Zaregistrován
1. 1. 2009
A já si dovolím ještě jeden dotaz, napsal bych Vám ho na mail, ale to bych musel vědět, kde ho vzít. Trošku se bojím, že si řeknete: a koho tahle blbost zajímá a odpovíte něco ve stylu: "prostě protože proto". No zkusím to - proč naše banka nekompletuje bankovky do stokusových balíčků po celých číselných sériích, tzn. s čísly za sebou, ale jsou rozházené. V některých státech najdete všechny originální bankovní balíčky se všemi sériovými čísly nejen za sebou, ale dokonce i po celých stovkách xxxx01-xxx100.
Zaregistrován
24. 2. 2010
To Sabatapetr: na váš dotaz není jednoduchá odpověď. Prostudujte si veřejně dostupné informace o výrobě oběživa (dosud zboží), jeho přesunu do centrální banky (stále zboží) a následné převádění do finančních rezerv státu (už peníze). Pak si prostudujte patřičná opatření ministerstva financí s finanční radou ČNB (vše dostupné na internetu každý měsíc), a nakonec si vyhledejte principy vzájemných hotovostních toků mezi centrální bankou a jednotlivými bankovními domy. Když se za cca 3 měsíce prokoušete horou oběžníků, vyhlášek, nařízení a statistik, možná budete znát odpověď proč dostanete v bance u přepážky stokusový balíček a bankovky nebudou někdy pěkně čísly za sebou. Doporučuji začít na webu ČNB, kapitola Statistika, podkapitola ARAD - systém časových řad. Těžko se to vysvětluje několika větami. V případě, že jsem vás odradil, existuje druhá cesta, sehnat si skripta Vysoké školy ekonomické, fakulta finance a účetnictví.
Zaregistrován
1. 1. 2009
až dnes jsem si přečetl Vaši odpověď, děkuju, popravdě nečekal jsem, že přijde a na tolik řádků🙂 Vysokou školu ekonomickou mám za sebou a v tomhle směru mi byla k ničemu, ale je fakt, že jsem nestudoval na první fakultě.
Zase tak důležitá pro mě ta informace není, abych procházel měsíce tolik materiálu, ale zkusím se do těch vyhlášek a oběžníků alespoň zakousnout, když už ne prokousat
Zaregistrován
31. 8. 2010
chtěla bych se zeptat když se mi tato stokoruna dostala do rukou co sni mam dělat
ma to vodoznak takže by neměla byt falešna a odpovida teto na obrazku
Zaregistrován
26. 7. 2007
predat za velke Kc🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
1. 1. 2009
prodat mně🙂 sabata.petr@gmail.com
Zaregistrován
2. 9. 2010
dobrý den, jj, jednu sérii Z01 ve stavu 1- (takže o něco lepší, než ta na skenu) jsem před pár lety koupil za částku přes 10 tis. Kč a zvažuju její prodej... na druhou stranu mám kompletní sérii A, Z, B, C, D, E, F (ostatní UNC) a pokud člověk ještě vydrží, brzo zřejmě přibude i série G a těžko říct... zkusit prodat, nebo čekat... zkoušel jsem rozpomenout se, co jsem asi tak dělal ve třiadevadesátém, a mám takový blbý pocit, že nějaká zmačkaná série Z mi možná mohla projít rukama, ale to jsem si jako všichni ostatní schoval vyžehlenou UNC sérii A a u nějakého ušmudlaného papíru by mě ani nenapadlo otočit ho na druhou stranu, protože kdo tehdy mohl tušit, že se tiskla i Z (ok, kromě lidí z ČNB)... takže i když máme zdokladováno, že jich bylo min. 218030 ks (ta moje má menší číslo), kolik jich asi ČNB sešrotovala a kolik zůstalo. jo, život je boj... ;-)
Zaregistrován
2. 11. 2010
zdravím, mám doma stokorunu z roku 1993 serie A44. Ma nejakou sberatelskou cenu?
Zaregistrován
30. 3. 2008
v bezvadném stavu je katalogová cena 450,-; reálná mezi cca 200 - 300,- 😉 pokud je upotřebená, tak jí klidně dej do oběhu, i když už neplatí v obchodě jí vemou
Zaregistrován
10. 11. 2010
Chtěl bych se pouze zeptat, dostala se mi do ruky 100koruna z roku 1993 - přesněji A08 330724 - chci se zeptat, zda má nějakou hodnotu (krom jí danou) a zdali se dá v bance vyměnit za platnou? Předem děkuji za odpověď.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.