Zaregistrován
11. 3. 2021
Frantig napsal/a:
Fikus 1956: kdybyste se kouknul o příspěvek výše, vidíte tuto sérii už podruhé😉
Dobře, díky za info. Samozřejmě jsem jí viděl, ale neměl jsem jí nikdy v ruce🙂 Tak se ptám znovu, má to nějaký sběratelský potenciál? Převyšuje to nominální hodnotu bankovky? Děkuji.
Zaregistrován
10. 12. 2014
Frantig napsal/a:
Fikus 1956: kdybyste se kouknul o příspěvek výše, vidíte tuto sérii už podruhé😉
Tak ale dotaz zněl na ocenění 😉 avšak pro tyto případy tu ale máme samostatné vlákno / také ovšem nechápu co tato bankovka má "modifikovaného" .....
Zaregistrován
7. 4. 2013
v rubrice Ocenění, hodnota... je hned navrchu paralelní vlákno "200 Kč série X". Padla tam moudrá věta: na Áčko od koruny, nejlépe ještě dnes. Tedy byla navrhnuta vyvolávací cena 200 Kč, ale od koruny to uvidí mnohem více kupujících... Pod nominál to určitě nepůjde a třeba Vás dosažená cena překvapí.
Zaregistrován
7. 4. 2013
Časový faktor hraje u novinek obrovskou roli, po nasycení trhu většinou cena rychle padá (viz "příležitostné" dvacetikoruny, 2000 Kč E v oběhových stavech, 100 Kč Rašín, 100 Kč přítisk 2019 atd. atd.)
Zaregistrován
28. 9. 2019
Frantig napsal/a:
... 100 Kč přítisk 2019...
Mno,... ta spis naopak roste 🙄
If it is too good to be true it probably isnt.
Zaregistrován
27. 2. 2010
PasikCz napsal/a:
Mno,... ta spis naopak roste 🙄
Náklad 200 tis. kusů na 28 sérií, tj. lehce přes 7.000 kusů na sérii. V bance se rozdávaly vždy 3 kusy s čísly po sobě. Sběratelé, kteří tento přítisk chtěli, byli v roce 2018 dvojího typu:
a) Vzali si jednu nebo dvě sady a byli v klidu.
b) Vzali si pár sad a následně za pár korun nad nominál začali měnit. Často kus za kus, často za 200-300 Kč koupili chybějící série. Kdo chtěl, poskládal si za cca 3-5.000 celou sadu 28 sérií.
Je pravda, že taková blbost, jako je skládat celou sadu bankovek, kterých je dost a jsou prakticky jen v UNC, moc lidí nenapadla. Těch pár, co to napadlo, teď tyto sady nabízí. Že je někdo kupuje za částky kolem 100 tisíc Kč, je otázka nabídky a poptávky. (Lze použít i jiná slova, ale někdo by se mohl urazit.) Zdá se, že kupujícím to ekonomicky dává smysl. Já bych se ptal, jestli jim zbydou i nějaké peníze na provaz, na kterém se oběsí, až za pár let zjistí, že nemají kupce, kterému by prodali svou skvělou investici, ale už jsem se mnohokrát v odhadech budoucího vývoje spletl, takže to nechám být. Prodávajícím gratuluji k dobrému odhadu (sázky na lidskou hloupost a hamižnost se vyplatí vždycky) a kupujícím přeji hodně štěstí. Buď při následném prodeji, nebo při hledání ponaučení.
Zaregistrován
7. 4. 2013
to jsem ještě zaregistroval, že se jí chopili "puzzlaři" t.j. skládači sérií, ale chvilku jsem to nesledoval a vyšroubovali to aktuálně třeba na 1000 Kč/ks i víc...
Zaregistrován
24. 2. 2009
Nezbývá než souhlasit. Měl jsem 10 sérii / z banky / a zvažoval jsem, že to dosbírám. 😃 Jak jsem viděl ty ceny,😞 tak jsem je "rychle " prodal a dostal jsem za ně téměř 19.000,- Kč.😃 Neuvěřitelné. Nechápu, jak to může někdo za ty prachy koupit ??? Je to nová věc a vše v UNC: A já si za "slušný výdělek " nakoupil spoustu krásných bankovek protektorátu a poválečného období do roku 1950. Jen škoda, že jsem si nepostál v bance víckrát ??😠
Z mého hledisk
a bublina, která je před prasknutím !!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.