Zaregistrován
1. 7. 2008
Tisk se převedl do TB NBČS u série Db nicméně papír (jako surovina) se ještě dojížděl z původní papírny a pak byl postupem času nahrazen bílým od jiného dodavatele - neviděl bych na tom nic neobvyklého a ani bych to nezkoumal jako subkategorii (nebo že je to něčím cennější než pozdější bílý papír)
Zaregistrován
25. 1. 2010
Keď už máme ten hon na čarodejnice ohľadom perforácií, zmením tému a zaujímala by ma táto bankovka. Acme by mal mať prehľad.
Na vrchnom obrázku je to originál. Tam by nemal byť problém. (možno...😁 )
Na spodnom sa mi to posunutie písmena N nepozdáva, ale možno to bolo bežné. Nemám porovnávací materiál, takže to nemám k čomu priložiť.
Pomôže niekto?
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2008
to ted bude u Klima ... taky jsem si rikal, ze se na to budu muset podivat. Vypada to na pozmenenou dvoupismennou, bohuzel ...
Zaregistrován
6. 2. 2009
Aj keď bankovky nerobím už asi 3 roky, ale je mi jasné, že ani papier nesedí na Haase. Na ľavej strane zafarbenie do červena chýba.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
20. 12. 2011
no ale u klim to nevšímli? . alebo všetko je na predaj
Zaregistrován
16. 8. 2008
-
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2008
teoreticky to muze byt i upravena dvojpismenna s papirem Haase - konkretne serie Nb. Tam uz "N" neni font Haase, ale papir jeste ano.
Porad by tu zisk byl zcela jasny ..
Zaregistrován
25. 1. 2010
Orromirdin spomínal, že farba písmenka ide odstrániť bez toho, aby sa poškodil papier. Ale musíš presne vedieť, aká farba to je.
Zaregistrován
14. 9. 2008
odstranit to jde perfektne, podobny falesny kus jsem drzel v ruce a ani pod 20x lupou nebylo po puvodnim druhem pismenku ani stopa, i kdyz tam drive bylo.
Zaregistrován
3. 1. 2011
No kníhtlačová ide dole ľahšie správnym rozpúšťadlom.
Meditlačová vydrží... ale podtlač sa môže farebne zmeniť
pod vplyvom použitia chemikálie. (alebo zásah vidieť ako svietiaci fľak pod UV)
trpezliví šikulkovia zoškriabu... (-:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.