lepší malé procento z dobře prodaného než nula z neprodaného...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

To mi je samozrejme jasné, že žiadny materiál k nám dávať nebudete (na základe Vašich príspevkov týkajúcich sa našich aukcií je to asi každému zrejmé :-) ). Chcel som tým povedať len to, že veľakrát sú vyššie ceny práve kvôli vysokým nárokom dodávateľov. Veľa materiálu samozrejme z toho dôvodu aj odmietame, u niektorých položiek musíme prižmúriť oko a položku zaradiť aj s vyššou cenou (najmä ak sa jedná o dodávateľa, ktorý dáva do aukcií kvalitný materiál). Nevidím teda dôvod na takúto zbytočnú kritiku. Je stanovená predsa cena…ak sa Vám páči, môžete dražiť, ak nie, tak nedražíte…je to pomerne jednoduchá matematika.

Plne súhlasím .😉

numizmatika_mch napsal/a:
To mi je samozrejme jasné, že žiadny materiál k nám dávať nebudete (na základe Vašich príspevkov týkajúcich sa našich aukcií je to asi každému zrejmé :-) ). Chcel som tým povedať len to, že veľakrát sú vyššie ceny práve kvôli vysokým nárokom dodávateľov.....
Na ostatne kritiky nechcete reagovat?
prakticky, stav kazdej tretej bankovky (ak je z obehu) je nespravne urcena:
napr.:
https://www.numisbids.com/sales/hosted/macho/005/image00523.jpg
stav aVF (2-)
alebo
https://www.numisbids.com/sales/hosted/macho/005/image00531.jpg
stav gVF (2+)
atd...polozky 539, 548 ako "bankove vzory"

presne tak - vyvolavaci cena je jasne dana, kdo chce koupi, komu se to zda drahe, tak to necha byt a misto na aukci muze jit do hospody🙂
Uplne neco jineho je, kdyz vam prinese pan album se 100 peknyma bankovkama a rekne: "nejak mi to prodejte v aukci" a uplne neco jineho je, kdyz tam dorazi jiny pan s 10-ti bankovkama, taky peknyma, ale s jasnym pozadavkem, kolik ma byt volacka. To pak aukcni dum nema moc prostor s tim neco delat a logicky tu vec radeji do aukce zaradi nez odmitne, protoze porad lepsi mit v aukci 30 bankovek nez 20.

Já za sebe musím říci, že jsem měl myslím žřejmě před loni pár bankovek v této aukci. Dost se jich prodalo za velmi slušné ceny, vše proběhlo bez problému, 0 % provize dodavatele určitě potěší, zázemí aukce vynikající. Nevidím důvod, proč by dodavatelé zajímavého ale i běžnějšího materiálu neměli dodávat materiál právě do této aukce. Je to přece věcí každého z nás, máme demokracii. A závěrečná možná platba v korunách za nakoupený materiál, taky mile překvapila.

No to je sice castecne pravda.. ale na druhou stranu.. na co jsou aukce v kterych se prodava sberat. material za totalne nesmyslny vyvolavaci ceny??
Ostatne kazdej hlupak uz leta letouci vi, ze kdyz napr. na Aukru neco vystavi od 1Kc, tak za to vetsinou zinkasuje mnohem vic, nez kdyz to vystavi za prumer ceny, za kterou se to v nejakych predeslych aukcich prodalo.
Nizka vyvolavaci cena je naopak reklama a magnet jak prilakat stovky a stovky kupujicich, kteri za dany zbozi nakonec vetsinou zaplati mnohem vic, nez jakou ma onen sberat. material opravdu realnou cenu... hned zpocatku vysoka vyvolavaci cena je pro tyto aukce naopak zabijak..
elle34 (zavináč) upcmail.cz

Jednoducha matematika je naopak vsechny tyto dodavatele (sizunky) nesmyslne predrazenyho zbozi ihned zfleku odmitat. Pokud delate opak, jdete akorat sami proti sobe.. delate si negativni reklamu.
elle34 (zavináč) upcmail.cz

proč nenecháte majitele, ať si své zboží prodává jak sám nejlépe uzná za vhodné? A když si cení své zboží víc než se mně líbí proč by hned měl být šizuňk? Proč odmítat do aukce jen kvůli tomu, že vyvolávací cena má být vyšší než u posledně prodaného kusu? Proč by si proboha měla dělat aukční společnost negativní reklamu tím, že do aukce přijímá materiál s, oproti katalogu nebo "normě", vysokou startovní cenou?
Každý prodej je přeci jen MOMENTÁLNÍ střet poptávky s nabídkou a cena subjektivní a proměnlivá veličina.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.