Dobrý den, velice mne zaujala tato informace:
dle uniklých informací totiž byla původně vytištěna právě jen série M podobně jako u pamětních stovek. Rozhodnutím té lobistické komise v ČNB byl schválen dotisk série R v plném rozsahu 96 sérií.
Zajímalo by mne, jak jste k ní přišel? Mně to totiž přijde velice zvláštní... Osobně si myslím, že série M byl spíše dotisk za nepoveden tisky prvních dvou desek série R... ono to i výpočtově sedí. První dvě desky série R mají cca poloviční náklad než třetí a čtvrtá deska, a proto série M mohl být dotisk...
Já si osobně myslím, že tyto debaty zůstanou všechny v rovině teorií, protože ČNB i STC na toto téma vždy odpoví že se jedná o strategii při tisku a emisi bankovek, která je přísně utajována. Po týdnu informací již víme přibližně kolik toho a v jakých seriích bylo uvolněno do oběhu. A narazím na debatu od " zdendaz". Plně mu dávám za pravdu, že z celé emise bude nejvzácnější R 01 / pouze cca 1300 ks /, tz. že se na většinu zájemců o tuto serii nedostane.
To pavel1045 ..... já jsem přesvědčený že série R01 nemusí být nutně nejvzácnější. Určitě bude patřit mezi vzácnějsí ale na nejvzácnější sérii z celého vydání dle mně aspiruje jakákoli série R z první a druhé desky.
Klidně třeba série R 42 u které jsem například nenarazil na větší číslo jak 900.
Nebo série R 11
Vše ukáže až čas.
Rozhodně to zatím vypadá že u prvních dvou desek R byla vysoká chybovost a napravilo se to až u třetí a čtvrté desky této série a za chybné R prvních dvou desek byla vytištěna série M.
Tudíž málo vzácné jsou R třetí a čtvrté desky a pak všechny M.
Nakamenujte mně ..... je to jen můj názor 😉
Souhlas, podle nabidky na Aukru jsem mensi vyskyt R 1. a 2. desky tipoval uz zde:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/cr-serie_post_-670173#post670173
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.