Altmann napsal/a:
Tak to bude "husté" jen co se na nás vrhnou pacifisté a další ...isté.😲 🙄
To se ustojí a jsem v podstatě také pacifista , ale jen do doby než se někdo na mne rozpřáhne a chce uhodit. Nejsem ten, který nastaví druhou tvář po první ráně. V tom příspěvku jsem jen chtěl říct to, že mladá generace není jen o fetu, hraní počítačů apod. jak se snaží tvrdit někteří z naší generace. Je mezi nimi i mnoho mladých, kteří jsou hrdí na svou Vlast a jsou ochotni tam i jít do těch misí a není to jen o penězích, jak se někteří z pacifistů snaží podsouvat. Prostě jsou to vojáci profíci a plní své závazky. Ač jsem tedy ve své podstatě pacifista, tak pohled na kluky a holky v uniformách s vlaječkou na munduru, který hrdě nosí mne utvrzuje v tom, že v žádném případě to není ztracená generace a v lesčem jsou lepší vojáci, než jsme byli my. Dokud je nepotřebujeme, tak bude dobře , ale až je budeme potřebovat tak všichni pacifisté budou schovaní ve sklepích a nevystrčí nos. Pak se to třeba přežene a tito pacifisté vylezou ze sklepů a budou hrdinové. Známe to po druhé válce, jak to bylo ... Rudé gardy , rádoby partyzáni atd. s minulostí spolupracovníků gestapa, kteří páchali stejná zvěrstva po válce a tzv. převlékli kabát, jako Němci za války. Ze svého okolí znám mnohé z vyprávění co se dělo po válce v souvislosti s podobnými lidmi. Takže holkám i klukům v uniformách fandím a stejně tak všem bývalým vojclům veteránům a tím myslím i Vaši generaci Altmanne.

To, že Vám Altmanne zakázali nosit vyznamenání po roce 89 také nepovažuji za košér, protože i vy jste přispěli svým dílem... holt to je právě to, jak se zpřetrhávají vazby vývoje mezi bývalými a současnými vojáky. Stejnou chybu udělali komáři s vojáky v Anglii a ničemu to nepřispívá.

Ještě jsem chtěl říct, že zpřetrháváním vazeb mezi vojáky Vaší generace a nynější je špatné, protože tím se nevyvíjí tradice vojenství u nás a nevytváří se plynulá kontinuita tohoto řemesla. Teď se zase vyzdvihují ti, co bojovali v Anglii a zapomíná se trošku na ty, co válčili v Rusku. Teď se zapomíná na veterány Vaší generace a přitom máte také své zásluhy v nedávné historii pro kontinuitu tohoto řemesla. Nejsem bývalý komár, aby to nikoho nepletlo náhodou, jen mám názor že by se to mělo přirozeně vyvíjet napříč všemi režimy, to je celé.... Protože i vy byste mohli přispět svou znalostí dnešního nepřítele (možná) a bývalého přítele na věčné časy(možná) , takže by jste byli přínosem .... na to se úspěšně zapomíná v dnešní době😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.