Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

Profilový obrázek
Akir

Moderátor

Zaregistrován:
11. 7. 2006

#1 6. 4. 2009, 01:36

Přeji hezký den (či noc) :-)
Na níže uvedených stránkách mám svou chyběnku, pokud může někdo nabídnout - budu rád.
Sbírám čisté (neražené), nepoškozené známky, můžou být s nálepkou.
Známky do roku 1945
Známky po roce 1945

Kontakt je uveden vždy nahoře na stránce.

Nefilatelisté, podívejte se zda nemáte něco, co já sháním a vy se toho třeba chcete zbavit :-)

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#2 6. 4. 2009, 05:33

Něco doma mám, vydrž, letadlo už zahřívá motory a návrat se blíží🙂

Profilový obrázek
Akir

Moderátor

Zaregistrován:
11. 7. 2006

#3 6. 4. 2009, 06:50
Něco doma mám, vydrž, letadlo už zahřívá motory a návrat se blíží🙂

OK, předpokládám, že přestupuješ na stroj po Obamovi :-)

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#4 6. 4. 2009, 07:07

Původně jsem chtěl letět s ním, ale o pár dní to nevyšlo. Je to možná lépe, protože z východu USA se létá spodem, což je v konečném součtu časově delší; navíc bych musel nejdřív přes celé USA, což také není moc ideální (vnitrostátní let = cca 5 hodin, během kterých dostaneš 1 vodu a malý sáček oříšků; vše ostatní si musíš zaplatit).

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#5 6. 4. 2009, 07:22

K chyběnkám následující dotazy:

• pokud je tam známka ze série (viz třeba Maďarsko Mi 897), chybí vždy pouze tato jedna konkrétní známka nebo celá série, případně může být kterákoliv známka ze série (pokud si vzpomínám, právě tuto mám doma celou sérii a stojí nějakých závratných 15 korun)
  • pokud není nějaká známka vyobrazena, mám brát za to, že ji máš nebo můžu případně něco nabídnout z toho, co tam není
  • zajímají tě i celiny nebo čistě jenom známky (případně FDC - třeba právě včera jsem "pro případného zájemce" koupil FDC Bermuda Mi 369-73)
    Jinak chyběnka je zpracovaná téměř ideálně, člověk hned ví, co má hledat.
Profilový obrázek
Akir

Moderátor

Zaregistrován:
11. 7. 2006

#6 6. 4. 2009, 19:26
K chyběnkám následující dotazy: pokud je tam známka ze série (viz třeba Maďarsko Mi 897), chybí vždy pouze tato jedna konkrétní známka nebo celá série, případně může být kterákoliv známka ze série (pokud si vzpomínám, právě tuto mám doma celou sérii a stojí nějakých závratných 15 korun) pokud není nějaká známka vyobrazena, mám brát za to, že ji máš nebo můžu případně něco nabídnout z toho, co tam není zajímají tě i celiny nebo čistě jenom známky (případně FDC - třeba právě včera jsem "pro případného zájemce" koupil FDC Bermuda Mi 369-73) Jinak chyběnka je zpracovaná téměř ideálně, člověk hned ví, co má hledat.

dejvy napsal/a:

K chyběnkám následující dotazy:

• pokud je tam známka ze série (viz třeba Maďarsko Mi 897), chybí vždy pouze tato jedna konkrétní známka nebo celá série, případně může být kterákoliv známka ze série (pokud si vzpomínám, právě tuto mám doma celou sérii a stojí nějakých závratných 15 korun)

Pokud je to série (povětšinou) výplatních známek /stejný námět-různé barvy/ sháním jen jednu, tu nejlevnější. Pokud je cena celé série do 20-30Kč tak beru i celou sérii (ale není to nutné). Pokud máš jinou ze série než právě zobrazená - pak je to na domluvě-ceně. U jiných sérií mám problémy v tom, že mně povětšinou zajímá jedna, dvě známky - buď ty nejlevnější nebo ty nejdražší :-) to se pak blbě shání.

dejvy napsal/a:

• pokud není nějaká známka vyobrazena, mám brát za to, že ji máš nebo můžu případně něco nabídnout z toho, co tam není

Pokud se jedná o Evropu tak tam to, co není zobrazené s největší pravděpodobností mám (nebo je to tak drahé, že to stejně mít nebudu :-) ). Mimo Evropu nemám ještě všechny katalogy "probrané", takže se může vyskytnout spousta "potřebných" známek. Ideální je obrázek, protože Michlovy (některé) vyobrazení jsou na dnešní dobu dost bídné, ale stačí i číslo (mám komplet Michel z roku 2004 + Scott 2008)

dejvy napsal/a:

• zajímají tě i celiny nebo čistě jenom známky (případně FDC - třeba právě včera jsem "pro případného zájemce" koupil FDC Bermuda Mi 369-73)

Hlavně známky, FDC jen ty, které mají spojitost - jsou na nich zobrazeny dané náměty (jako např. estonská série znaků, nebo československá série FDC znaků měst ze 70tých let). Koukal jsem na ty Bermudy - pokud na FDC je něco podobného jako na známce - beru.

Co ti chybí do úplného ideálu? :-)

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#7 6. 4. 2009, 19:34

Co mi chybí do úplného ideálu:

• nevejde se na šířku stránky v NB, takže musím posouvat tam a zpět. Možná, že na počítači doma to bude lepší, byť můj 19" monitor již značně přesluhuje
  • u některých nových známek nejsou katalogová čísla

Jsou to sice drobnosti, ale když ideál...🙂

Profilový obrázek
Akir

Moderátor

Zaregistrován:
11. 7. 2006

#8 6. 4. 2009, 19:36
Co mi chybí do úplného ideálu: nevejde se na šířku stránky v NB, takže musím posouvat tam a zpět. Možná, že na počítači doma to bude lepší, byť můj 19" monitor již značně přesluhuje u některých nových známek nejsou katalogová čísla Jsou to sice drobnosti, ale když ideál...🙂

Na 17" NTB se mi to vejde :-)
Novější Michel nemám...
Pokud používáš Firefox není problém si to zmeněšit (Ctrl + -)

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#9 6. 4. 2009, 19:40

Na 15.4" NB bohužel ne. A 17" by se mi zase nevešel do batohu.
S katalogy jsem na tom podobně, ale mám od roku 2005 Michel Rundschau, takže mám čísla i novějších známek.

Profilový obrázek
Akir

Moderátor

Zaregistrován:
11. 7. 2006

#10 6. 4. 2009, 19:51

Doplnění ještě jednoho tématu (proč nemůžu editovat své satrší příspěvky?? :-( )
Zvěrokruh

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.