Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
16. 5. 2010
Známka je pravá a jde o ZP 31, II. TD, okraje jsou odpovídající krajové známce, včetně DV přerušeného oválu nad 30h. Tak teď ještě sehnat otisk razítka "C" jak napsal Zdenda-Kubik a porovnat.
Zaregistrován
7. 7. 2012
Zde prokazatelně ravý otisk razítka - auční dům zaslepen.
Stejné razítko " a " - pro zvídavé aukce č.40
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, jako není důvod aby všechny známky měly totéž razítko. Dokonce někde byla pohlednice s úplně jiným razítkem (už si nepamatuju) - prostě si někdo koupil známku a poslal ju cestou odjinud. Takových případů může být klidně víc.
Podobné náhody se stávají. Jako když před pár lety při změně tarifů omylem dali do automatu místo J. Hradce Zvíkov a přišlo se na to až tehdy, když jednomu nejmenovanému sběrateli, který pověřil kamaráda aby mu ty nové hodnoty opatřil, protože sbírá ze všech automatů a ten mu povídá: "No jo, ale já ti koupil ty staré se Zvíkovem!"
Zaregistrován
17. 2. 2016
Tak jsem se rozhodl prozkoumat jednu celinu ze Špindlerova Mlýna, která na první pohled zavání hodně špatným padělkem. Po přeměření šířky známky musím konstatovat, že známka je pravá a má i utržený růžek, další znak pravosti. Razítko na celině je katastrofa, ale pod u v lampou je viditelné velké pocákaní celiny vodou která obsahuje kontrastní látku (lep ze známek)která reaguje na UV lampu. Reklamní celina má nesavý povrch a přilepení známky mohlo být komplikované. Dále jsem prosvítil celinu velmi silnou baterkou a nenašel jsem žádné znaky lidské činnosti pod známkou. U znalecké značky neumím určit pravost. Dá se celina považovat za pravou nebo jde o špatný padělek?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Celistvosť nie celina😉
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Jj. Díky za opravu.
Zaregistrován
25. 12. 2012
Riesit pravost strihanej znamky pri tomto pripade nema zmysel, pod limit lava aj dolna strana. Ostrihana 13B dovolil som si upravit scan, na ktorom najdes aj dalsie odpovede preco.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Přesně. To je tak špatný až je to zajímavý. Známka 13 N se posuzuje odlišně než ostatní stříhané známky Hradčan. Protože levná varianta má pouze HZ 11 ¾ a posun zoubkování je znám pouze u vodorovné perforace. Jiné perforace jsou drahé. Známka na celistvosti splňuje dostatečně šířku tak nemůže být ostříhána.
Na nesedící razítko mám vysvětlení docela jednoduché. Známka čerstvě nalepená a silně namočena na nesavém povrchu po znehodnocení popojela. Posun známky je jasně patrný na fotce pod UV lampou.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Porovnání s perforací B
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Lexo: přeci nejde vyrobit takhle široká známka z perforace B ale ani z A, jediná možnost je perforace D, ale ta má ne celistvosti katalogový záznam 50 000.- kč.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.