Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#11 8. 2. 2023, 08:55

Konkrétně v místech perlovce nad literou E je to znát..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#12 8. 2. 2023, 09:58

Já vám do te numismatike taky nechci kecat, protože tomu nerozumím, ale v sekci obrazy rád přidám svůj názor u zjevného falza. A tady je i pro laika patrné, že lev na reverzu si ukousl půlku jazyka a na averzu mně chybí taková malá bouda před zavážecím výtahem vysoké pece. A taky ta rekuperační věž co je blíž k vysoké peci je nějaká hubenější než ta vzdálenější.
Srovnání je zřejmé zde:
http://www.nume.cz/salova-aukce/macho-chlapovic-7-1251
a hlavně s barbarovými razidly.

Obrázky:

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#13 8. 2. 2023, 10:22
Já vám do te numismatike taky nechci kecat, protože tomu nerozumím, ale v sekci obrazy rád přidám svůj názor u zjevného falza. A tady je i pro laika patrné, že lev na reverzu si ukousl půlku jazyka a na averzu mně chybí taková malá bouda před zavážecím výtahem vysoké pece. A taky ta rekuperační věž co je blíž k vysoké peci je nějaká hubenější než ta vzdálenější. Srovnání je zřejmé zde: http://www.nume.cz/salova-aukce/macho-chlapovic-7-1251 a hlavně s barbarovými razidly. ...

Dobrý postřeh jazzdr 👍mince je každopádně podezřelá, fotky které prodejce vystavil i zaslal jsou špatné kvality ,ale i přesto jsou znát na s doložených foto jisté nedostatky, osobně bych za těchto okolností,kdy prodejce není schopen zaslat kvalitní fotografie k přesnému určení,dal ruce pryč...

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#14 8. 2. 2023, 10:37

Při zvětšení nedostatky jsou znát, bezpochyby se jedná o falzum jazzdr díky...

Obrázky:

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#15 8. 2. 2023, 12:25

Nepochybné falzum je asi silný názor. Ale jestli prodejce nechce poslat více fotek - a hlavně s nasvícením z více stran - tak je to podezřelé.

Profilový obrázek
martinvon

Uživatel

Zaregistrován:
16. 3. 2017

#16 8. 2. 2023, 13:23

Tak vám moc děkuji, koukám, že víc hlav, víc ví. Stejně je na tom mince na začátku diskuse i aukce

Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#17 8. 2. 2023, 20:17
Nepochybné falzum je asi silný názor. Ale jestli prodejce nechce poslat více fotek - a hlavně s nasvícením z více stran - tak je to podezřelé.

Je to jasný falzum, chybí jazyk, chybí detaily na lícní straně,bezpochyby falzum jak vyšitý, nemám o tom sebemenších pochyb,další z několika variant, či spíše typů falz, které se na trhu objevily.
Ja to proletěl jen stroze na podkladě Martinova dotazů na který jsem se zaměřil.O fotografie jsem požádal automaticky vzhledem ke kvalitě šrafování znaku o víc jsem se nezajímal nějaký detailnější prohlídky mince, více zajímavý mi přišlo hodnocení kolegů před lety titulní otázka a chybné hodnocení originální mince..
Ještě jednou díky jazzdr, perfektní postřeh 👍

Profilový obrázek
Charon

Moderátor

Zaregistrován:
20. 3. 2019

#18 10. 5. 2023, 18:28

Požádal mě kolega, abych se podíval na tyto fotky mince 5Kčs 1952, zda je pravá či ne. Co jsem zkoumal tak tak určité nedostatky vidím, nebudu říkat jaké, abych neovlivnil, ale co na to říkáte ostatní😋 😋 . Je z Vašeho pohledu OK nebo fake. Díky za názory.

Obrázky:

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Profilový obrázek
martinvon

Uživatel

Zaregistrován:
16. 3. 2017

#19 10. 5. 2023, 20:59
Požádal mě kolega, abych se podíval na tyto fotky mince 5Kčs 1952, zda je pravá či ne. Co jsem zkoumal tak tak určité nedostatky vidím, nebudu říkat jaké, abych neovlivnil, ale co na to říkáte ostatní😋 😋 . Je z Vašeho pohledu OK nebo fake. Díky za názory. Obrázky: ...

Chtělo by to hlavně víc fotek a ne tak světlých

Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb

Profilový obrázek
Charon

Moderátor

Zaregistrován:
20. 3. 2019

#20 10. 5. 2023, 21:37

Tak trochu jsem ty fotky ustřihl at vypadají plnější, už jsem napsal kolegovi, at mi pošlě lepší foto pokud má tak uvidím.

Obrázky:

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.