Kamaráde, já o té době vím až moc. Moje příjmení(notafilisté vědí) bylo dost exponované v totalitě, jmenovec byl ředitel ČsT do příjezdu spřátelených bratrů a potom emigroval na západ, i tam byl politicky činný. StB na něj spáchala neúspěšný atentát. Takže protikomunistické věci, mi byly blízké z toho důvodu. I nákup a prodej bonů, valut atd.
Ono vidět předsedu komunistické buňky profesorů, jak si kupuje dolary, od studenta z Angoly v době, když unesli naše občany, to se člověku vryje do paměti na celý život!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
mischeli, mohu poprosit o revizi. Našel jsem na půdě po dědovi nějaké bony, teda vlastně v truhle po babičce. Jelikož se v bonech nepohybuji, chtěl jsem se zeptat, jestli nedávno šlo v nějaké aukci toto pětikilo specimen a popřípadě za kolik? A jak to vypadá v reálu s cenou té zahraniční stovky a půlbonu s razítkem řijen 1961 i s ohledem na stav? Díky moc
Obrázky:
Tyto pětikila specimen(UNC) se prodávají kolem 25tisíc(najdu aukce).
Asi nesleduješ aukce těchto zahraničních 100bonů. Znám člověk, který má celý balíček těchto 100bonovek bez razítka a postupně je prodává. Bohužel nás sběratelů bonů není mnoho, proto cena těchto 100Tkčs klesá. První aukce této stovky se vyšplhala přes 25tisíc a v dalších aukcích už klesa, (23tisíc, 22tisíc, 19tisíc, 15tisíc až poslední aukce přelezla jen 12tisíc). Bohužel nabídka převyšuje poptávku!!! Na aukru se určitě prodá min za tisícovku, určitě se najdou sběratelé, kteří budou rádi i za tento stav.
Ten půlbon se naposledy prodal na aukci za cca 3,5tisíce v 0+(tam jsme se viděli), ale to už je pár let nazpátek. Já bych za něj dal max 5stovek, to je moje nabídka.
Také bych chtěl mít takovou truhlu!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.