Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#1 11. 2. 2018, 01:26

Bankovka (platidlo) ČR v oběhu od 1. 4. 2008
Hodnota (nominální): 1000 Kč
Jméno: Tisíc korun
Rozměr: 158 x 74 mm
Rok/Vzor: 2008
Sériové písmeno a číslo: I 19 540605
Podpis: Tůma
Tiskárna: STC Praha
Ocenění: Bankovka roku 2008 podle IACA

Stav: UNC/XF (nikdy v oběhu/1x přehyb), rarita RRR
Chybotisk: na (straně A) líci chyba tisku nominální hodnoty (chybí 1 a

0),
			chybný ořez a jeho přehnutí přes bankovku – patrné, 
                            vadný proces a následný chybotisk (nevytisknutá vrstva),
			na vadném líci je vodotisk nominálu patrný, úplný a 
                            správný,
			zcela raritní a unikátní bankovka (s vysokou 
                            pravděpodobností jde o jedinou bankovku – z bankomatu 
                             totiž vyjela jako nová uprostřed tří tisícikorunových 
                            bankovek)
			chybotisk, vada ořezu a procesu tisku tiskárnou neodhalena
			unikátní doklad o historii výběru bankovky (bankomat KB Brno Horova 1920/28A, 616 00, Brno – Žabovřesky, den výběru: 4. 12. 2014, terminál S1AS1406, KB (tehdy bankomat vydal hotovost 3000 Kč tvořenou třemi tisícikorunami – v centru balíčku byla uvedená raritní bankovka s uvedeným chybotiskem)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#2 11. 2. 2018, 01:47

Zdravím,

díky za obrázek a skutečně vyčerpávající historii a popis tohoto úkazu (zejména "Jméno: Tisíc korun" mi přijde kouzelné)🙂
Obávám se však, že sběratel ocení samotnou vadu tisku a doklad o výběru z bankomatu nebo historické reálie budou mít asi nejvyšší hodnotu pouze pro Vás.
Jedná se svým způsobem o unikátní chybotisk, ale podobné drobné nedotisky, přetisky se objevují a nedosahují vysokého zhodnocení.

Nabízíte nebo se pouze chlubíte?

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#3 11. 2. 2018, 09:16

presne tak, je to zajimave, ale desetisice za to nikdo neda.
Vyjela z toho bankomatu cisla po sobe?

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#4 11. 2. 2018, 10:09

Rarita napsal/a:

Stav: UNC/XF (nikdy v oběhu/1x přehyb), rarita RRR

Ako môže byť bankovka XF a zároveň UNC ?

Rarita napsal/a:

Chybotisk: zcela raritní a unikátní bankovka (s vysokou

pravděpodobností jde o jedinou bankovku – z bankomatu 
                             totiž vyjela jako nová uprostřed tří tisícikorunových 
                            bankovek)

To, že sa chybotlač nachádza medzi dvomi "zdravými" bankovkami ešte ničomu nenasvedčuje. Záleží na dôvodoch, z ktorých chybotlač vznikla. Či sa opakovali aj na ďalších tlačených archoch alebo nie. (vedľajšie bankovky na archu túto anomáliu nemali, ale na archu pod/nad sa mohla rovnako vyskytnúť) Ďalej na rezaní a systéme balíčkovania bankoviek z archov.
Každopádne jedná sa o zaujímavú bankovku.😉

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#5 11. 2. 2018, 13:08

Dobrý den. Děkuji za reakce a uvítám další. Na bankovku jsem si vzpomněl 8. 2. 2018 při příležitosti 25. výročí českých bankovek a platidel. Všechny informace jsou při podrobném prostudování uvedeny v popisku (viz otázky).
Podobně významné chybotisky (přeci jen jde o krásnou, vážnou a výskytem raritní vadu v tisku nominální hodnoty bankovky což je fundament platidla) u tohoto vzoru nejsou časté, opak je pravdou. Také lze předpokládat, že zanedlouho dojde po letech k nové emisi (viz standardní jev, že cca po 12 letech dochází k novým emisím z bezpečnostních důvodů). Hodnota starodávného autíčka Matchbox s dochovanou papírovou krabičkou a bez ní, je zcela rozdílná; jestli mi principiálně rozumíte (tento aspekt je často opomíjen).
Zatím mi nabídli 20 000 CZK. Bankovku chci prodat (uvidím jakým způsobem).
Díky. Rarita

