Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
6. 11. 2008
No blahopřání 😉 , i když koukám ten druhý z přihazujících Ti zvedl cenu o 2/3 ceny...
Ono je někdy problém sehnat i levné známky, nejen tuhle drahou klasiku. Já třeba již více jak 5 let(cíleného hledání na ebay i jinde) nemohu pro kompletaci základní série v čistém stavu sehnat známku Mi.č.293 vydanou v roce 1942 a katalogovým záznamem 2 Mi€ a to už vůbec nemluvím o některých perforacích u známek z 30.-50.let s kat.záznamem kolem 0,5 Mi€... 😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 6. 2010
aspon vidno, ze Michel ma ceny mimo realitu....
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 6. 2012
A dokonce pěkný tisk, že je i poznat, že to uprostřed je držka!!😃
(Hele, není na zdejším serveru nějaká chyba? Pořád mi to odpojuje internet.😞 )
Zaregistrován
10. 2. 2006
Mi. 293 vůbec ve svojí sbírce nemám, i když je fakt, že ji nesháním, protože 20. století moc nedělám.
Jinak jsem tam 18 vteřin před koncem hodil cenu 220 USD, protože jsem nechtěl o tuto známku přijít jako o tuhle http://www.ebay.com/itm/Afghanistan-Lions-Head-Sc-N-16-used-/130902171587?ViewItem=&ssPageName=ADME:B:ONA:US:3160&item=130902171587&nma=true&si=zJsfdZjswKKcAHXFVi1XkzQaI5A%3D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 . Tento nominál mi v černé barvě této emise též chybí a podle toho, jak se aukce vyvíjela jsem nepředpokládal, že vyskočí na 100 USD. Bohužel si jiný dražitel uvědomil skutečnou vzácnost této známky a přehodil mne též v poslední minutě.
Zaregistrován
6. 11. 2008
No i tady jsi měl jít na jistotu vyšším příkazem v poslední půlminutě, ono když má 325USD katalog tak ji dostat levně by bylo asi moc velké štěstí(a náhoda). A když ji nemáš při tom co Ti prošlo z této klasiky známek rukama, také o něčem hovoří.
Jinak tu Mi.293 mám raženou 8x, ale čistou ne a ne stále získat. Podobně je na tom i několik dalších známek z období cca 1939-49,které jsem viděl třeba jen 1-2x v různé kvalitě(špatné zoubkování, rezavé skvrny apod.) a čisté je dodnes nemám.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Člověk se učí pořád. Mne nenapadlo, když vyvolávačka byla 1 USD, že si toho všimne více zájemců a navíc bidovali v poslední minutě.
A na skutečnou katalogovou hodnotu jsem se podíval až po aukci. Myslel jsem si, že je levnější, že jsem doposud měl prostě na tuto emisi smůlu, jak se někdy stává. V barvě hnědofialové jsou tyto známky celkem běžné.
Prostě poučení pro příště. Podobně jsem dopadl s dopisem z této emise, který mi doposud chybí, když jsem si jej spletl s dopisem z jiné emise a 200 USD se mi zdálo dost. Nyní bych dal bez řečí dvojnásobek.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tak jsem dnes ráno na ebay vydražil jednu "běžnou" známku Afghanistanu z období 2.sv.války se záznamem v katalogu Scott 9USD a Michel 15Mi€ co mi scházela znehodnocenou přepisem. Cena byla lidová, "jen" 34USD + poštovné. 😕
Tak si říkám, kolik by mne přišel pokus o rekonstrukci celého TL...
Zaregistrován
7. 6. 2010
tak to je dost! no cca 34,-usd + pocet znamok + prirazka za cely PL
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tak dnes zmíněná známka konečně dorazila...🙂
Obrázky:
Zaregistrován
20. 7. 2010
Sledoval jsem včera na ČT2 parádní film "Muž, který se chtěl stát králem" s mým oblíbeným Seanem Connerym v hlavní roli. Odehrává se to v Kafiristánu, což je údajně část Afganistánu. Takže jsem bedlivě sledoval, zdaliž se neobjeví pověstné "tygří" hlavy přímo v (poštovní) akci. Leč nestalo se tak a až v závěru se objevila jen hlava Conneryho, žel doručená nepoštovním způsobem...😉
Jinak, opravdu skvělý film, vřele doporučuji všem co to dosud neviděli.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.