Moderátoři: smith
Já bych to ruky nebral brrr....krom toho ty svoje slezské drobáky návštevám ani neukazuju, protože na nich stejně nic nevidí 😈 Ale jinak souhlas...kam s nimi...chuďátka malé 12 milimetrové. Do holderů a do alba je nedávám, protože to je barbarství, ale v plastových kapslích je taky nechci mít věčně🙄 Ale je fakt, že jsem zatím neodrovnal ani jedinou.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Mna aj tak najviac zaujali tie priehladne plata na drobne mince co hned na zaciatku spominal grofik. Pokusim sa s nimi netrepat, len obcas.
Len kde to zohnat, casovo skusat trafit burzu v trencine kym tam pridu Poliaci s tym spravnym platom je pre mna nemozne, takze som na zaciatku ale uz aspon viem ze tento problem nemam sam
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Slater: Přesně to mám na mysli. 😋
Bohužel krabiček mám zatím jen pár. Zatím jsem na ně nikde nenarazil.
Možná řešením by mohly bejt kapsle Quadrum s plnou výplní, co má Zdeněk v nabídce. Do každé by se vešly dvě mince i s popiskou ( takže by mohl bejt vidět rub i líc ). Možná si zkusím poslat jedno balení, abych to vyzkoušel. Uvidíme.
Tak jsem zcela náhodou začal sbírat i tuhle drobotinu, ale vzhledem k velmi malému počtu mincí, uložení zatím neřeším. Nicméně je mám zatím v platu (baron) podložené papírovou popiskou... Zatím bez problémů!!! Do budoucna se ještě uvidí... Plánuju už dlouho přejít na plata leuchturm, ale vždycky ty prachy utratím za mince... 😁
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
ja denaru moc nemam,ale zatim je mam ulozene v papirovych foldrech a albu,ale to se mi moc nelibi,tak po novem roce planuju prestavbu a dam je do kapslicek na plata a podlozim popiskem...mozna to neni idealni,ale libi se mi to nejvic,minci muzu v kapsli ochytavat jak chci a cela plata s kufrikem prenasim max ze skrine na stul,tak nejake velke poskozeni nehrozi😉

Tak tady je na ukázku výsledek použití kapslí Quadrum, které jsem popisoval výše.
Koupil jsem kapsle s plnou výplní ( fleky u spodních kapslí jsou pouze špatné odlesky při focení. Podklad je celý černý ).
Na jednu stranu dávám obecný popis, a na stranu, kde jsou mince, pouze podrobné určení.
Mince v kapsli drží pevně, takže se nehýbají ani při hrubším zacházení.
U velmi drobných mincí ( haléře J. z Poděbrad jsem uložil tak, že jsem patřičné místo promačkal prstem. Dojde k drobnému poškození podkladu, a tudíž tak na minci netlačí. )
Mám v nich na pokus i uloženy různě nalomené mince, a zatím vypadá vše v pořádku. Uvidíme za rok.
U albumu mně vždy vadilo, že jsem při manipulaci vždycky zmáčknul některé listy, a tudíž hrozilo zlomení mince. U tohoto způsobu uložení je vše v pohodě. Je pravda, že to není tak přehledné, jako v albumu, ale manipulace s kapslemi zase nedělá velký problém. Dá se bez problému i fotit mince v kapslích, aniž by se vyndávaly.
Navíc vejdou se nastojato do bezpečnostní schránky.😆
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.