Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pri 10 kusech se mu to muselo prodrazit, i kdyz je fakt, ze pokud byly zlate, tak samotny material stal hodne.
V kazdem pripade jde o normalni postup, jak vyrobit raritu, at uz jde o razbu CNB nebo kohokoliv jineho - vyrazit neco v nizkem poctu a presvedcit sberatele, ze to musi mit 😁
Zaregistrován
22. 7. 2007
no kouknul sem na sady co tu mam a mas pravdu,ale lepsi nez kdyz sou tam mince vzhuru nohama...... ne ze bych to zkousel ale ony jdou mince ze sady vyndat aniz by se znicil obal??
Zaregistrován
20. 3. 2010
Co se mně týče, tak já bych tam měl radši mince vzhůru nohama než s lepidlem, že jsou vzhůru nohama nijak nesnižuje jejich hodnotu, ale lepidlo ano. Doporučuji co nejdřív vyndat ze sad a očistit. Na 1,2,5 centech už pravděpodobně došlo k reakci s kovem a pod lepidlem zbydou tmavá místa, ale ostatní mince lze očistit a po lepidle nezbyde žádná skvrna ani porušení mince.
Jinak ano, blister lze normálně otevřít a mince buď přesunout do kapslí, nebo očistit i blister (ale pozor, je to plast, takže netuším, jak to bude s tím acetonem reagovat) a mince tam vrátit a blister normálně uzavřít, bez poškození. Stačí v rohu tenkým nožem (např. skalpel či něco podobného) blister lehce rozevřít a pak ho lze opatrně roztáhnout a rozlepit.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Blister acetónom nečistiť !!! S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou zreaguje. Pri minimálnej reakcii sa zmení z priehľadného na priesvitný, pri dlhšom reakčom čase nabobtná a ak ho necháte pôsobiť dostatočne dlho, tak sa určite rozpustí 😁
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
12. 8. 2006
Presne jak pise Fidzi :-D
Zaregistrován
20. 3. 2010
Je to jak jsem říkal, díky za potvrzení.
Zaregistrován
20. 3. 2010
Ještě jsem zapomněl dodat, že blister z roku 2009 má ochranu proti otevření. Jakmile se rozlepí, dojde k poškození jakési skryté nálepky a vynoří se slovo "otevřeno" v oválu. Tak na to pozor, jinak ostatní blistry od roku 2007 to nemají a lze je rozlepit, aniž by to bylo poznat.
Zaregistrován
22. 7. 2007
noo nebudu se poustet do vetsich akci a otvirani sad,necham to tak jak to bylo vyrobeno.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.