Tak mě tak dneska napadlo - jak se v exponátu posuzují útvarová razítka?
Ja myslim že podla zachovalosti,podla vzacnosti a podla obsahu a vhodnosti pre danu temu alebo exponat.Ale viac ti k tomu prezradi niektorí juryman.
mamabc1234@gmail.com
Já to myslel spíš ke vztahu k poštovnímu provozu. Protože ty tam nedávala (polní)pošta, spíš je to takový kašet, který nemá s poštou nic společného. Nebo je to jinak?
Ano je to inak.Utvarove razitko je tam hlavne preto aby karta alebo dopis splnali zakladne kriterium možnosti bezplatnej prepravy.To by si mohol potom vylučit aj holubi poštu,balonovu ,Zepelinovu atd.
mamabc1234@gmail.com
Tak jsem si to prošel asi třikrát ve Švarcovi, ale moc mě to neuspokojilo, tak jsem si prošel Československou filatelii vydanou k výstavě PRAGA 1988. Takže, správná odpověď zní 😉 - otiskem se potvrzuje vojenský charakter zásilky a její osvobození od poštovního poplatku.
No já jsem myslela tuto Švarcovu větu-
....zajímá filatelisty především, může termín "polní pošta"označovat listovní zásilky dopravené polní poštovní službou a orazítkované otiskem poštovního razítka NĚKTERÉHO JEJÍHO orgánu. Sbírat polní poštu znamená sbírat obálky, lístky, dopisnice apod. s razítky polní pošty V NEJŠIRŠÍM SLOVA SMYSLU.
Tím některým jejím je podle mě myslen i ten útvarový kašet
pavlinka napsal/a:
No já jsem myslela tuto Švarcovu větu - ....
Jenže útvarové razítko není razítko polní pošty.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.