Kolegové sběratelé, blíží se vydání nové 1000 Kč bankovky doplněné tištěným kolkem a přítiskem ČNB.
Informace o písmenu vydané série a poštu číselných řad se dozvíme asi až s jejím vydáním. Snad jich vzhledem k nákladu jako u 100 Kč, nebude víc jak 28.
Jsem zvědavý jaký bude zájem při jejím výdeji a kolik dní se budou vydávat, než na pobočkách dojdou.
U 100 Kč bankovek vydávaných i s trojicí 20 Kč mincí to byl zprvu velký nápor a v dalších dnech už se daly bankovky i mince vyzvednout bez většího čekání. Nabídka přiláká zajisté množství spekulantů a překupníků, zájem široké veřejnosti možná nebude tak veliký, protože je rozdíl vytáhnout z peněženky tři stokorunové bankovky a pár drobných, nebo pět tisícových...
Na rovinu se přiznám, že se budu frontu snažit vystát několikrát, protože chci získat dostatek materiálu na poskládání celé jedné sady všech číselných sérií do mé sbírky. Je mi jasné, že nemám šanci získat všechny varianty rovnou z banky, ale následně bych rád směnil opakující se čísla s dalšími sběrateli, výměnou za ta chybějící. Nechci se dostat do situace, kdy budu následně kupovat předraženou sadu, jako tomu bylo u 100 Kč. Určitě nebudu sám kdo to tak zamýšlí udělat, tak si po akci můžeme nějaké přebytky vyměnit. Bohužel v bance nemám žádnou známost, která by mi se shromážděním jednotlivých variant pomohla.
Tak jak se na bankovku těšíte?
Asi jak kde a jak komu, zajisté se může stát, že vám je vydat odmítnou, ale vesměs těm pokladním to nejspíš jedno je a lustrovat vás nejspíš nebudou...
100 Kč na OP nebyly, třeba bude nyní jiný systém, po tom co následně předvedli překupníci...
Půjdu tady v ČB. Mohli byste mi prosím udělat laskavost a vyjádřit se na můj dnešní příspěvek ve vláknu ČR série? Jde o ocenění... jestli bankovky sběratelsky hodnotu nemají, rád bych je hned ve středu na pokladně ČNB proměnil. Díky
Tak jsem sám zvědavej, půjdu tady v ČB. Mohli byste mi prosím udělat laskavost a vyjádřit se na můj dnešní příspěvek ve vláknu ČR série? Jde o ocenění... jestli bankovky sběratelsky hodnotu nemají, rád bych je hned ve středu na pokladně ČNB proměnil. Díky
Pro Matousgolias - žádáte o ocenění Vaší sestavy bankovek. Bohužel se jedná o běžné serie a v tomto stavu prakticky neprodejné. Za 2000 A a B by možná nějaká koruna navíc byla, ale když to dáte na Aukro a odečtete poplatky, tak budete asi v minusu. Zajímavější jsou 500 R, ale vzhledem k tomu, že v UNC stavu jsou nabízeny po 800,- Kč, tak ty Vaše budou těžko prodejné. A asi bych je ve středu do ČNB nenosil, protože všechny pokladny se budou věnovat výměně 1000. Aspoň takovou zkušenost mám z Plzně.
Děkuji za vyjádření. Pár let jsem na aukru nedražil a zírám jak se zvýšily provize z prodeje😞 ... Zkusím tam na Vaši radu zveřejnit tedy tu sestavu 2000 Kč série A i B. Dražit se bude pouze hodnota nad nominál, a to jedné libovolné bankovky dle výběru z vyfocené sestavy, tak mě snad na poplatcích tolik neodrbou😆
Díval jsem se, že je aktuálně nejspíše i poptávka po těch 200,- a 100,- série W.
500Kč série R v UNC za 800 Kč??? To je trochu mimo mísu. Katalog 5000 Kč a reálné prodeje v aukci a na burzách 2500 -3000 Kč.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.