Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

no nabídka je to pro Honzu více jak luxusní...
jen bych měl na druhou stranu obavy, aby Yrjo za rok třeba nezjistil, že je to za tu cenu neprodejné
za roky mám bohužel zkušenosti, že majitel vidí cenu svých věcí většinou hodně odlišně než trh kolem něj...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Yrjo : vaší nábídky si velice cením a ač nerad tak bých jí rád příjmul ... nechci to prodat😞 a už vůbec ne věci co se hradčanů týče ... ničemu jsem v životě nevěnoval tolik času jako jim a to i když jsem v tom krátce. Stálo mne to spoustu xxxxxx hodin jen třeba najít 7.TD v 15h...... což jak jiní ví je k nezaplacení (myslím ten čas) a i jiné radosti.
Co se mne týče tak to vidím jako přechodné a do roka bych to rád vykoupil zpátky a vidím to reálně.
Živím se hlavně sezonníma prácemi (dlažby,ploty, brány,odvodnění,začínáme fasády,sádroše atp.) o práci není nouze (to jde i vidět tady.... přes sezonu se k známkám nedostanu)
ALE ....ted bohužel je špatný rok : ne že by nebyla práce , ale přišlo neštěstí v tom ,že má žena byla na operaci páteře (4 a 5 obratel) a i přesto to není dobré a půjde na další ......což u mne znamená a znamenalo hodně ztraceného času v práci , hlídání dětí, jízdy po doktorech a ted jezdíme na kapáky atp.😞 podotknu to že : svět je pěkně zkurvený .... na světě jsou svině co si to zaslouží , ale má drahá polovička včera slavila teprve 24 narozeniny ...... ted řeší invalidní důchod ... což taky chvíli potrvá ............ve zkratce .. beru vás za slovo a dávám svůj krk na to že dodržím dané podmínky ..

Ok, dál se domluvíme přes mail, odesílám na jankruzica(at)email.cz
Btw. opravdu si myslím, že si můžeme tykat. Jsme cca stejně staří - moje žena má pozítří 23. narozeniny😉
A ještě jedna věc - původně jsem to nechtěl psát, ale nedá mi to. Dráčku, jasně, třeba to je přesně tak jak píšeš, ale nestojí za to pomoct někomu mladýmu, koho filatelie chytla a zjevně se v ní intenzivním samostudiem posouvá stále dál? Pořád se kafrá, že nejsou mladí filatelisti a bodejď by byli, když ti staří se chovají takto. Podle toho jak tu vystupuješ a jaký materiál tu prezentuješ mám dojem, že 30 táců pro tebe není zas až tak závratná suma, tak proč jsem to Honzovi nabídl já, doktorský student, a ne ty?

Yrjo, v tomto případě bych se dráčka zastal, má podstatě pravdu a nenapsal ani nic jízlivého, jak by se od něj třeba dalo čekat. Vůbec bych zde neřešil, jestli někdo tady chtěl nebo nechtěl honzu založit, tohle není o filatelii.. netušíme, co má kdo za problémy, finanční možnosti a názory. Já jsem nabídnul, kolik jsem si v tuto dobu mohl dovolit, tys si nabídnul to, co honza potřeboval, jsem rád, že se někdo takový našel, ale asi bych to víc neřešil.

Yrjo: neřeším, kolik komu je let, ale pouze jsem doporučoval opatrný přístup, který může předcházet případně nemilým následným "nedorozuměním"(ale jsou to jak Tvé peníze, tak i to další), jinak mezi staré se rozhodně nepočítám, ale mnohé zkušenosti kolem sbírání i jinde mi již rozhodně ukázaly své(dobré i to ostatní)
mé poměry neznáš, takže asi těžko můžeš cokoliv hodnotit(!), nehledě třeba například na to, že letos na jaře jsem na náledí odepsal auto a tedy i následné neplánované výdaje byly nemalé
Jinak Ti přeji pěkný večer... 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.