Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 2. 2011
Nebudu se vyjadřovat k probíhající aukci, ale tato ražba je běžně popsána v numismatické literatuře, jako například "Moravec Jaroslav-Mince Františka Josefa I. a Karla I." položka 71a, kde je uvedeno "varianta-odražek měď".
Pokud se týká ceny tohoto odražku, tak pokud se občas objeví na aukci je jeho cena oproti Ag ražbě až 10x vyšší, například Ag ražba byla vydražena na 246. aukci Künker, za cenu 600 € (první obrázek), ovšem Cu odražek byl vydražen na 195. aukci, položka 4628, za cenu 5.000 € (druhý obrázek).
V popisu u této aukce je uvedeno " Probe in Kupfer; 27,65 g."
Na našich aukcích jsem prodej tohoto Cu odražku ještě nezaznamenal.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 10. 2012
Diky za info.
Chci se zeptat na Vas nazor, ohledne ty aukce na Aukro.cz.
Vypada to ze je prave?
Dekuji
Zaregistrován
3. 2. 2011
Zásadně, jenom podle obrázku, bych si nedovolil zařadit tento Cu odražek mezi padělky, ale každopádně tento odražek z Aukra má určité nepřesnosti a to jak v obraze tak také v opisu - jedna nepřesnost viz obrázek.
Ovšem v žádném případě netvrdím, že se jedná o padělek, ale pouze mám z tohoto odražku nějaký špatný pocit a navíc mě zaráží, že u aukce nebyla uvedena hmotnost.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Však také srovnáváš dvě rozdílná lícní razidla v obou odražcích v Cu.
Lépe je to patrno na signaci medailéra(Anton Scharff),a u pravé ruky střelce...
Cu. odražek z aukra se shoduje s uvedenou ražbou v Ag. ve výše zmíněné ražbě od Kunkera....
Chtělo by to snad trochu lepší foto v aukci aukra,ale vypadá to že mince neobsahuje poznávací znaky falz těchto ražeb-tedy vadu razidla ve formě nálitku nad křídlem tyrolské orlice,a"oblý"tvar u číslice"5"v letopočtu.
Jen můj názor...
Zaregistrován
13. 10. 2012
Vsem dekuji za info..
Hezky vikend
SSSR
Zaregistrován
3. 2. 2011
Ano, v mém předcházejícím přispěvku jsem srovnávál lícní strany odražku z aukce Künkerta a z aukce Aukra, zde bych rád upozornil na rozdílné zakřivení spodní vodorovné nožičky písmena "E".
Pokud porovnáme toto zakřivení u Ag ražby (to je ta vlevo) a u Cu odražku (to je ten vpravo) z aukcí Künkerta, je na první pohled patrné, že u těchto ražeb je tato spodní nožička shodná, ovšem u Cu odražku z aukce Aukra je odlišná (zaoblená, zakřivená nahoru a téměř se dotýká prostřední vodorovné nožičky).
V žádném případě se nemůže jednat o odražek Ag ražby z aukce Künkerta, ovšem bylo by možné, že Cu odražek z aukce Aukra pochází z jiného razidla, kterým nebyly Ag ražby raženy, ovšem v tom případě by se jednalo o UNIKÁTNÍ odražek, který doposud nebyl zaznamenán a v tomto případě je nutné kupujícímu jenom tiše závidět, že za tak přijatelnou cenu koupil UNIKÁTNÍ odražek.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 10. 2012
Dobrý večer.
Obdržel jsem od paní další foto.
Co Vy na to říkáte? pane Vrba.
Děkuji SSSR
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Také jsem zvědav na vyjádření...už asi numismatik-fji nebude trvat na svém..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.