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#6 11. 2. 2018, 13:20
Dobrý den. Děkuji za reakce a uvítám další. Na bankovku jsem si vzpomněl 8. 2. 2018 při příležitosti 25. výročí českých bankovek a platidel. Všechny informace jsou při podrobném prostudování uvedeny v popisku (viz otázky). Podobně významné chybotisky (přeci jen jde o krásnou, vážnou a výskytem raritní vadu v tisku nominální hodnoty bankovky což je fundament platidla) u tohoto vzoru nejsou časté, opak je pravdou. Také lze předpokládat, že zanedlouho dojde po letech k nové emisi (viz standardní jev, že cca po 12 letech dochází k novým emisím z bezpečnostních důvodů). Hodnota starodávného autíčka Matchbox s dochovanou papírovou krabičkou a bez ní, je zcela rozdílná; jestli mi principiálně rozumíte (tento aspekt je často opomíjen). Zatím mi nabídli 20 000 CZK. Bankovku chci prodat (uvidím jakým způsobem). Díky. Rarita

Bod 7) v pravidlech fóra, nic?
Hned bych to tomu bláznovi za tu sumu prodal, větší blbec se už nenajde!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#7 11. 2. 2018, 13:21
Dobrý den. Děkuji za reakce a uvítám další. Na bankovku jsem si vzpomněl 8. 2. 2018 při příležitosti 25. výročí českých bankovek a platidel. Všechny informace jsou při podrobném prostudování uvedeny v popisku (viz otázky). Podobně významné chybotisky (přeci jen jde o krásnou, vážnou a výskytem raritní vadu v tisku nominální hodnoty bankovky což je fundament platidla) u tohoto vzoru nejsou časté, opak je pravdou. Také lze předpokládat, že zanedlouho dojde po letech k nové emisi (viz standardní jev, že cca po 12 letech dochází k novým emisím z bezpečnostních důvodů). Hodnota starodávného autíčka Matchbox s dochovanou papírovou krabičkou a bez ní, je zcela rozdílná; jestli mi principiálně rozumíte (tento aspekt je často opomíjen). Zatím mi nabídli 20 000 CZK. Bankovku chci prodat (uvidím jakým způsobem). Díky. Rarita

To znie férovo. 10.000 Kč za bankovku a 10.000 Kč za lístok z bankomatu😉

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#8 11. 2. 2018, 13:39

Každý jsme jiný, pro někoho může být lístek z bankomatu zajímavý, osobně si myslím, že když už tak by hodnotnější pro sběratele mohly být sousední bankovky.
Pokud si projdete archivní vlákna na fóru tak najdete více příkladů podobných chybotisků, vzpomínám si například 200 Kč bez části hlubotiskové dvojky na líci.
Dovolím si tvrdit, že Vámi prezentovaný chybotisk není nijak významný ani raritní, drobná vada tisku, kterých se v minulosti objevila a jistě ještě objeví řada.
20 tisíc, není-li to jen marketingový tah, je velmi vysoká nabídka.
Osobně bych si bankovku do sbírky rád zařadil, ale pro mě osobně nemá bankovka ani poloviční hodnotu.

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#9 11. 2. 2018, 13:58
Bod 7) v pravidlech fóra, nic? Hned bych to tomu bláznovi za tu sumu prodal, větší blbec se už nenajde!

Za tuto částku OKAMŽITĚ PRODAT !!

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#10 11. 2. 2018, 14:24

Omlouvám se viz bod 7 (neměla to být aukce, jen sdělení), ale omluvám se, nevšiml jsem si.
K dnešnímu dni bankovku vidělo pouze cca 10 lidí včetně vás!
Je jasné, že pro někoho, kdo se věnuje chybotiskům nových českých platidel (chybovost se stále snižuje) a investuje do nich desítky tisíc, je tento velmi zajímavý (prostě ho musí mít a bezesporu stojí za pozornost).
Prosím, ukažte mi či popište zajímavější tisícikorunu (pominu-li "Chybějícího Palackého" - bankovka z roku 1993 prodaná za 150 tis., a pár dalších jejichž cena se pohybovala okolo 45 tis.) anebo bankovku jiné nominální hodnoty (pominu-li ódu na Zaire) a nezapomeňte na kontext, její stav, nominál-vzor, výskyt a taky krásu. A za dvacet let...?
Děkuji.
Rarita

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.