Neuveriteľne rýchla a fundovaná odpoveď. Mať takú ČNB na Slovensku... Vlastne opakujem čo už povedal Tomi.
Rozprával som sa s človekom, od ktorého mám strižky pre razbu 10 Kčs. Mince 10 kčs 1993 Rašín pozná. Ale to sú kecy typu "jedna pani povedala" a nebudem zhadzovať úroveň tohoto blogu.😎
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Kucera, dík. Som rád, že konečne sa niekto postavil k tomuto problému veľmi profesionálne a nie iba "od pohára s pivom". Viacmenej obsahovo totožné stanovisko som dostal už pred pár rokmi, ked sa objavili prvé informácie o existencii 10Kčs/1993 Rašín. ČNB ani nemože vydať iné stanovisko než je oficiálna verzia (porovnaj napr. so stanoviskami týkajúcimi sa osudu čs. zlatého pokladu ...). A medzitým Kremnica žije svojim vlastným životom.
Bolo by vhodné dostať kopiu korešpondencie SBČs s Kremnicou v poslednom kvartále 1992 týkajúcu sa Vyhl. 463/1992, hlavne korešpondenciu týkajúcu sa zastavenia ražby Rašín 1993 - máš nejaké možnosti? A potom to následne skonfrontovať napr. s výrobnými denníkmi v Kremnici.
Verím, že numizmatikov (nie kšeftárov s mincami) zaujíma, či sa v Kremnici naozaj razila 10Kčs/1993 Rašín (zatial je jedno z akého dovodu a v akom počte kusov) alebo bola minca vyrazená/vyrobená niekde inde. Čo sa týka "skríženej" ražby - ako inak by sa mala táto minca raziť než použiť portrét Rašína 1992 a štátny znak 1993, ktorý bol podľa vyhlášky totožný pre ražbu všetkých troch variant ?
Cieľom mojho príspevku je upozornenie numizmatickej verejnosti na túto mincu a zistiť, či je v obehu viac kusov a event. ich porovnat či sú z jedného zdroja. Dík všetkým, ktorí pomožu.
Myslím, že whizkid nedávno predal kompletnú zbierku československých mincí. Len toho Rašína čo tu ukazoval si ponechal.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Myslím, že si třeba prečítať podmienky toho fóra. Maximálne sa povoľuje predať exemplár za pevne stanovenú cenu. Prihadzovanie a licitovanie sa robí na Aukre. Potom sa novoregistrovaní užívatelia čudujú ak moderátor vymaže ich príspevok.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.