Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#81 26. 5. 2009, 11:58

Pekne ste to tu napísali.
Ale napr. minulý rok sa na Aurei predávali 10 kč 1933 a konečná cena bola 22 000 kč. A ja za nu ponúkam v prepčte skoro toľko isto,samozrejme by som sa s kupcom ešte jednal.Takže je to podľa mna reálna cena ktorá bola bez problémov dosiahnutá na aukciách.
A myslím si,že za pol roka sa ceny pri tejto minci až tak nezmenili...

Profilový obrázek
Elysium

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2009

#82 5. 7. 2009, 21:40

Ten 25h 1932 od kovosrotu som kupil ja. Predajca bol velmi neseriozny, natahoval s cenou a srdil ma az do konecnej realizacnej fazy obchodu. Stale mal lepsie priame ponuky aj po uzavreti aukcie pre ilustraciu ... Nepomahali ani apelacie na serioznost, hrdost, cestne jednanie ... bol to viac menej jeho jednorazovy predaj. Nakoniec som zan zaplatil 50 000 Kc. Tymto mu akurat zelam, nech si tych par tisic navyse uzije v zdravi😉 Zalezalo mi na kupe praveho 25 h 1932, pretoze ma principialne rozculuje to zaplavovanie trhu bordelom a znechucovanie poctivych a cestnych zberatelov/obchodnikov + v aukciach renomovanych firiem sa teraz nevyskytoval. Naschval pisem renomovanych, pretoze niekt. aukcne firmy systematicky napomahaju "oficializovaniu" falz a pustaju ich do obehu aj s "kvalitnymi" posudkami. Pre Vase info som tuto kupu konzultoval s panom R. Havlom (casto sa aj tu vo forach zapaja do diskusii o falzach), bavili sme sa vela o odlisovacich znakoch na kt. si mam dat pri osobnom prevzati pozor. Nasledne po kupe som ho odniesol skonzultovat aj do Aurey. Pan Vesely mi bol velmi napomocny a potvrdil jeho pravost. Obom panom tymto dakujem za ochotu a profesionalnu pomoc. Pre zaujimavost, tento 25h bol naozaj v kope minci vykupeny v kovosrote ako farebne kovy (niekto tam doniesol v krabici celu neroztriedenu zabudnutu zbierku obeziva po starsom zosnulom panovi). Aj takto kuriozne sa niekedy dostavaju raritne kusky znovu na svetlo sveta. Ja sam som zacal skupovat aj rozne varianty falz raritnych minci, nech mam sam prehladny archiv vsetkych tych upravovanych, liatych a novorazenych "skvostov". Prajem Vam vsetkym vela zberatelskych uspechov vospolok.

Profilový obrázek
Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

#83 5. 7. 2009, 22:09

co dodat....zaplatit neserioznimu prodejci o par tisic vic nez byla konecna cena to muze udelat jedine ........... 😲 🙄

Profilový obrázek
Elysium

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2009

#84 5. 7. 2009, 22:13

poznas pojem opportunity costs? ... ano mal som moznost aj pockat kedy sa zase objavi v aukcii zaruceny s posudkom a kupit ho za 100 000+ ... v tomto ponimani ... aj ked cez zuby ... ale podla mna stale dobra kupa

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#85 6. 7. 2009, 02:20

Tomako: Ty by si nespravil to isté?Je to PERFEKTNA cena,da sa povedať že polovičná alebo dokonca tretinová,čo sa dosahuje na aukciách.
Elysium,gratulujem ku kúpe.
Ja som s tým predajcom bol tiež v kontakte už od začiatku a na konci som mu ponúkol 45 tisíc kč.Odpísal mi,že v poriadku,vyhráva vyššia cena.
A ked som mu o 2 dni písal,že prečo neodpisuje,tak mi napísal,že je predaný.Od začiatku bol veľmi ale veľmi neseriozny,preto som aj rozmýšlal,či nejde zas o podvrh,ale ako to nakoniec dopadlo ma presvedčilo o tom,že to bol konečne pravý 25 hal.
Elysiumticho ti závidím :-)

