké volby, kterým v tomhle kontextu moc nerozumím- HDR třeba. Pak je tam možnost použít jiné softwary, jako všechno je ta vestavěná aplikace Fotoaparát dost basic. Používáte někdo?

elsky

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2010

#454 - 15. 6. 2017, 19:27

Nedalo mi to a zkusil jsem to ještě jednou se zafixovaným mobilem (na skleničce) a sluchátky jako vzdálenou spouští. Ten výsledek 😕 😐

Obrázky:

elsky

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2010

#455 - 19. 6. 2017, 08:09

Nakonec jsem nainstaloval Camera+ free a přikoupil za 29,- balíček Manual Shooting, který navíc umožňuje vyvážit bílou, manuálně ostřit a pár dalších drobností..

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#456 - 29. 8. 2017, 22:11

zkusil jsem spis ze zvedavosti tuto lbink(http://www.hypermotoshop.cz/prislusenstvi-pro-mobilni-telefony/objektiv-mobil-univerzalni), sirokouhly a rybi oko nic moc (ale jeste jsem to nijak zvlast netestoval), ten na makro ujde, viz nize (foceno z ruky za umeleho osvetleni - uz je holt tma), je to samozrejme plast a jedna z tech cocek je i trosku praskla na okraji (nastesti ne ta makro). uz jsem tu jeden makro ukazoval drive, s timto novym bych rekl je o dost jednodussi prace (ten od leuchturmu ma velmi tvrde upnuti, ma ale zase dobrou "operku" pro cocku, coz tento nema). neni to samozrejme nejaka extratrida, ale moznost fotit obyc mobilem takove detaily za kilo neni od veci. profika ci majitele slusneho mikroskopu to asi moc nenadchne, cloveka, co necim takovym nedisponuje at uz z financnich nebo prostorovych duvodu to zaujmout muze. rozevrit to jde na 1,5 cm, takze se to da pouzit i na ty mirne tlustsi mobily (ja mam porad stejny strep co minule).

fotky jsou vzdy takto: prvne je zmensena na 500 pixelu cely zaber, pak je nezmenseny a neupraveny vyrez (tedy realna velikost casti fotky 1:1). fotky nejsou vubec nijak upravovane (zadne kontrasty, korekce apod.).

budiz to prosim opet jen dukazem, ze i s totalni neschopnosti a "bez vybaveni" lze fotit pomerne male detaily na mincich

Obrázky:

elsky

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2010

#457 - 31. 8. 2017, 18:25

Vždycky ještě záleží na rukách, který se tu blbinku pokusí použít :-) Myslel jsem, že bych to mohl doporučit kamarádovi, který si, ani ne tak dávno, pořídil jakési HTCéčko. Teprve následně zjistil, že je postižené stařeckou vetchozrakostí- nezaostří vůbec na blízko. Tak třeba by mu to s tímhle šlo líp..

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#458 - 1. 9. 2017, 00:30

to asi ano, a take na konkretnim telefonu. u mne lze na fotaku na mobilu nastavit tusim styl ostreni (a posunout si i oblast na misto, kam fokusovat) a i kdyz ne 100%, tak fotka na blizko se automaticky vyfoti az po zaostreni. nekdy mne to ale zlobi, byl bych radeji za moznost i manualniho modu ostreni (premira techniky nekdy skodi). ta posledni fotka neni uplne ostra, neudrzel jsem to dobre. s podlozkou by to bylo lepsi.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#459 - 21. 10. 2022, 21:54

Páni ako sa umelecky fotia mince, že aj odrbanec vyzerá ako proof minca? Je to nastavením foťáka alebo sú na to softwarové filtre?

Obrázky:

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#460 - 29. 12. 2022, 12:21

ahoj, má někdo zkušenosti se skenováním? potřebuji ideálně sdělit postup, jak skenovat, co pak s tím; mě to aktuálně dělá pdf barevný výstup (černo býlí se mi moc nelíbil), takže jestli pak dělat výstřižek do obrázkového formátu, nebo rovnou to nastavit, zda to pak vyříznout nebo nějak upravovat (bílá, stíny, hloubka...), jak to prostě udělat co nejjednodušeji. ať to celé nemusím vymýšlet a nastavovat sám, kdyby měl někdo osvědčený postup...🙂
díky

ferovyobchodnik@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.