Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
linbush

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2014

#1 10. 1. 2014, 23:53

Zdravím,
neválejí se někomu doma navíc makety mobilních telefonů ? Pokud ano, ozvěte se prosím na můj email : linbush@seznam.cz

Rád bych rozšířil svou sbírku
http://www.makety-linbush.kvalitne.cz/
aktuálně přes 1600ks

Předem všem děkuji za nabídky
S pozdravem
Linbush

linbush

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#2 11. 1. 2014, 00:26

zaujimave zbieranie😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#3 11. 1. 2014, 00:52

Odpadnem...:-) Toto fakt vidím prvý krát....Mmm...palec hore. Fandím!

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#4 11. 1. 2014, 09:57

A není lepší, když už tak sbírat originální mobily a nikoliv makety?

Profilový obrázek
linbush

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2014

#5 11. 1. 2014, 10:14

Nó popravdě to už jsem řešil několikrát😃 . Původně jsem začal sbírat telefony, ale to lezlo dost do peněz. Maketa je v přesném provedení jako mobil a dá se sehnat výrazně levněji, navíc mobily ve sbírce vždy nesou větší či menší známky použití. navíc téměř žádný sběratel nemá všechny kusy funkční, spíše naopak. Proto jsem se rozhodl přejít z mobilů na makety, rozprodal jsem svou sbírku (cca 300ks) a začal s tímhle. Jak se ale později ukázalo, sehnat makety je ještě těžší než nefunkční reálný telefon, navíc to také leze dost do peněz😃

linbush

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#6 11. 1. 2014, 10:21

No, hlavně do budoucna jsou podle mě makety houby investice. Kdežto originály, byť třeba nefunkční budou časem určitě ceněnými artefakty.
Já tedy bych se vykvajznul na kvantitu a soustředil se na kvalitu v podobě originálů...

Profilový obrázek
linbush

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2014

#7 11. 1. 2014, 10:29

To máš možná pravdu, ale já to nedělám kvůli penězům😃
Navíc když někomu ukážeš sbírku 30 mobilů, tak to je dobrý, ale když ti na zdech visí stovky modelů tak "WOW" efekt je několikanásobně vyšší.
A jak jsem psal, na to abych sbíral funkční kusy mobilů v zachovalém stavu, dle mého názoru by měl sbírkový předmět mít aspoň 90%, nemám😃. A nefunkční šrot mě opravdu nezajímá. Znám mnoho sběratelů, kteří mají kolem sta mobilů, ale 90% je to šrot, který má prasklý display, odřený kryt, atd... To se mě osobně prostě nelíbí. Na druhou stranu, znám sběratele, kteří se soustředí na jednu určitou značku a mají všechny modely ve 100% stavu, tak před nimi klobouk dolů.

linbush

Profilový obrázek
linbush

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2014

#8 11. 1. 2014, 10:33
No, hlavně do budoucna jsou podle mě makety houby investice. Kdežto originály, byť třeba nefunkční budou časem určitě ceněnými artefakty. Já tedy bych se vykvajznul na kvantitu a soustředil se na kvalitu v podobě originálů...

To také není úplně pravda, mám doma staré (20let) telefony, v novém stavu s prodejním balení (originál i s krabicí) a když jsem to prodával, tak to nikdo nechtěl, nebo za symbolickou desetikorunku. Ne v tom potenciál není😃

linbush

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#9 11. 1. 2014, 10:37
No, hlavně do budoucna jsou podle mě makety houby investice. Kdežto originály, byť třeba nefunkční budou časem určitě ceněnými artefakty. Já tedy bych se vykvajznul na kvantitu a soustředil se na kvalitu v podobě originálů...

Makety jsou jenom plast. Ale funkční/nefunkční mobily - to už je nebezpečný elektro odpad. ;-)

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#10 11. 1. 2014, 10:42
To také není úplně pravda, mám doma staré (20let) telefony, v novém stavu s prodejním balení (originál i s krabicí) a když jsem to prodával, tak to nikdo nechtěl, nebo za symbolickou desetikorunku. Ne v tom potenciál není😃

Ještě je moc brzo, počkejte za nějakých 30 let. Vaši potomci Vám budou vděční...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.