Profilový obrázek
Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

#86 6. 7. 2009, 11:18

souhlasim ze cena je to skvela,osobne by me ale takove jednani prodejce proste odradilo nehlede k tomu ze bych pres net aukci takhle drahou minci nikdy nekupoval

Profilový obrázek
Elysium

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2009

#87 6. 7. 2009, 11:58

NumizmatSR: tak uz aspon viem kto mi tam este po aukcii kazil dohovor a rozmaznaval predajcu !!! Mam u Teba pivo ked dojdem na SK😉 ...
Ak Ti mam pravdu povedat, tiez som tazko vahal ci si pon ist, alebo nie po takom jednani. Jednak mal typek tazky cudzinecky prizvuk, a jednak bol naozaj neseriozny. Uz som mal v hlave najhorsiu predstavu ako ma particka bezkrkych rusakov odlahci o 50 litrov a pojdem cely rad ze to neskoncilo horsie z Plzne rychlym tempom domov. Nakoniec sa naozaj nebolo coho bat. Na odovzdanie si priniesol aj otca, a strach v ociach mal teda skor on, kedze som mu dal jasne najavo ze ma tym natahovanim a nerespektovanim aukcnych podmienok dozral. Bolo mi vsak jasne ze keby som to zacal riesit oficialnou cestou cez aukro ... k tej minci sa vo finalnej faze nedostanem, lebo ju medzi tym odpali inde. Slo mu len o peniaze, vsetko ostatne bola omacka.

Este aby som zmiernil Tvoju tichu zavist ... aj ked ta nemusi byt chapana negativne, ale aj ako "RESPECT"😉). V konecnom dosledku ma ta minca vysla vysoko cez 100T, kedze sa mi pred tym ako som sa k nej dostal podarilo kupit dve falza aj s posudkami ... vahal som napisat firmu ... ale je to pravda ... tak nech si daju pozor aj ini ... Dukat Brno ... posudok od Dukatu, posudok od Judr. Novotneho, detailne foto, minca predavana= urcite minca posudzovana. Ale !!! Neviem ci su to naozaj hrube nedbanlivosti v posudkoch typu copy/paste textu, alebo nebodaj to ti pani robia aj zo zistnych dovodov. Kazdopadne falza ako remen! Bez hanby predane na aukciach ... a niektore posudky aj so sudnoznaleckou pecatou znalca!!! Niektore len posudok predavajucej firmy. Uz v texte taka hruba nedbanlivost/neznalost, ze je mi to teraz az smiesne ... samozrejme sebaironicky ... smejem sa sam sebe. Drahe skolenie, ale musim povedat ze kvalitne😉)) Teraz viem o tej minci sam dost na to aby som sa neriadil tzv. "znaleckymi posudkami" a posudil si ju sam. Moj vdak patri ako som uz vysiie v prispevku menoval panom Havlovi a Veselemu.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#88 6. 7. 2009, 12:05

falza si nemohol reklamovat?

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Elysium

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2009

#89 6. 7. 2009, 12:21

Ale mohol, hej. Len na to nemozes mat argumenty typu ... a je to falzum !!! Na argumentaciu potrebujes aspon posudok rovnakej sily, rozumej sudnoznalecky vs sudnoznalecky. Bohuzial nebolo lahke najst sudneho znalca, kt. napise protiposudok voci svojmu renomovanemu kolegovi. To by uz bol totizto dostatocny podklad aj na trestne oznamenia a zaloby. Bez toho, skusat to na policii, alebo sudoch je uplne zbytocne. Na sude bude argumentom platny sudnoznalecky posudok ... aj ked nespravny. Takze vlastne cakam na vhodny arzenal do utoku😉

Profilový obrázek
Elysium

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2009

#90 6. 7. 2009, 12:33

Este aby som upresnil ... tie falza boli kupene a posudzovane este v roku 2006.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.