Moderátoři: smith
stále špatné světlo i ostrost...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
opravdu ty pokusy moc nechápu, vzal nyní jsem první minci po ruce, hodil na papír u okna, zapnul 10 let starý 5Mpx foták do režimu automatiky na macro, zoom na minci a vyfotil 3x z ruky bez stativu z cca 10-15cm(a jednu vybral)
fotka je bez dalších úprav v syrovém stavu, jen jsem ji ořízl...
kdybych si chvíli hrál tak dosáhnu i lepší detail a barvy upravím v PC, ale pro běžné užití asi i škoda dalšího času... 😐
Obrázky:
druhý pokus
opět, hodil minci na papír u okna, zapnul vloni koupený foták za 6000Kč(tedy snad lepší průměr) do režimu automatiky na macro, zoom na minci a vyfotil 3x z ruky bez stativu z cca 15-20cm(a jednu fotku vybral)
Kdybych si s tím chvíli hrál a vzal si stativ, bude výsledek ještě asi lepší.
fotka je bez dalších úprav v syrovém stavu, jen jsem ji ořízl a zmenšil aby se sem vešla...
(pokud bych si s ní pohrál, budou ještě lepší barvy i ostrost) 😐
Obrázky:
oprava, u nového foťáku bylo foceno v běžném nastavení bez režimu macro...
skrob: a co chceš pořád nastavovat, ty moje byly na automatický režim a opravdu jsem se s tím nijak nepatlal a obecně se stříbro fotí většinou ještě lépe než měď...
tady není už co radit a co bylo třeba tu již padlo na předchozích stránkách často opakovaně, také tu již mnozí ukázaly, že slušná ostrá fotka za běžného světla není žádná věda a stačí na to blbuvzdorný automatický režim na starém i novějším foťáku...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.