Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
Pouz

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2014

Vytvořeno:
7. 2. 2025, 18:43

Dobrý den,

mohl by někdo ze zde přítomných pomoct s určením těchto mincí? Děkuji moc

Popis obrázku

!!

Popis obrázku

Popis obrázku

Popis obrázku

Profilový obrázek
Pouz

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2014

Vytvořeno:
11. 2. 2025, 12:24

Dobrý den, mohl by někdo ze zde přítomných pomoct s určením těchto mincí? Děkuji moc !!

Nedá se nic dělat, myslel jsem, že zde mezi znalci mincí najdu odpověď? Zklamaný nejsem, jsem jenom bohatší o poznání, že tu znalců mincí přeci jenom moc není (jestli vůbec tu nějaký jsou)? a že jsme tu sběratelé mincí na jedné znalecké cestě všichni si rovný, co se týká znalosti našeho koníčku.. No existují i jiné možnosti, kde jsem odpověď obratem již obdržel. Přesto těm, kteří si mlčky můj příspěvek se žádostí prohlédli včetně moderátorů děkuji. Doufám, že jednou také budete potřebovat poradit_pomoct s určením apod. a já vám budu moci být nápomocný...

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
11. 2. 2025, 14:12

drkelt

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2013

Vytvořeno:
12. 2. 2025, 08:33

Nedá se nic dělat, myslel jsem, že zde mezi znalci mincí najdu odpověď? Zklamaný nejsem, jsem jenom bohatší o poznání, že tu znalců mincí přeci jenom moc není (jestli vůbec tu nějaký jsou)? a že jsme tu sběratelé mincí na jedné znalecké cestě všichni si rovný, co se týká znalosti našeho koníčku.. No existují i jiné možnosti, kde jsem odpověď obratem již obdržel. Přesto těm, kteří si mlčky můj příspěvek se žádostí prohlédli včetně moderátorů děkuji. Doufám, že jednou také budete potřebovat poradit_pomoct s určením apod. a já vám budu moci být nápomocný...

Vážený pane,

chcieť určiť mince z takýchto fotiek je odvaha. A bez akýchkoľvek parametov... Podľa mňa, aj preto sa do toho nikto nehrnul🙂

Prvá vyzerá ako nepodarený odliatok nejakej medenej mince Philippa II.

Druhá by mal byť konsekračný dupondius Augusta. Razený bol za Tiberia... DIVVS·AVGVSTVS·PATER/SC.

RIC I 74 (Tiberius). Ale o pravosti vôbec nie som presvedčený...

"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.